שאלה...

ל"המיאו המכבה" נראה אותך מתרגל../images/Emo70.gif|!

את הטכניקה הבאה של קצ.מ.מ.מ.מ : טכניקה 1 לחד"מ בק.צ.מ.מ.מ - הסתכל על התמונה בלי למצמץ ותרגל חשדנות ודריכות עליונה!!! אל תרפה! נשום נשימות קצרות ורדודות וקמוץ את האגרוף השמאלי ביד הימנית אחוז את צרור המפתחות שלך כך שחלקם יבלטו החוצה. מידי פעם הפנה בפתאומיות את המבט שלך הצידה ולאחור עכשיו אתה מסוכן עכשיו האדרנלין מגן עליך עכשיו אתה כמעט בלתי פגיע נקווה שלא תחטוף גריפה, בכל מיקרה פתח חשדנות ודריכות גם נגד חיידקים שלך גינגי חאן

zedprime

New member
שוב אפשר

לצחוק כמה שרוצים , אבל בפורום הומלץ יותר מפעם אחת לקחת סכין עליך . בלי קשר לפן החוקי - זה פתרון מוגזם. גם אם מדובר רק בהרגשת ביטחון , מה כל כך מוזר בעצה שלי? אם אתה מרגיש תחת איום - קח עליך משהו שיתן לך תחושת בטחון. זה הרבה מעבר לנושא של הגנה עצמית כי שום דבר שתעשה לא יתן לך הגנה מקסימלית וכמו שכבר צויין בפורום - שומר ראש ו9 מ"מ יעשו את העבודה בצורה הטובה ביותר. אני אישית גר באזור לא טוב כל כך , אז אולי אני מרגיש צורך בפתרונות כאלו או אחרים . בסך הכל אנו חיים במדינה אלימה , שבה אנשים רוצחים אנשים על דברים שוליים. אם לשאת עליך מברג זה מגוחך - גם ללמוד אמנות לחימה לשם הגנה עצמית זה מגוחך .

האמת...

הייתי נוהג ללכת עם סכין בכיס ששימשה אותי בעיקר לקילוף ירקות עד לפני שבוע וחצי בערך עד שאחד השומרים בבית הספר אמר לי שאם הוא ישמע על הסכין שלי שוב הוא יזמין עלי ניידת. עקרונית הסכין שימשה אותי לחיתוך ירקות ופירות, אבל היעוד הראשוני שלה היה להגנה עצמית ולקחתי אותה בידיעה שאני אשתמש בה כמוצא אחרון בלבד. נפטרתי מהסכין לא בגלל השומר, אלא בגלל שאני לא בטוח אם אני יכול לדקור מישהו. זה אמנם ערער לי קצת את הביטחון ברחוב, אבל עכשיו אני מרגיש יותר צורך לפתח לי חושים יותר חדים ויותר יכולת להשתמש בגוף שלי להגנה.

zedprime

New member
היה כבר שרשור

בנושא של כלי נשק vs מודעות . המסקנה העיקרית הייתה שנשיאת כלי נשק , אפילו אם יוצרת בטחון מופרז במקצת ומורידה את העירנות - שווה כל פרוטה.

zedprime

New member
של כמעט כולם למעט אחד או שניים

אבל בכל מקרה , אני חושב שלאמן לחימה מנוסה [זה שיכול לשמור על עצמו בחיים גם ללא כלי נשק (לרב)] לא אמורה להיות בעיה להסתובב עם כלי נשק מבלי שהם ישפיעו עליו באופן שלילי , כלומר יגרמו לו עודף תחושת בטחון ויגרעו מהעירנות שלו. ואולי , מי שב"רמה" מספיק טובה להסתובב בלי כלי נשק - יכול להרשות לעצמו להסתובב איתם....

זד, אני מצטער אם נפגעת ככה

באופן בלתי הפיך. אני לא רוצה שתרגיש שאני מנהל אחריך איזה מרדף, אבל מצד שני אני לא אזייף הרמוניה קוסמית: אני לא מסכים כמעט עם כל דיעה שאתה מביע, אני לא אוהב את הנחרצות חסרת הפשרות שלך כשאתה מביע את הדיעה שלך, אני מרגיש שיותר מפעם אחת הבעת דיעה בנושא שלא חקרת עד הסוף והדרך שלי להביע מורת רוח היא באופן סרקאסטי, תחום שלטענתך אתה מבין היטב, הרבה יותר ממני למעשה. לא קראתי לך בשמות גנאי ועל פגיעה כזו אני באמת מצטער. פעם, בימי האולטינט העליזים שלי, היתה אפשרות ignore, וככה שני אנשים שלא מסכימים כרונית היו יכולים להמנע אחד מהשני באלגנטיות. היום אין ואני, אפאעס, הרבה פחות חזק אופי משהייתי רוצה להיות. אני באמת באמת מתנצל על כל פגיעה שהיתה, ואני אשתדל מעכשיו והלאה לדבר באופן חד משמעי וגם מנומס אם אפשר.

