שאלה

לאמשנה11

New member
שאלה

פעם ראיתי באיזה שהוא אתר את השאלה הבאה : מה יותר גורם נזק - סוכר או מלח והחלטתי לנסות בשביל עצמי לנסח תשובה אפשרית ,זו התשובה להלן :
מה גורם לנזק רב יותר - מלח או סוכר ? לפי מה שאני מבינה, צריכת מלח מרובה יכולה לגרום לעודף כוסטרול רע ולעודף נתרן בגוף , ובמידה שהגוף הינו גוף בריא מבחינת תיפקודו ותפקוד הלבלב אז ההורמון האינסולין עובד בצורה טובה ולכן למרות שיש עודף סוכר בדם האינסולין יופרש ויווסת את הסוכר דרך כך שהוא ישלח אותו אל התאים לשם הפקת אנרגיה וחלק אחר של הסוכר יאוחסן בכבד לשם שימוש עתידי. מצד שני ,הסוכר יכול לגרום לכך שהלבלב יאלץ להפריש יותר אינסולין ,דבר שבסופו של דבר לאורך זמן יגרום לליקוי תפקודי של הלבלב ואף שמא להפסקת פיעולותו וכמובן להשמנה ובעקבות ההשמנה לפיתוח מחלות כמו טרשת עורקים שנגרמת דרך סתימת כלי דם או עורק בשומנים וכמובן סוכרים , כך שהתשובה הסופית : ככל הנראה שניהם.
זו תשובה טובה או שלא ? ניסוחים אחרים מקובלים בהחלט !

לאמשנה11

New member
אני רוצה להוסיף

שהסוכר שנשמר לשימוש עתידי נהפך מגלוקוז לגליקוגן ונשמר בתאי הכבד

לאמשנה11

New member
אני רוצה לציין שתתעלמו מעניין הכולסטרול ....

אין לי מושג למה הוספתי אותו , אני רוצה לומר שעודף מלח ונתרן[למעשה נתרן זה סוג של מלח ,מלח בישול ] יכולים לגרום ללחץ דם גבוה.

deathcaster

New member
תגובה

שלום לך,
אין מענה, אולי בגלל שאת חסרת סבלנות.

אולי בגלל שזו קצת חוצפה לבוא לכאן לשאול שאלות ממקום של חוסר ידע ולקבל תשובות איכותיות מאנשים מקצועיים (מאוד) שאת יכולה ללמוד מהם דבר או שניים ולהעז לקרוא לדבריהם "גיבוב שטויות".

להבא נא לשמור על תרבות דיון נאותה אם את רוצה שימשיכו להתייחס אלייך בצורה נאותה, אם בכלל.

לאמשנה11

New member
אני לא מבינה למה חוסר נימוס

ראיתי באינטרנט את השאלה והחלטתי לענות בעצמי , ורציתי לדעת אם התשובה שלי נכונה ביולוגית אז רציתי להסתמך על תשובתכם ולפי הצורך לתקן ,אם ישנו צורך כזה.
נכון,אני מעט חסרת סבלנות אבל זה מאחר ואין בקרבי ולו אדם אחד שמבין בביולוגיה ולכן יש לי את אנשי הפורום בכדי שאוכל להעזר בהם ,זה לא שאני מתנשא עליכם ,ההפך,אני באה בכדי שתתנו לו ביקורת כנה בכדי שאוכל לשפר את הידע שלי ואת הניסוח המדעי שלי בעת הצורך.
אף רשמתי זאת בתוכן ההודעה הראשונה.

לאמשנה11

New member
ובנוגע לעניין גיבובי השטויות

אני הבהרתי עם גידי שאני שגיתי והבהרנו את הנושא ,אם היית\ה טורח לקרוא זאת היית מבין \מבינה שאין צורך להזכיר זאת ,שהפנמתי ,הבהרתי ול'קחתי לתשומת הלב את נושא זה ושיניתי את דרכיי,לכן ,לפי ראות עיניי ,מדוע ישנו צורך להזכיר נושא זה פעם נוספת ?

deathcaster

New member
תגובה

"מדוע ישנו צורך להזכיר נושא זה פעם נוספת?"- כי את ממשיכה עם: "אם היית\ה טורח לקרוא זאת היית מבין \מבינה שאין צורך להזכיר זאת". בוודאי שקראתי.
"שיניתי את דרכיי,לכן ,לפי ראות עיניי "- לפי ראות עיניי, לא נראה כך לאור תגובתך וכמנהל הפורום אני חש מחובתי להעיר לך.

מה גם שיש לך הרבה שאלות וזה שלעצמו יפה וחשוב, אך להבא השתדלי לשאול אותן במרוכז ולהגיב לשאלה קודמת שלך ולא לפתוח כל פעם נושא חדש עם שאלה נוספת. זה לא חובה כמובן, רק למען הסדר הטוב.
קבלי דבריי כביקורת בונה ואם את חשה להגיב לי בפזיזות רק לצורך הנצחת וויכוח... אז נא לא לעשות זאת. תודה על ההבנה.

deathcaster

New member
2 הערות טכניות

1. אני מבין שהבנת בהודעה שרשמת לאחר הודעה זו מדוע זה חוסר נימוס

2. הערה לשונית שהציקה לי: "ואין בקרבי ולו אדם אחד שמבין בביולוגיה ולכן יש לי את אנשי הפורום" - לא "בקרבי", אלא "בקרבתי" או "בסביבתי"

לאמשנה11

New member
בוא נסכם שאנו סוגרים את נושא זה ברוח טובה

אני בן אדם שלא אוהב וויכוחים, זה צורם לי באוזן [או במקרה הזה , בעין ?]

deathcaster

New member
זה כמו לשאול האם הים יותר רטוב או יותר כחול?

סוכר ומלח חיוניים לגוף שלנו.
צריכה גבוהה (או נמוכה) מדי מהם, תגרום לנזק... כמו כל חומר אחר, לרבות מים.

לא ניתן לשאול את השאלה שלך ולקבל תשובה הגיונית.

לאמשנה11

New member
לגבי השאלה שלי

תודה רבה אבל

אני רציתי לדעת יותר לא לגבי ההשוואה של השניים אלה אם הניסוח שלי של שני הגורמים הוא נכון או שישנו סיכון נוסף ששכחתי להוסיף לגבי מינון גבוה של סוכר או מלח , ישנו צורך כזה או שרשמתי ניסוח טוב ?

למעלה