הונאה כיצד אומרים?   הונה, גוף שני, נקבה בזמן הווה.   היא מהנה?   מלשון הונאה.
א אור הקטן 2 New member 2/11/15 #19 הונאה כיצד אומרים?   הונה, גוף שני, נקבה בזמן הווה.   היא מהנה?   מלשון הונאה.
ח חוכך בדעתו 2 Active member 2/11/15 #22 השורש הוא י-נ-י ולכן (כמאמר איתי) מונה, בדיוק כפי שמהשורש י-ר-י - מורה (נותנת הוראה).
trilliane Well-known member מנהל 2/11/15 #23 התשובות מעליי נכונות כמובן, אבל הפועל מבלבל ולא כ"כ בשימוש ממליצה לבחור בניסוח אחר.
א אור הקטן 2 New member 6/11/15 #28 נשען קדימה איזו מילה נרדפת יכולה להחליף את המילה "נשען" בהקשר "נשען קדימה"? "גוחן/גוהר קדימה" אולי?
ח חוכך בדעתו 2 Active member 8/11/15 #33 'נשען משמעו נתמך במשהו או במישהו. אם זו כוונתך, 'רוכן' אינה מתאימה.
trilliane Well-known member מנהל 8/11/15 #34 אם כי הוא הציע גוחן/גוהר ולכן הצעתי רוכן בהקשר של מעביר את המשקל קדימה (נראה לי שזו הייתה כוונתו).
א אור הקטן 2 New member 7/11/15 #29 דיבור מחפש מטבע לשון או צירוף שמשמעותו - להגיד את כל מה שיש לי לומר.   יש את "לשפוך את לבי", אך הכוונה שהנדון מדבר לא ממקום רגשי, אלא ממקום של נחישות.     הנה ההקשר - "הייתי חדור מטרה, מוכן כבר להיכנס פנימה ולומר את דבריי."
דיבור מחפש מטבע לשון או צירוף שמשמעותו - להגיד את כל מה שיש לי לומר.   יש את "לשפוך את לבי", אך הכוונה שהנדון מדבר לא ממקום רגשי, אלא ממקום של נחישות.     הנה ההקשר - "הייתי חדור מטרה, מוכן כבר להיכנס פנימה ולומר את דבריי."
ח חוכך בדעתו 2 Active member 8/11/15 #32 "הייתי חדור נחישות / ממוקד מטרה, מוכן כבר להיכנס פנימה ולומר את כל אשר על/עם לבי".
א אור הקטן 2 New member 10/11/15 #35 בא אל קצו   מחפש צירוף בעל משמעות דומה ל"החיים באים אל קצם".   תודה לעונים