שאלה...

EizoTop

New member
שאלה...

איך אתם חושבים שיזכרו את השחקנים של פעם בעוד 30 שנה איך יסתכלו על קובי ברייאנט?, הוא יקח אליפות עד שהוא יפרוש? (לבד) איך יזכרו את מייקל איך יזכרו את לברון? בתור אחד שהתחיל בתור הבטחה וגמר כמו מגריידי או אחד שהיה בגודל של מייקל מישהו ישבור את שיא ה-100 נק'? סתם שאלות...איך יראה ה-NBA בעוד 30 שנה....

סלים וארזה

New member
מנהל
הנה התשובות יש ללברון כלים להיות הגדול מכולם כולל מבירד ואפילו מג'ורדן. הבעיה היא בעיקר מנטלית (השקעה בהגנה, יכולת קלאץ' משופרת ובעיקר יכולת להתעלות לרמה גבוהה יותר בפלייאוף כשהוא סוחב את החברים שלו קדימה. כרגע הוא כמו אלן אייברסון - שחקן תותח ומוכשר שיכול להתקרב לבאר, אבל לא ממש הופך לשתות ממנה. השנה היה הסיכוי הכמעט אחרון של קובי ברייאנט לקחת אליפות. עוד שנתיים-שלוש תתחיל הירידה ביכולת האתלטית שלו. קובי ייזכר כסוג של דרקסלר משופר עוד כ-30 שנים. עכשיו זה כמעט 30 שנים אחרי הופעת מג'יק ובירד ועדיין הם נחשבים לטובים ביותר בעמדות שלהם, וגם מייקל ייחשב לכזה. יש כאלה שמסתכלים רק על סטטיסטיקות ולפי זה מחליטים אם וילט עדיף על ראסל. אז גם מבחינה סטטיסטית אין למייקל מה להתבייש ותוסיף את הבחירות לקבוצות התקפה והגנה וגם מי שלא ראה אותו, ידע שמדובר במשהו אחר. יש גם היום אינטרנט ואפשרות לראות הרבה יותר משחקי עבר של MJ כדי להעריך אותו. זו הבעיה של הדוקטור - רוב הביצועים שלו נשארים בזכרונות של אלה שראו אותו ב-ABA ואין הרבה חומר מצולם עליו כפי שיש על מג'יק ובירד ובטח לא של MJ. מג'יק ובירד פרשו לפני שכל בני ה-20 ומטה ראו NBA ועדיין נחשבים בטופ גם אצלם. תמיד יקום המתחכם שיגיד שקובי (כיום) עדיף על מייקל וכריס פול (כיום) עדיף על מג'יק, אבל הרוב ייקרא, יביט בסרטונים ויבין אחרת. שיא ה-100 יישאר, אלא אם יבוצעו עוד שינויים בחוקה. הרי גם קובי לא היה מגיע ל-81 לולא היתה קשת ל-3.

מנחם לס

New member
לסלים ורזה ידידי

קשה לי להאמין מה שכתבת על לברון ג'יימס. מה זאת אומרת "הכלים"? הכלים הגופניים? ברור שהוא עליון על בירד, אבל מייקל בשיאו היה מעופף ואתלט אפילו טוב מלברון. אבל שחקן זה מה שיש ב-20 הסנטימטריעם בין האוזן הימנית והשמאלית, וכאן לברון הוא בכיתת מתחילים. איך יזכרן אותם עוד 30 שנה? אני לא בטוח. אבל מה שאני כן בטוח זה שגם עוד 300 שנה לא יהיה תחליף למייקל ולמג'יק. בירד? אולי.

