שאלה

JaneLame

New member
באשר לגיוון

אני כרגע שוקלת ברצינות קטיף תפוחים במטעים אורגנים באוסטרליה כקריירה. איך זה בתור גיוון לדעתך? אבל ברצינות, הדבר האחרון בערך שאני רוצה לעשות בחיים זה להתעסק במשפטים. טעות חיי שהלכתי ללמוד את השעמום הטרחני הזה, ואם יכולתי להחזיר את הגלגל אחורה הייתי לומדת משהו משעמם פחות ועמוס פחות. אני מקווה שכל אותם שואלי-שאלות שבאים לפה לקראת תקופת ההרשמה ללימודים קוראים את זה (אם כי הם כנראה ממילא רק יחצנים של מכללות ולא באמת מחפשים עצות).

PIonit

New member
בהנחה שרוב התפוחים די נראים דומה,

לטעמי זה לא ממש מגוון
מצד שני אוסטרליה...
וברצינות- תראי אני חושבת שיש הבדל תהומי כמעט בין התיאוריה לפרקטיקה. לא שבמציאות הכל נוצץ וסה"כ יש המון בירוקרטיה ותקנות של סד"א שצריך להכיר ולפעול על פיהן וכו', אבל- גם יש המון תחומים מעניינים (לפחות כרגע, בראשית הדרך אני מאוד מרגישה ככה). ממרום חצי התמחות בציבורי אני יכולה להגיד שיוצא לי ממשק עבודה מול כל מיני מחלקות אצלי במשרד ועם כל מיני משרדי ממשלה אחרים וכל פעם אני מגלה עולם ומלואו (קצת פלצני, אבל באמת), ונדהמת כמה התואר הזה יכול לזרוק אותך לכיוונים ועיסוקים ונושאים שונים ושזה לא רק דיונים בבית המשפט כמו שכל הסדרות המשפטיות הרגילו אותנו, ושלכן גם אנשים מאוד שונים יכולים למצוא נישה שמתאימה להם. וכמובן שבהרבה מהמקומות הציבוריים יש מקום של כבוד לסוף יום העבודה ולכך שלעובד יהיה גם חיי פנאי, שזה בכלל פלוס ענקי.. לכן, גם אם הלימודים נראים משמימים מאוד כרגע- בעיניי ההמשך יכול להיות לגמרי אחר.. זה הכל עניין של גישה ולעשות בחירות נכונות (או לפחות לנסות).

JaneLame

New member
אבל אפשר להתקיים מהכסף במגזר הציבורי?

אני תחת הרושם שאחרי ההתמחות קשה להיכנס, אין תקנים וכו', ובמהלך ההתמחות מקבלים מעט כסף בהשוואה לפרטי ואי אפשר אפילו לשלם מזה שכ"ד באזור חיוג 03. אפשר להסתדר כלכלית?

PIonit

New member
אממ

1. להיכנס למגזר הציבורי זה באמת לא פשוט. ככלל, צריך לעבור הליך של מכרז שכולל מבחנים (סטייל פסיכוטכניים), ראיונות וכו', וזה לוקח כמה חודשים טובים (הממוצע מדבר על שבעה ואפילו תשעה חודשים. באסת על...) 2. בהשוואה למשרדים פרטים בתל אביב ברור שמרוויחים פחות בציבורי. אבל אם תעשי את החישוב פר שעה יוצא שכן מרוויחים יותר (וכן, זה לא באמת מעודד, הא?). בירושלים למשל הפער בין פרטיים לציבוריים הוא בכלל די זניח ואפילו יש לי חברים בפרטי שמרוויחים פחות.. אני מסכימה שכשמתמחה צריך לכלכל את עצמו (כשהוא שוכר דירה במרכז) או אפילו מפרנס משפחה זה לגמרי לחוץ, כי בסופו של דבר התחשיב הוא של מינימום+שעות נוספות, וזה לא מגיע ל8000 שקל וגם לא 7000.. מצד שני לא חסרים מתמחים בציבורי, גם בת"א, ששוכרים דירות, אז זה לא שזה בלתי אפשרי.. ומעבר לכך, זה עניין של בחירה, ולצערנו אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה:\..

