וואי אני לא ישכח...
פעם היה לי וויכוח אם אחד השוטרים בתחנה (בתקופה שהייתי מתנדב משא"ז) על זה אני לא יספר לכם את כל הוויכוח ומהותו אבל התוצאות התחלקו ל 2: 1. לשום רכב פרטי (לא כולל כוננים או רכב פרטי שמוכר גם כרכב ביטחון מורשה למשל התנחלות או קיבוץ שאין בה אמבולנס אז יש את הקב"ט למשל או מישהו מהקיבוץ שיש לו צקלקה ברכב ובמקרה חירום הוא מוגכר כרכב ביטחון) אסור לשים צקלקה מכל צבע שהוא אפילו צהוב-בננה ברכב אך ורק אם יש לו אישור ממפקד התחנה באזור והסיכויי לקבל כזה דבר הוא אפסי! במקרה ויש לך כזה דבר זה טרטור רציני כי כל פעם שיעצרו אותך בצד על זה תצטרך להציג אישור.... וזה סתם סחבת ובירוקרטיה מסריחה ככה שכל זה שווה את הצקלקה ברכב? כי אם תופסים אותכם בלי אישור אז זה נקרא התחזות לרכב ביטחון ומקבלים על זה עונש חמור.... האפשרות השנייה: 2. יש לכם קשרים או מישהו בתחנת המשטרה שאתם מכירים והוא "ייסדר" לכם משהו או יעלים עין... נו טוב ככה זה בישראל... אבל גם הסיכויי לזה הוא אפסי... אז חבל סתם להתאמץ להשיג צקלקקה... עכשיו דוגרי בינינו אם אתה כבאי (לא מתנדב-אלא אם כן אחד וותיק שממש מכירים ויש לך רישיון) ויש לך ביפר פלאפון שמעת ברדיו על פיגוע או אירוע רב נפגעים אחר כלשהו הוא קראו לך בביפר בזמן שאתה בנסיעה ברכבך הפרטי או שברצונך להגיע לעזור באופן פרטי, גם אם תחתוך בשוליים ותרוץ בין הנתיבים ותעלה על אי תנועה (שוב רק במקרה שאתה כבאי שיודע לנהוג) והאירוע ממש רציני שכל סיוע יעזור (פיגוע, התרסקות מטוס, תאונה שרשרת וכו´-כל אלה חס וחלילה לא עליינו) ובמקרה ששוטר יעצור אותך בצד אחרי כזה דבר תציג לו תעודת כבאי+פירוט האירוע והצורך בעזרה מיידית אז לא רק שהוא יגיד לך יאללה טוס לשם הוא יעשה לך ליווי ויפנה לך את הדרך ככה שהכבאים הוותיקים לא צריכים צקלקה ברכב אם הם בכל זאת רוצים שייהנו ואם אין להם אישור? חבל....