שאלה

יורגן

New member
שאלה

חלק מכם מדריכים. מה אתם עושים כשמגיע מישהו שאתם בפנים לא רוצים ללמד? (נמוך מדי\ מבוגר\ וכו´)

לא קרה לי דבר כזה.

"נמוך מדי\ מבוגר\ וכו´" -
אלה סיבות לא ללמד מישהו?!?!

אני אתאמץ ואתן תשובה רצינית

כי השאלה, אפאעס, קצת מצחיקה אותי. אני רק עוזר לעוזר לעוזר מדריך, אבל בוא נניח שיש לי תלמיד שלא רק שלא מבין, גם לא משקיע וגם לא מוכן להקשיב. אז אם אני הייתי המדריך אולי הייתי בועט אותו, אבל כל עוד המורה שלי מחליט להשאיר אותו (ולו יש סבלנות לכולם, שיהיה בריא) אני אלמד אותו כל פעם מחדש מה שהוא לא מבין. ככה זה, זה גם תרגול ב(תרועת חצוצרות!) ענווה באופן מסוים.

bizhar

New member
אצלנו עושים "מבחן חבית".

פעם עשו גם מבחן "גורילה" עד שבאתי ושברתי את הקריטריון הזה..

isaacl

New member
איזו בושה

אינני מבין איך אתה מסוגל להעלות על הכתב שאלה כזו. כדאי שתשוב ותחשוב מדוע אתה עוסק באמנות לחימה. והאמת היא שלי יש בעיה ללמד תלמידים עם גישה כמו זו שאתה מבטא.

לא רוצה ללמד

גובה או גיל הם לא קריטריונים לקבלת מתאמן באיקידו אבל יש מקרים בהם הגישה של המתאמן לא מתאימה לאופי האימונים בדוג´ו שלי. אם לאחר תקופה של כמה שבועות לא משתנה כלום, אני לוקח את אותו מתאמן לשיחה ומסביר לו. לאחר שיחה כזו יש שמשנים את הגישה ויש שבוחרים לעזוב. בכל אופן אני סקרן מאוד לדעת במה אתה עוסק כי אני לא יכול לתאר לעצמי אמנות לחימה בה בגלל גיל או גובה לא היית רוצה ללמד. לכן קיבלת תגובות כה כואסות. אני באופן כללי מסכים אם תגובתו ISAACL כל טוב, זאב ארליך

בודוקאן

New member
מצטרפת...

לדיעה שהסיבה היחידה שאני יכולה להעלות בדעתי שלא ארצה ללמד מישהו, תהיה הגישה שלו. גם אז, כמובן, אנסה קודם לטפל בזה. גישה - אני מתכוונת למישהו שבא להראות שהוא חזק, שהוא יודע, שרואה בכל דבר תחרות, ולא מספיק רגיש לשלמותם של התלמידים האחרים. מבחינתי, זהו כלל בל יעבור. כל דבר אחר, אינו סיבה, וגם לא נתקלתי בבעיה כזו. זכור לי מקרה אחד של איש יחסית מבוגר, שלמד אצל מורה אחר הידוע בעבר התחרותי שלו, ובא גם אלינו "כדי להוסיף אימונים". עלה למזרן בלי להציג את עצמו, חגר חגורה לבנה שלא ברור אם אכן זו דרגתו, וכל פעם שתלמיד הציג שאלה למורה הוא מיד התחיל "להסביר" לו בלי לשים לב (?) שהמורה גם התחיל לענות. כשהתחלנו לתרגל חופשי, הוא התחיל לבצע תרגילים קרביים מסוכנים, בלי לוודא קודם אם האוקה שלו מכיר את התרגיל ויכול ליפול בביטחון, הביצוע היה מחוספס ומסוכן. מהר מאוד התחילו החברה לדחות את ההזמנות שלו לרנדורי. המורה דיבר איתו, אני דיברתי איתו. לא עזר. באחד השיעורים להם הייתי אחראית (המורה לא היה), ניגשתי אליו לפני הרנדורי והודעתי לו, בפסקנות - אני מודה - אילו תרגילים הוא לא עושה. יותר הוא לא הופיע, החברה הודו לי ואיש לא מצטער. ואגב, זה מתקשר לדעתי לדיון שהיה כאן על תחרותיות. הגישה, הגישה... אני לא יכולה לחשוב על שום סיבה אחרת לא לרצות ללמד, אדרבא, זה במהות האומנויות שלנו, שיש מקום לכל אחד.

alon_o

New member
ומה אתה עושה אז?

