שאלה

שאלה

חופש הביטוי נגזר מתוך כבוד האדם וחירותו או שהוא חוק בפני עצמו? אם נגיד נותנים לי בעבודה לקרוא רק את כבוד האדם וחירותו אני יכולה/צריכה להכניס גם את חופש הביטוי? (אם לדעתי יש פגיעה גם בזה?) תודה ויום טוב..

sacrament

New member
חופש הביטוי

הוכר בפס"ד מאוד ישן (שנות ה-50 או תחילת ה-60 כמדומני) בשם "קול העם". זה המון שנים לפני שנכנס חוק יסוד האדם וחירותו...את מוזמנת לחפש אותו בגוגל, יש עליו מספיק מידע. כמובן שאפשר לפרש את חוק היסוד החדש כמקנה חופש ביטוי, אבל אין בזה ממש טעם כי חופש ביטוי מוכר בשיטת המשפט שלנו עוד הרבה לפניו, מתוקף פסיקת בג"צ. השורה התחתונה היא שאין חוק כלשהו שאומר שיש חופש ביטוי. יש פסיקה, ודי רבה בנושא, שאינה קשורה בהכרח לחוק היסוד.

האמת שלמדתי עליו בתקשורת בכיתה י'

אז השורה התחתונה אם לדעתי נפגע במקרה שלי גם חופש הביטוי והביאו לי מקרה שדי מציין את חופש הביטוי אז להכניס גם את זה נכון?

הייבי

New member
נכון בערך

את העבודה פותרים לפי חומר הקריאה. מכאן, שאם בפס"ד שקיבלת יש פס"ד שעוסקים בחופש הביטוי או מאזכרים את חופש הביטוי את לא יכולה אלא צריכה וחייבת לדון בפגיעה בחופש הביטוי. אם, לעומת זאת, לא קיבלת שום דבר שעוסק בחופש הביטוי בפס"ד ואת פשוט מנחשת כי בתחושה שלך נפגע חופש הביטוי אז אין לזה ערך ברמת העבודה (בד"כ). ובכל מקרה, לא פותרים עבודה לפי הכותרת של הנושא שקיבלת לקרוא (חוק יסוד: כבוד האדם) אלא לפי התוכן של פס"ד שקיבלת.

הייבי

New member
את לא יכולה לדעת

את יכולה לקוות. את יכולה לשבת עם אנשים על העבודה לראות על מה הם עלו ואולי הם ראו דברים שאת לא ראית ולהיפך.

RסN

New member
גם חופש העיסוק הוכר עוד לפני חוק היסוד

אבל זה לא הופך את את חוק יסוד: חופש העיסוק למיותר. יש מי שמפרש את חופש הביטוי כנגזרת של כבוד האדם, ויש גם פסקי דין של בג"צ שבוחנים פגיעה בחופש הביטוי לפי פסקת ההגבלה החוקתית (לדוגמה פס"ד בכרי), ולא המבחן הקלאסי של חופש הביטוי (חשש לפגיעה בשלום הציבור בהסתברות קרובה לוודאות). אם בפסקי הדין שנתנו לך לקרוא לעבודה אין את זה, אז כנראה שאת לא צריכה.

למעלה