שאלה

manson23

New member
שאלה

ראיתי שיש בכל מיני מכללות (אולי גם בכל מיני אוניברסיטאות ואני פשוט לא יודע) כל מיני קורסים בפסיכולוגיה בתחומים חדשים. כלומר בנוסף לקורסים "הרגילים" (חברתית, פיזיולוגית, קוגניטיבית וכו') יש גם כל מיני קורסים "חדשים" כמו פסיכולוגיה של האינטרנט, פסיכולוגיה עסקית, וכו'...... שאלתי היא האם קורסים שכאלה נכנסים לממוצע הפסיכולוגיה של סטודנט לתואר ראשון בבואו להגיש מועמדות לתואר שני? משקל של קורס כזה (שסביר להניח שהוא גם לא יהיה קורס מאתגר במיוחד) שווה למשקלו של קורס "רגיל" בפסיכולוגיה? אם כן זה די ביזיוני לא? כי זה אומר שמי שאין לו קורסים כאלה בתכנית לימודים , בהכרח יהיה לו ממוצע יותר נמוך מאשר בוגר שכן עשה את הקורסים האלה זה משהו שראיתי בתכנית לימודים של מרכז אקדמי פרס, ושל הבינתחומי מה אתם אומרים?

למיטב ידיעתי

חייבים לקחת את קורסי החובה ("הרגילים") כדי לסיים את התואר, וחייבים אותם כדי להתקבל לתואר שני. כדי להשלים את מכסת הנקודות הנדרשות לתואר, צריך לקחת גם קורסי בחירה וכאלו יש במכללות וגם באונברסיטאות. לממוצע בסופו של דבר נכנסות 60 נקודות (אם אני לא טועה) ואם יש לך יותר אתה יכול לבחור מה נכנס ומה לא. ישנה טענה שבאופן כללי במכללות הממוצעים גבוהים יותר, ולכן הוכנס מבחן המתאם כדי לאזן את זה ולכן בחלק מהאונברסיטאות לא מתחשבים בממוצע של ה BA בקבלה לתואר שני (בירושלים לדוגמא צריך מעל 87). ואני לא מסכימה עם הטענה שלך שבהכרח למי שלא יקח את הקורסים האלה יהיה ממוצע נמוך יותר כי א. כולם חייבים לקחת את קורסי החובה ו ב. יש קורסי בחירה קלים וקשים יותר. אני מאמינה שלפחות חלק מהאנשים עושים את הבחירה מתוך עניין ולא מתוך באיזה קורס הציון יהיה גבוה יותר. בנוסף, זה שהתחום "חדש" לא אומר שהקורס יהיה קל יותר. זה תלוי במרצה ובמדיניות של מוסד הלימוד.

אגב, בקששר למדיניות ה"מעל 87"...

יש למישהו מידע מבפנים, מועדות הקבלה לMA למיניהן שזה אכן נכון? משום מה מאוד קשה לי להאמין שיגיע אדם עם ממוצע 88 ומתאם 130 שיחשב כ"טוב יותר" מבחינת ציונים מאשר אדם עם ממוצע 95 ומתאם 120.

manson23

New member
יש גם

את החלק של הראיון האישי, שאולי הוא יהיה הגורם המכריע במקרה כזה אני מקווה

זה לא פונקציה בועדת הקבלה

ממה ששמעתי מדרגים את רשימת המועמדים לפי ציוני המתאם בלבד ומתחילים לזמן לראיונות. מי שעובר את שני הראיונות בפנים, עד שהמכסה מתמלאת (מהציון מתאם הגבוה לנמוך). רשימת ההמתנה מורכבת מאלו ש"נמוך יותר" ברשימה והם נכנסים אם יש מישהו מאלו שהתקבלו שויתר על קבלתו (כי בחר ללמוד באוני' אחרת למשל) עם זאת, אני לא באמת מכירה מישהו שהיה לו ממוצע מתחת ל 90 אבל אולי זה הגיוני שלמי שיש ציוני מתאם גבוהים מאוד יהיו לרוב ציוני BA גבוהים

אני מקווה...

בגדול זה מטופש להתחיל להלחץ עכשיו, אפילו לא התחלתי את שנה ב'- אבל חוסר הבהירות בנושא הזה משגע אותי. אני מכוון לתואר בחברתית או (חייבים לומר במקרה הגרוע)- אירגונית, ובמקרה הגרוע עוד יותר- סוציולוגיה ארגונית. פשוט אין מידע בנושא מעבר לדברים די מובנים מאליהם (ממוצע מעל 90, מתא"ם מעל 100), וגם את זה צריך לחפור כדי למצוא.

manson23

New member
.

גם אצלי יש 28 נ"ז בחירה חופשית, אבל אין כל כך הרבה קורסים בפסיכולוגיה להכניס שם... ואני גם מחויב בלקחת קורס מרחיב דעת אחד (כלומר שהוא לא יכול להיות ממדעי החברה) בטוח שהרוב יבחרו בקורסים בפסיכולוגיה מתוך בחירה ועניין (הרי הם הלכו לעשות תואר בפסיכולוגיה לא) אבל בגלל שקורסים כאלה נכנסים לממוצע בפסיכולוגיה (כי אלה עדיין קורסים בפסיכולוגיה) אז הגיוני שתהיה איזושהי מגמה מצד המוסד האקדמי לעשות אותם קלילים יחסית על מנת שיעלו את הממוצע וסיכויי הסטודנט להתקבל לתואר 2 וממה שראיתי אלה לא בהכרח קורסי בחירה, אלה קורסי חובה ללימודי פסיכולוגיה חד חוגי בלבד. האופציה האחרת שהופיעה הייתה לעשות פסיכולוגיה+חטיבה בקיצור, שיהיה להם לבריאות :)

למעלה