סתם רציתי בכל זאת להשאיר את הנקודה שהאיש העלה באוויר, ולא לתת לה לטבוע בין התגובות הכועסות על הקריטריונים שלו.

isaacl

New member
אני מכיר שתי גישות

האחת של הסנסאי שלי, איצ´יטמי שיקנאי. הוא פשוט מתאמן עם אדם כזה באותה רוח. התוצאות הן לא כל כך נעימות והוא לא חוזר יותר לאימונים. הדרך השניה היא להסביר ולחנך. אני לא התנסיתי באף לא אחת מן הדרכים. מעולם לא הופיעו אצלי תלמידים מן הסוג הזה, ולכן אסור לי להתיימר ולייעץ. אמנות לחימה איננה התחום היחיד אותו אני מלמד, ולפיכך אני משתדל לאמץ גישה של מחנך ולא של שומר שער של מועדון חברים. לכן, הגישה של זאב שהיא גישה חינוכית אמיתית היא הנראית בעיני. אני מתנצל על ההודעה הקודמת שלי, שהייתה קצרה וגסה, אך היא באה מהבטן. יצחק

zoti

New member
מה זה נמוך מדי ? זקן מדי ?

המאמן שלי מטר ואסימון (פחות מ-160 ס"מ) בן 41 שוקל 60 קילו ובועט כמו סוס. הקריטריונים שלך לפסילת תלמיד שגויים. אם אתה אומר שבא אליך עבריין שרוצה ללמוד כדי שיהיה לו יותר קל לסחוט דמי חסות מבעלי העסקים בשכונה אז הנה לך קריטריון. אבל גיל או גובה ?

יורגן

New member
סתם נתתי דוגמא

לקריטריונים. תגידו לי אתם איזה סוג אנשים לא בא לכם לאמן. טיפשים מדי נשמע יותר טוב?

אספר לך סיפור:

לפני כמה שנים, המורה שלי לקח אותי הצידה ל"שיחה אישית" על כל מיני ענינים. אחד הדברים שהוא אמר לי היה, שההתקדמות שלי בשיטה שאני לומד היתה "מפתיעה". לדבריו, בשיעור הראשון שראה אותי, הדבר הראשון שחשב היה: "האיש הזה לא מתאים לכאן. הוא לא יתמיד. תוך כמה שבועות הוא יעזוב." המורה שלי לא טועה הרבה בדברים כאלה. השיעור הראשון שלי איתו היה לפני 14 שנים. עכשיו, כשאני יודע מה המורה שלי חשב עלי - והמשיך ללמד אותי - מה אתה מצפה ממני לעשות עם תלמידים חדשים?

budoka

New member
זו לא חוכמה ללמד את המוכשרים

האתגר נמצא בלהביא מישהו שלא הכל בא לו טבעי לרמה שאף אחד לא היה מדמיין שהוא יכול להגיע אליה. עם זאת, יש אנשים שאני בשום אופן לא אלמד, והמדובר באלו שיש סכנה שישתמשו בידע באופן הנוגד את העקרונות שלי: אלה שקיימת סכנה של ממש שהם לומדים על-מנת לפגוע באחרים ולא אל-מנת להגן על עצמם, רכושם ויקיריהם. אלו שמגיעים לאימונים ומפריעים להם או מבזבזים את זמנם מסיבות אחרות, אני אסב את תשומת ליבם לעניין ואפעיל עליהם לחץ מתקן. הם בד"כ יבינו עניין לבד, ואז "יישרו קו" או יעזבו מרצונם. נדיר שצריך להעיף מישהו כזה מאימונים, ואני לא ראיתי אף פעם שמישהו נזרק בגלל כזה דבר.

haleth

New member
ואוסיף עוד נקודה:

לפני זמן מה הגיעה לכיתה בה אני עוזרת למורה תלמידה שעוררה בי - איך נגיד? - מאון גדול ללמד אותה, משהו בתבוסתנות בה היא ניגשה לשיעור גרם לי אי נוחות גדולה. יכולתי לבקש ממשהי אחרת ללמד אותה. אבל יצאתי מהנחה שאי הנוחות היא בי, ואני צריכה להתמודד עם זה. איווררתי את החיוך הכי טוב שלי והתחלתי לעבוד איתה. במשך השיעור, ובמיוחד בשיעורים הבאים, היא התגלתה כאישה נעימה ותלמידה רצינית. עד היום היא מתקשה מאוד בלימוד התנועות, אך מעולם לא ראיתי התמקדות במטרה והשקעה שכזו. היום מאוד טוב לי ללמד אותה תנועות, וטוב לי ללמוד ממנה דברים אחרים.

loislane1

New member
זה נשמע כמו תכנית רדיו, אבל

בודוקא והלת עושות לי כיף על הבוקר...

למעלה