שאלה

adddd

New member
שאלה

יש לי שאלה ... בשאלה למעשה צריך לעשות הפוך ממה שאני עושה תמיד... ואני לא מבין טוב את החומר אז אם אפשר לפתור את זה בדרך הפשוטה ביותר, וללא קיצורי דרך... ובנוסחאות הבסיסיות ביותר שיש.. תודה מראש.. נ.ב- השאלה מצורפת בתמונה

מכיוון שהישר BC מקביל לציר Y,

הנוסחה שלו היא: X=A, כשהעֶרֶך של A קבוע, אם כי עדיין לא ידוע לנו. המשמעות של זה היא: כל נקודה שלא תיקח על הישר הזה, ה-X שלה ישאר ללא שינוי, לא חשוב מה ה-Y. בשביל למצוא את הקואורדינטות של נקודה B, נפתור מערכת של שתי משוואות עם שני נעלמים, והמשוואות האלו הן בדיוק הנוסחאות של שני הישרים, ש-B היא נקודת החיתוך שלהם: Y=X/2-4 X=A הערך של X כבר נתון במשוואה השנייה. מציבים אותו בראשונה ומקבלים ישירות: Y=A/2-4 בדיוק באותה דרך נמצא את הנקודה C, שהיא נקודת החיתוך של הישרים: Y=8-X X=A וזוהי מערכת המשוואות עבור הנקודה C, והקואורדינטות שלה הן: X=A, Y=8-A עכשיו נשתמש בנתון הנוסף כדי למצוא סופית את A. נתון ש-Y של נקודה B הוא בדיוק ב-3 יחידות יותר מ-Y של נקודה C. כלומר: A/2-4 - (8-A) = 3 פותרים את המשוואה ומוצאים את A: A/2-4-8+A=3 3A/2=15 A=10 נשאר לנו רק להציב 10 במקום A בקואורדינטות של B ו-C בשתיהן X=A=10 בנקודה B Y = A/2-4 = 10/2-4 = 1 בנקודה C Y = 8-A = 8-10 = -2 כלומר הנקודות הן: (B(10,1 ו-(C(10,-2 הערה: נתון אחד לא כל כך כתוב: שהנקודה B נמצאת מעל נקודה C. רק רואים את זה בשרטוט! לכן, בעיקרון, קיים פתרון נוסף, כאשר הן מתחלפות במקומות. זה קורה משמאל לנקודה A, וליתר דיוק כאשר X=6. אבל מכיוון שהבאתָ פתרון אחד בלבד, אז מן הסתם כוונת המשורר היתה להסתמך על התמונה ולהחליט ש-B נמצאת מעל C.

למעלה