שאלה

BoSco

New member
ערן אם השאלה הייתה אלי אז:

שלילי! אסור! אם אין לך אישור שרכבך מהווה בעת אירוע מסויים רכב ביטחון אז אסור לך לשים מהבהב כלשהו בתוך\מחוץ לרכב מה שאמרתי זה שאתה יכול לדחוף צאקלקלקלקלה לתא מטען ואז אף אחד לא יראה את זה אבל אם תשים באקלקלקלה על הדשבורד (לוח שעונים) ויראו את זה אז יכולים להאשים אותך בהתחזות לרכב ביטחון **אגב לגבי החומרה של זה פה אני ייתן לך "טיפ" נכון יש את הכחולים האלה שהערסוותים שמים בשפריצרים? מכיר? אתה יודע שיש חוק שלם וקנסות רק נגד שני האורות הכחולים המסכנים האלה? ואתה יודע למה? אז כי אסור לשים שום תוספות של פנסים מחוץ לרכב צריך אישור לכך וגם יש כאלה ששמים את זה על הגג לפעמים אז יש שוטרים שעוצרים אותם מכוון שזה התחזות לרכב ביטחון תחשוב ככה: רכב עם כחולים קטני כאלה בגג נוסע רכב מאחוריו והרכב שמאחורי הרכב שמאחוריו יכול לחשוב שזה ניידת כי מה שאתה רואה זה זוג כחולים מבצבצים אז ערן כך עצה אל תשים אצלך מהבהבים חבל להסתבך... יש אנשים שביקשו אישור מיוחד לכך וקיבלו... שמות לא פה... למה אתה מתכנן על "תוספות" לרכב?

fireman

New member
ואני שוב אבהיר

אני לא שמתי לא אשים וגם לא מתכוון לשים שום מהבהב בתוך האוטו... אני פשוט רוצה תשובה מוחלטת בנושא ועל פי מה שאני רואה הדעה עדיין לא גובשה ולכן אשמח אם מי מכם יביא את התקנה הכתובה מתוך ספר חוקי התעבורה המאשרת/אוסרת הצבת מהבהב בתוך/מחוץ הרכב אני אשמח מאוד!

asaf2000

New member
איציק צודק

לפי החוק הישראלי אסור להוסיך אורות מחוץ לרכב בלי אישור אבל בתוך הרכב מותר ולכן גם רולר בתוך הרכב זו לא עבירה על החוק...

fireman

New member
יש מישהו שיכול להביא את תקציר

החוק או התקנה הזו מתוך חוקי התעבורה?

BoSco

New member
אוקי בבקשה:

אין לי איך להעביר לפה את החוק בנוסח המלא כי אי אפשר לסרוק כזה דבר וזה ארוך ככה שאני לא זוכר אותו אבל בדקתי את זה שוב באמת לאחר הדיון פה והתשובה הסופית היא ככה: אור נוסף (לא משנה מאיזה סוג צקלקלקה או אפילו הכחולים בשפריצרים) אסורים משום בחינה (כבויים או דלוקים) להיות מורכבים על רכב ללא אישור ביטחוני שכן זה מהווה התחזות מצב כזה השוטר רשאי לרשום לכם דו"ח ולחייב אותכם על סכום מסויים (לא זוכר מהו) ואף להחרים לכם את האור (יש לו את כל הסמכות! אלא אם כן זה מתנדב! מותר לא רק לרשום דו"ח למתנדב אסור להחרים ציוד! אז שימו לב שלא יעבדו עליכם!) אבל.... אור נוסף כלשהו לא משנה איזה (צקלקלקה או כל דבר אחר) בתוך הרכב מותרים אך ורק אם הם כבויים! אם יש לך צקלקלה ברכב והיא כבוייה סבבה לא יגעו בך (אם שוטר מעיר לך על צקלקלקה כבויה בתוך הרכב אז אסור לו!) אבל אם אתה מדליק את הצקלקלקלקלקה לא משנה באיזה נסיבות (אלה אם יש לך אישור לכך) גם כשהיא בתוך הרכב מצטער אבל תאלצו לקבל דו"ח במידה וניידת רואה אותכם ואף לשוטר יש סמכות להחרים את הצקלקלה כמובן אפשר לשחק עם זה להדליק ולכבות שרואים ניידת ולהתחכם אבל חבל לקחת סיכון ואל תשכחו שיש גם ניידות בילוש עם מספר אזרחי... ראו הוזהרתם

fireman

New member
לא ביקשתי שתסרוק את זה

אם תוכל להעתיק את זה ולכתוב את החוק המפורש כאן בפורום אני אודה לך מאוד

BoSco

New member
מה שעשיתי כרגע הייתה פחות או יותר..

תקציר של העתקה מכוון שזה ארוך ואין כזה דבר שנקרא ספר החוקים וגם אם כן אין לי אותו בבית אבל זה החוק בתקציר שמופיע בפנקס-יד שנותנים לשוטרים למילוי דוחות מחוץ לרכב אסור בכל מצב בתוך הרכב מותר כל עוד הוא כבוי

למעלה