שאלות חשובות עבור כל מורה
אני אנסה לענות. 1. מפריע ללמד? מעיר לו. גם התלמידים מן הסתם יעירו לו, כי הוא מפריע גם להם. הלחץ הזה יספיק להביא אותו לקבל החלטה בעצמו אם הוא רוצה ליישר קו או לעזוב. גם הדוגמה של ריח לא נעים שייכת לכאן. אני פשוט מעיר לו בשקט, וממליץ שיתקלח לפני אימון, או ישים דיאודורנט לפחות. ממש לא סיפור. 2. פערים והפרעות מבפנים? אם זה משהו שאני לא מסוגל להתמודד איתו, אני אפנה אותו למורה שיתאים לו יותר. אם זה משהו שאני לא רוצה להתמודד איתו (כגון רקע עברייני), אני אראה לו את הדלת עוד לפני השיעור הראשון. אם אני מסוגל להתמודד עם זה, אני מלמד. עם הזמן דברים עשויים להשתנות לכאן ולכאן, ואני ו/או התלמיד נקבל החלטות על-בסיס היכרות רחבה יותר. 3. לומד לאט? אני לא רואה בכך שום בעיה. אמנויות לחימה, בניגוד לספורט, אינן תחום רק עבור הכשרוניים. גם היוצמכים יכולים להרוויח מלימוד אמנויות לחימה. מהסיבה הזו, רוב הקבוצות הן הומוגניות וכל תלמיד לומד לפי הקצב האישי שלו. אם הוא שואל שאלות זה סימן טוב שהוא מתעניין ורוצה להתקדם. אני אענה ואדגים, אני מניח שגם אחרים ילמדו מזה משהו. אם הוא שואל ה-מ-ו-ן, אני אמליץ לו לחשוב על זה בבית ולבוא עם התשובות שהוא חושב שהן נכונות. עם הזמן, הוא יקלע יותר ויותר לתשובות הנכונות. 4. "מיסטר אגו" בשיעור? הוא יתייאש מהר מאד, כי כחדש, כל האחרים מתקדמים יותר ממנו ויראו לו תשובות כואבות שיחזירו את האגו שלו לגודלו הטבעי, ואז או שהוא ילמד צניעות (שיעור ממש-ממש חשוב), או שהוא יקח את האגו שלו למקום אחר. כמו שאתה שם לב, אני מאמין שלא נדרשת הרבה התערבות במהלך הטבעי של העניינים. בסופו של דבר, הטובים מתמידים, ואלה שממשיכים להיות עבדים לחולשות שלהם נושרים. דרך אגב, התשובות שלי מתאימות לעבודה עם אוכלוסיה של בני 14~ ומעלה. לילדים נדרשות כנראה תשובות אחרות.