שאלה

Nייט

New member
שאלה

מותר לכם להשתמש ברולר קוג´ק איך שתקראו לזה... ברכב הפרטי שלכם אם אתם נוסעים לתחנה (כמובן רק אם אתם נוסעים לתחנה כי יש שריפה וכדו´) אם כן, איזה צבע? בתומ"ר נייט דרך אגב בארה"ב מותר אבל הצבע משתנה בין מדינה למדינה. בניו-יורק לצ´יף מותר בצבע אדום (כי הם נוסעים למקום הארוע) שזה אותו צבע כמו האורות של הכבאיות. לשאר שנוסעים לתחנה מותר רק אור כחול.

נראה לי.........

על פי החוק זה אסור כי זה התחזות לכבאי או לשוטר נראה לי ככה אל תתפוס אותי במילה -כי זה לא בטוח

fireman

New member
התחזות לכבאי?

אבל הוא שואל את הכבאים על איזו התחזות מדובר? בעיקרון הצבע של שרותי הכבאות בישראל הוא אדום לגבי אם זה מותר או אסור אינני יודע, אני חושב שכדי להמתין לתגובה של גורם בכיר במערכת

Amitg

New member
אני יודע שכשהקצין הדרכה שלנו...

שהוא בדרגת טפסר משנה ביקש אישור מהמשטרה לשים "קוז´אק" על הרכב הפרטי שלו לא נתנו לו... ולמי שאין ק. הדרכה בתחנה שתדעו שגם הוא יוצא לאירועים גדולים. רק לרכבי התחנה מותר (ככל הידוע לי) וזה כולל גם את הרכב של המפקד והסגן של האיגוד לשים "קוז´אק"

טל פורן

New member
קוזאק

לפי חוקי התנועה הישראלים - רשאי לנוע תוך כדי עבירה על חוקי התנועה רק רכב בטחון. רכב ביטחון-ניידת משטרה עם אורות המופצים בצבעים כחול או אדום. -אמבולנס עם אורות המופצים בצבעים אדומים. - רכב כיבוי עם אורות המופצים בצבע אדום. עוד נכתב על סוגי פנסים שונים בתוך ומחוץ לרכב אבל לא מוזכר קוזאק פנימי שזה מה רוב האנשים ששמו כזה דבר עשו אצלנו בחולון לאחראי החומס שמגיע מהבית יש כזה אבל בלי סירנה לעוד כבאי שמתנדב במדא יש קוזאק וסירנה גם כי הוא כונן מדא מתנדב ותיק אצלנו בתחנה גם שם קוזאק וסירנה אבל הוא לא כונן ושתיהם אמרו לי כמה פעמים אחרי ששאלתי אותם את השאלה הזאת שבתוך האוטו מותר לשים איזה אור שרוצים(ובינהם קוזאק אדום) למרות שגם לכונני מדא אסור לעבור את חוקי התנועה. אבל עובדה שלמרות שמה שכתוב בתיאוריה התווספו כמה גורמים ארגון הצלה נוסע על קטנועים עם סירנות ורכבים גם- ולהרבה מתנדבים של הארגון גם יש קוזאק וסירנה אבל הם בדרך כלל נוסעים שיש חס וחלילה פיגועים ולהם לא אומרים כלום אם יתחילו לשים מתנדבים סתם קוזאקים ברכביהם הפרטיים בטענה שהם יוצאים לאירועים המשטרה אם תעצור אחד כזה לא תתחשב בו.

ערן-תבין............

כל עוד שאין לא אישור להסתובב אם צקאלקה אז אסור לוךשים אותה כי זה התחזור לרכב ביטחון

לכבאים מותר לישים צ´אקלקה

רק במצב של אישור המשטרה ומפקד התחנה ובתנאי שהרכב מורשה(מספרו)מוכר למשטרה כרכב ביטחון

BoSco

New member
וואי אני לא ישכח...