Drunk Bullet

New member
בנוגע למשך הליך הקליטה לציבורי (7-9 חודשים)

מה בעצם עושה מי שמסיים התמחות במגזר הציבורי ועוד בתחום צר כמו פלילים, וחולם להיקלט שם בהמשך כעו"ד? הרי מדובר על כמעט שנה אבודה בגלל כל הליכי המיון - זה יוצר חתיכת פלונטר מבחינת התעסוקה - לחכות בלי לעבוד במקצוע\למצוא עבודה במקצוע ואז לעזוב פתאום אם יש תשובה חיובית? וזה בעייתי עוד יותר בפלילים כשהמשרדים כ"כ קטנים ובקושי מגייסים עו"ד צעירים.

PIonit

New member
דווקא אני הבנתי שמי שרוצה

ללכת לפלילי מצבו טוב, כי יש הרבה תקנים וגם יחסית הם תמיד בגידול (מה לעשות, לא חסר פשע במדינה :\).. חוצמזה שלעתים מזדמן להכנס בתקנים ארעיים, בעיקר כשיש פרקליטות שיוצאות לחופשות לידה ואז לא צריך ממש לעבור את כל הליך המכרז אלא משהו מצומצם יותר. וכן, זו בהחלט מציאות עגומה לגבי ההמשך התעסוקתי.. אני מניחה שזה גורם ללא מעט אנשים לוותר על הציבורי ולפנות לחברות ממשלתיות, מגזר שלישי או משרדים פרטיים, או בכלל לא לעסוק במקצוע..

JaneLame

New member
אבל פשע קורה בעיקר באוכלוסיות שאין להן משאבים

דהיינו, עניים פושעים יותר אבל יש להם פחות כסף לייצוג - לא?

Drunk Bullet

New member
עוד שאלה קטנה

האם ההתמחות בציבורי מתחילה בדרך כלל בראשון למרץ\ספט (במידה והתאריך אחיד לכלל המגזר)? פורסם עכשיו הידיעון לתשע"ב, אחד המבחנים נופל לי בשני למרץ..

PIonit

New member
כן

עקרונית מתחילים בראשון לחודש. אבל אם בא לך להתחיל רק ב2 במרץ בצהריים אחרי המבחן, זה אפשרי, פשוט תחתום על יום וקצת חופש.. תסדיר את זה מול המאמן אבל אני לא רואה בעיה אקוטית, גם ככה היום הראשון הוא להתאפסויות ולהכיר את הנפשות הפועלות במשרד.. (ולא, אי אפשר להתחיל נניח יום או יומיים קודם ולהרויח עוד ימי חופש, אם תהית..
)

Drunk Bullet

New member
אגב,כמה זמן לפני כדאי להסדיר את זה?

אני אמור להגיע לשם בינואר למלא מסמכים - זה מספיק או שצריך להודיע להם עוד יותר מוקדם?

PIonit

New member
וכן,

זה בעייתי אם מתחייבים למשרד (פלילי) כלשהו ואז מתקבלים לציבורי, כי זה סיפור להבריז, וכמו שאתה אומר המשרדים האלו לא תמיד מגייסים וגם לא כדאי לשרוף כבר בהתחלה אופציות.. אבל זו גם בעיה תכלס בכל סוגי המשרדים...

sacrament

New member
עוד לא שמעתי ששאלו למה קיבלת רק 91...

ציון מעולה לכל הדיעות. לא רק לאוניברסיטה... ממועד ב' על כזה ציון אני לא רואה איך אפשר להרוויח משהו, מלבד עוד כאב ראש.

lol65

New member
כנראה שאת צודקת...

זה פשוט ממש ביאס אותי כי אני באמת יודעת את החומר וציפיתי ל-90, אבל המרצה החליט שנורא חשוב לדעת את כל הדיעות בכל פסקי הדין שקראנו, ולמרות שזה היה בערך הקורס היחיד שבו אכן קראתי כמעט את כל פסקי הדין, כמובן שישאלו אותי דווקא על הזה שלא ממש הספקתי לחזור עליו

nr18

New member
תגובה

במידה ומדובר בציון מאוניברסיטה גם המצטיינים ביותר שאני מכיר לא עושים מועד ב' על ציון כזה. במידה ומדובר בציון ממכללה שממוצע הציונים בה נושק ל-90 אז זה משהו אחר מאיזה מוסד הציון?

למעלה