zedprime

New member
התנצלות מתקבלת

ושוב - במידה ואתה לא מסכים איתי , לא משנה לגבי מה - אני אשמח שתביע את דעתך , תנסה (ואולי תצליח) לסתור אותי ולהוכיח את טעותי. אישית אין לי שום דבר נגדך , או נגד כל מי שלא מסכים איתי (שהרי זה רב הפורום ממילא , לפחות בנושא שיטות לימוד אמנויות הלחימה וכו) - אני מעוניין בויכוחים , אך ויכוחים בונים ולא כאלו שנגמרים בהשמצות מהצד שלי או שלך. בקשר ל"תחומים שלא חקרתי עד הסוף" - אף פעם לא טענתי לנסיון גדול בכל תחום שכשור לאמנויות לחימה , אני כן טוען לידע כי יש לי חשיפה גדולה לתחום (גם אם מדובר במחקרים שונים , ספרים ואפילו הפורום עצמו שגם הוא מקור נהדר לידע) הדעות האישיות שלי ניתנות בכל תחום - מכיוון שגם אם מדובר בתחום שאני מבין פה קצת מאוד (ויש מספיק כאלו) , אני עדיין חושב שזכות הביטוי והדעה שמורה לי - ראה אותי כתלמיד מתחיל מבחינתך , מה אין לו זכות לקרוא תיגר על הדרכים של המאסטר? במידה והוא צודק "מכל תלמידי השכלתי" ובמידה ולא - הוא חוטף , ובצדק על הראש . אבל אל נא לבלבל את החוצפה הטבעית שלי , והביקורת המתמדת - בנסיון לפגוע באדם , שיטה , מורה או כל גוף שקשור לתחום .

זהירות עם הדריכות !

כמו שכתבת, ההבדל בין פארנויה לעירנות הוא די גדול... אין קשר בינהם (בתנאי שלא מתפלספים יותר מדי). לעומת זאת, אין קשר גם בין עירנות לדריכות ! דריכות היא מצב של מתח, שלב אחד לפני ביצוע פעולה. אדם שנמצא כל היום במצב "דרוך" סובל למעשה מדחק (stress). ההשלכות הבריאותיות הגופניות והנפשיות של מצב זה איומות - דווקא מהסיבה שהפרעה זו אינה כה חמורה ובולטת לעין (למרות שבניסויים שעשו בחיות, בסיטואציות שונות, הראו שדחק מביא למוות תוך זמן קצר. אפרוחים צעירים למשל, בפינות ליטוף, מתים לעיתים קרובות עוד בסוף יומם הראשון כ"חיות מחמד להמונים" - מתשישות שנגרמה כתוצאה מדחק מתמשך). אדם הסובל מדחק מגיע במהרה למצב של תשישות - כר נהדר להתפתחות מחלות שונות, בעלות מקור גופני או נפשי. מבחינת הקשר לאמנויות לחימה, נראה לי שמצב בריא הוא שגם כשאתה הולך ברחוב אתה "חם" - מבחינת יכולת הגוף לבצע את מה שלמדת. זה כבר תלוי בשיטה והדרך שבה היא מפעילה את הגוף. התחושה שלי היא שבאמנות כמו טאי-צ´י צ´ואן, אותה אני מתרגל, הדריכות אינה נחוצה ואף להיפך - גם במצב "אמת" וגם באימון היא פוגעת ביכולת הביצוע. אבל יכול מאוד להיות שאני לא יודע מספיק ! בכל מקרה, אני מניח שיש אמנויות בהן לדריכות יש ערך חיובי מבחינת תפקוד הלוחם. אבל אל תסמוך על מה שאני אומר. למה מי אני בכלל ?...

zedprime

New member
כל זה נכון ויפה במידה והאדם נמצא

ברחוב כל היום , מכיוון שאנו לא - אנשים כמוני לוקחים את הסיכון של הפחתת שנות החיים למען לא יהיה מצב שבו הם יופסקו באופן מוחלט ופתאומי... ברחוב אני משתדל להיות עירני , בודק את רב האנשים וכמעט תמיד מחזיק חפץ שיכול להפוך לנשק (כמו מטרייה למשל ). אולי זה נחשב מוגזם בעיני רבים - אבל אדם לעולם לא יכול להיות מוכן מספיק . זה הכל עניין של חישוב עלות-תועלת ואני אישית מעדיף שידי תהייה על העליונה במקרה של התקפה. אני חושב שסוג כזה של דריכות, בעזרת כלים שלא נחשבים כלי נשק אבל כן יכולים להיות שימושיים - יכול אפילו להציל חיים. ומשום מה יש לי הרגשה שזה עדיף מלקחת סכין איתך (דבר שיותר ממשתמש אחד בפורום המליץ עליו). ___ בקיץ מברג/כל סוג של כלי עבודה קשיח יכול להספיק. (מראש , למי שרוצה להיות wise guy לגבי הדוגמא של המטרייה).

gafni

New member
מברג=קמב"צ ,כספית=קצין קשר

ופרפר=קמ"ן נ"דבר -לא? אתה חושב שגוטמן באמת מסתובב עם מברג ? הוא מסתובב עם קמב"צ ואני עם קצין קשר וקמ"ן

קרוקדיל

New member
אני אוהב בעיקר להסתובב עם...

מכנסיים וחולצה בחורף זה מחמם ובקיץ זה מסתיר את השערות שלא גילחתי

o603

New member
למיאו המכבה ...

כל תלמיד של אומנות לחימה מפתח מודעות גבוהה יותר לסביבה. מודעות זו בשלבים הראשונים יכולה ליצור חשש ומתח. הרצון להגיב בזמן מפני התקפת פתע + זיהוי מוקדם של "הטורף" יוצרים באופן טבעי ערנות יתר, שמובילה למתח עצבנות וחשש. לדעתי, זהו שלב התפתחות טבעי ועם המשך האימונים והתקדמות בטכניקה יגבר הבטחון העצמי "והפרנויה" תפחת. יחודה של שיטת התגוננות רחוב (למיטב הבנתי ) היא דימוי מצבים "אמיתיים" לצורך הורדת רמת החרדה (האנדרנלין) בזמן אמת. בהנחה שהשיטה עובדת אז פשוט תן לזמן לעשות את שלו ... לגבי השענות כנגד קיר, דוקא במצב של ריבוי תוקפים הניידות היא יתרון משמעותי (לדעתי אפילו חובה ! ) ולכן אסטרטגיה שכזו בעייתית. בידידות O603

למעלה