פעם היה לי וויכוח אם אחד השוטרים בתחנה (בתקופה שהייתי מתנדב משא"ז) על זה אני לא יספר לכם את כל הוויכוח ומהותו אבל התוצאות התחלקו ל 2: 1. לשום רכב פרטי (לא כולל כוננים או רכב פרטי שמוכר גם כרכב ביטחון מורשה למשל התנחלות או קיבוץ שאין בה אמבולנס אז יש את הקב"ט למשל או מישהו מהקיבוץ שיש לו צקלקה ברכב ובמקרה חירום הוא מוגכר כרכב ביטחון) אסור לשים צקלקה מכל צבע שהוא אפילו צהוב-בננה ברכב אך ורק אם יש לו אישור ממפקד התחנה באזור והסיכויי לקבל כזה דבר הוא אפסי! במקרה ויש לך כזה דבר זה טרטור רציני כי כל פעם שיעצרו אותך בצד על זה תצטרך להציג אישור.... וזה סתם סחבת ובירוקרטיה מסריחה ככה שכל זה שווה את הצקלקה ברכב? כי אם תופסים אותכם בלי אישור אז זה נקרא התחזות לרכב ביטחון ומקבלים על זה עונש חמור.... האפשרות השנייה: 2. יש לכם קשרים או מישהו בתחנת המשטרה שאתם מכירים והוא "ייסדר" לכם משהו או יעלים עין... נו טוב ככה זה בישראל... אבל גם הסיכויי לזה הוא אפסי... אז חבל סתם להתאמץ להשיג צקלקקה... עכשיו דוגרי בינינו אם אתה כבאי (לא מתנדב-אלא אם כן אחד וותיק שממש מכירים ויש לך רישיון) ויש לך ביפר פלאפון שמעת ברדיו על פיגוע או אירוע רב נפגעים אחר כלשהו הוא קראו לך בביפר בזמן שאתה בנסיעה ברכבך הפרטי או שברצונך להגיע לעזור באופן פרטי, גם אם תחתוך בשוליים ותרוץ בין הנתיבים ותעלה על אי תנועה (שוב רק במקרה שאתה כבאי שיודע לנהוג) והאירוע ממש רציני שכל סיוע יעזור (פיגוע, התרסקות מטוס, תאונה שרשרת וכו´-כל אלה חס וחלילה לא עליינו) ובמקרה ששוטר יעצור אותך בצד אחרי כזה דבר תציג לו תעודת כבאי+פירוט האירוע והצורך בעזרה מיידית אז לא רק שהוא יגיד לך יאללה טוס לשם הוא יעשה לך ליווי ויפנה לך את הדרך ככה שהכבאים הוותיקים לא צריכים צקלקה ברכב אם הם בכל זאת רוצים שייהנו ואם אין להם אישור? חבל....

Nייט

New member
מותר אצלינו קוג´אק אבל שכחתי לכתוב

מותר אצלינו קוג´אק כחול, אבל שכחתי לכתוב שזה צבע שידוע בניו יורק שזה: 1. מיועד למיתנדבים של תחנות כיבוי. 2. אסור לנו לינסוע לארוע אלא לתחנה בלבד! 3. הקוג´אק לא נותן לנו זכות לעבור על חוקי התנועה, זה רק בשביל שמכוניות ישימו לב שאנחנו ממהרים ויתנו לנו לעקוף אותם. 4. מותר לנו להשתמש בקוג´אק רק בשטח שאנחנו אחראים עליו. דרך אגב מותר לנו להשתמש בכל סוג של אור כחול. יש אצלנו את ה"משוגעים" שיש להם יותר אורות מלאמבולנס. (אני אנסה להשיג תמונה עם דוגמא כזאת בשבילכם)

fireman

New member
לא נשאלה השאלה לגבי עבירה על

חוקי התנועה, לא נשאל אם מותר לכבאי לשים מהבהב אדום ברכב ולחצות רמזורים אדומים נשאל אם מותר להפעיל מהבהב אדום בדרך לאירוע או במקום האירוע עצמו מבלי לבצע עבירות תנועה כלשהן אני אישית לא רואה איזושהי עבירה על החוק ברגע שמופעל מהבהב אדום כאשר כבאי נוסע ברכבו הפרטי תחנה כאשר הוא הוזנק אליה כל עוד הוא בתפקיד ואינו עובר על חוקי התעבורה מה גם שישנם כבאים שמגיעים ברכבם הפרטי למקום האירוע ונתקלים בהמון בעיות עם המשטרה מבחינת הגישה למקום האירוע לדוגמא לפני מספר חודשים נסעתי לסייע בשריפה בבית אבות בבאר שבע והמשטרה סגרה את כל הרחוב ולא נתנה לעבור וגם לא היה איפה לחנות והייתי צריך לריב עם כמה שוטרים מפגרים בשביל שיתנו לי להתקרב עם הרכב כי הם "לא מכירים תעודות של מתנדבי כיבוי אש" שמחת זקנתי, נכנסתי עם הרכב על אפו ועל חמתו, אני בטוח שאם היה לי נניח מהבהב אדום ברכב הוא לא היה אומר אפילו מילה.

BoSco

New member
ערן ו-Nייט

אממ לא יודע מי אמר לך שזה בסדר לנסוע איתם לתחנה אבל שאני פעלתי על ניידות היינו עוצרים אנשים עם קוזאקים בצד עד שיביאו אישור לכך... אסור לבן אדם לשים צקלקלקלקה בלי אישור מגורם משטרתי יכול להיות שהאחראי עליכם עשה להם אישור קבוצתי או משהו כזה אבל בעיקרון חובה אישור.... לגבי יותר אורות מאמבולנסים?? נו ברור אין הגבלה אם יש אישור אין לך הגבלה לכמות אורות המהבהבים זה דבר ממכר אם היה לי אישור הייתי גם מפוצץ את הרכב (שיהיה לי עוד חצי שנה) באורות זה יפה לאללה... אני יגיד לך דוגרי המהבהבים הכי יפים זה עלה שלא מסתובבים אלה ששטוחים כאלה מלבניים שמהבהבים פעמיים ועוברים בין אחד לשני... כמו אלה שבתמונה כמו פליקרים כאלה זה ממש יפה וממש ממכר כמו האלה הארה"ב זה דבר שהייתי רוצה לשים יש כאלה ששמים את זה במקום המחזירי אור בפנס האחורי וזה פצצה... ערן אני לא יודע מה יש לך ברכב כי עוד לא עשית לי סיבוב עליו ואין לי מושג איזה מהבהבים יש לך שם אבל בעיקרון לשים צאקלקלקלקה מכל סוג שהוא ללא אישור היא עבירה פלילית השוטרים ההם??? הם ממש מטומטמים... אני לא יודע באיזה אירוע הייתה אבל אם זה היה אירוע עם רכב שנגרם לא נזק בקושי ולא היה צריך סיוע ולא נתנו לך להיכנס אני מבין אותם כי אני יגיד לך דוגרי שאנחנו היינו עושים פעולות אבטחה או שהיינו סוגרים שטח הרמטית זה היה מאוד מלחיץ ככה שאני מבין אותם אבל אם זה היה פיגוע רציני הוא אירוע רב נפגעים אחר אז השוטרים האלה יצאו ממש דבילים ואני לא מבין למה לא נתנו לך להיכנס אני במקומך הייתי צועק עליהם שיביאו את האחראי... מניסיון שלי למתנדבים מותר להיכנס לאירוע חוץ מלמד"א נוער כי יש להם תקנה שלא להשתתף בפיגועים מאז האירוע בדולפינריום... מקווה שסיפקתי לכם תשובה... אם יש לכם עוד שאלות בקשר לזה אני יישמח לענות פשוט בזמנו הנושא הזה ממש עניין אותי ושאלתי הרבה שוטרים לגבי זה

fireman

New member
הבהרה!

אין לי שום מהבהב ברכב, לא כחול לא אדום לא ירוק ולא צהוב

Nייט

New member
תודה לכולם על התגובות

אני אישית גר רק ק"מ אחד (אולי קצת פחות) מהתחנה אז אני משתמש באופניים שלי (לוקח לי בערך 3.5 דקות להגיע לשם) ואני התקנתי 2 אורות אחד כחול ואחד לבן (זה הסוג שמהבהב כמו שבתמונה של BoSco רק הרבה יותר קטן וקצת פחות חזק ופועל על בטריות, זה עושה בערך 86 היבהובים לדקה כל אחד בעוצמה של 800,000 Candle Pawer ) ויש לי מאחורה שורה קטנה של LED מהבהבים. בהזדמנות אני אשים תמונה.

BoSco

New member
על האופניים? איפה קנית כזה אני מחפש

כאלה לאופניים אני גם בד"כ נוסע עם האופניים לתחנה אומנם ממני זה 5-4 ק"מ אבל לא נורא זה הכל כושר
יש לך פרטים על זה מחיר משהו כזה ? תענה לי במסרים תודה.

רועי.................

אני התקנתי לאופניים שלי נצנצים רגילים אחד לבן אחד אדום--הם בכידון-חיברתי מערכת קריזה -סירנה צהובה כזאת שאני לוחץ על כפתור אתה שומע את זה במלא העוצמה-ונצנץ לבן מתחת לכידון-שאני בנסיעה רגילה בלילה אני מפעיל את זה שיראו-שיש מצב חרום אני מפעיל את הנצנצים האלו תאדום ואת הלבן- בפיגוע שהיה בראשון הפעלתי אותם אם סירנה אנשים נגנבו לא ידעו מאיפה באתי אליהם

מותר ואסור

לאחר שיחה שלי עם שוטר ממשטרת התנועה נאמר לי שאסור להשים מהבהב על גג הרכב לא משנה באיזה דרגה אתה (ללא אישור) לאומת זאת מותר להשתמש במהבהב בתוך הרכב ולהפעילו , וזה גם לא מקנה לעבור ברמזורים אדומים ןכו..

BoSco

New member
איציק

אני לא יודע מי אמר לך מה אבל גם מהבהב בתוך הרכב אסור! אלא אם כן זה מקום לא גלוי למשל תדחוף איזה מהבהב מתחת למושב שלך גם ככה אף אחד לא רואה את זה אבל שום מהבהב אסור ברכב... וזאת הבנתי לאחר תקופה של שנת התנדבות במשטרה ושיחה מלאת וויכוחים עם שוטרים

fireman

New member
לפי מה שאתה אומר

מותר לשים בתוך הרכב מהבהב ולהפעילו כל עוד אינך מבצע עבירת תנועה כלשהי?

למעלה