לא ברור לי,

על מה אתה נשען, מעבר להתרפקות נוסטלגית, כשאתה אומר שגם עוד 300 שנה לא יהיה תחליף למייקל ולמג'יק. אין שום מניעה לכך שיגיע שחקן שיהיה יותר טוב ממג'יק ומג'ורדן. זה נכון שזה עוד לא קרה, וזה נכון שבכל רגע נתון מאוד לא סביר שזה יקרה, אבל מתישהו כנראה שזה יקרה (אם עוד ניתן יהיה להשוות. במרחק רב מדי לא ניתן להשוות, כמו שהשוואה בין שאקיל לצ'מברליין/ראסל נראית לי קצת לא רלוונטית). אז נכון, מג'יק, ג'ורדן ובירד באמת עדין הגדולים ביותר בעמדותיהם, ונכון, בשנות התשעים היו הרבה יותר כוכבים בקנה מידה היסטורי מבשנות ה-2000 (שם אפשר בעיקר למנות את דאנקן, ברייאנט ושאקיל). ועדין, הכדורסל התקדם. שחקן ה-NBA הממוצע היום טוב בהרבה משחקן ה-NBA בשנות ה-80. הוא אתלטי יותר, בודאות, קולע טוב יותר מבחוץ בודאות, בעל שליטה טובה יותר בכדור בודאות, ויש לו כמה כלים התקפיים שהוא נאלץ לסגל בגלל כל מיני שינויים בחוקה ובהגנה. זה נכון שיש עליות וירידות, אבל כמו ששנות ה-90 היו טובות משנות ה-80 וכמו שהשנים האחרונות טובות מתקופת 99-2004, כך יכולים להגיע שחקנים עוד יותר גדולים. ובנוגע ללברון - אני לא חושב שג'ורדן בגילו היה טוב יותר (בטח לא הצליח לסחוב קבוצה של נגרים לגמר NBA ובשנה אח"כ לשחזר הישג סביר מאוד בעיני). ובנוגע לנתונים פיזיים, הקפיצה של ג'ורדן היתה טובה יותר, אבל לברון גבוה יותר והרבה, הרבה, הרבה יותר חזק, בטח אם משווים בגילאים הרלוונטיים. אז זה אומר שלברון יהיה גדול מג'ורדן? כנראה שלא. כמו שפני הארדוואי, ריי אלן, וינס קרטר, טרייסי מגריידי ואפילו קובי ברייאנט לא היו, למרות שעל כולם דיברו כיורשים פוטנציאלים. אבל הוא יכול, בשביל זה הוא צריך 110% בכל תחום על המגרש, בעיקר בין האוזניים, כמו שאמרת, ואולי מזל ואולי עוד אלף ואחת דברים אחרים. כי כל הקטע אצל ג'ורדן היה לא כמה הוא היה טוב בגיל 23, או במכללות (בחירה מס' 2 או 3? אני לא זוכר), אלא כמה הוא היה טוב אח"כ, וכמה זמן הוא המשיך להיות טוב. הכי טוב.

סלים וארזה

New member
מנהל
מה קשה לך להאמין? ללברון יש פלג גוף עליון חזק מהסוג של קארל מאלון/דייוויד רובינסון ביחד עם אתלטיות שלא נופלת בהרבה מדרקסלר. יש לו שליטה בכדור טובה, יכולת למסור והוא רק בן 23 כרגע. פוטנציאלית הוא יכול להיות טוב מג'ורדן. כפי שכתבת הכל תלוי בראש ובגישה. מצד שני, גישה זה לא הכל - גם אם הגישה שלי תהיה הכי טובה בעולם, אני לא יכול לשחק אפילו באליצור אום אל פאחם. זה פשוט פשע איך לברון לא מנצל את היכולת שלו כדי להפוך לשחקן הגנה סטייל ארטסט (רק בלי הברגים המסובבים בראש) שמסוגל להעלים כל מי שהוא עליו. אפשר לקרוא לזה עצלנות ואפשר לקרוא לזה מחסור ביסודות ואפילו אפשר לקרוא לזה חוסר בגרות. מה שאני לא שוכח, זה שלברון בגיל בו שחקנים רבים אחרים הם רק סופמורים. לא יהיה תחליף למג'יק? פה אני לא מסכים איתך. כמו שמג'יק היה אחד, גם אלן אייברסון הוא סוג של שחקן שלא היה קודם. כנ"ל סטוקטון הקשוח והיעיל. אז אולי לא יהיה עוד מג'יק - שחקן 6-9 שמריץ התקפות במהירות ומסוגל לשחק בכל עמדות המגרש, אבל יהיה מישהו אחר שיתחרה בו. אם כריס פול יצליח לקחת כמה אליפויות (תשים לצדו סנטר מעולה) ולהישאר בטופ מספיק שנים, אז הוא קנדידאט לא רע בכלל. הרי גם מג'יק לקח אליפויות רק עם קארים שהוא אחד הסנטרים הגדולים של כל הזמנים.

אני דווקא חושב שזה בעיקר היעדר יסודות

הרי במכללות אתה מקבל יסודות כדורסל שרק אחרי כמה שנים ב NBA אתה מספיק לקבל כשחקן. בגלל זה שחקנים כמו מג'יק ומייקל באו עם יסודות אחרים, עם חוכמה אחרת. כן, מבחינת פוטנציאל וגיל ללברון יש את היכולת להיות הרבה יותר טוב מג'ורדן, השאלה אם הוא להבדיל מאחרים יש גם את הברגים בראש.. מבחינת אליפויות זה לא בדיוק רלוונטי, כי מייק לקח את האליפות הראשונה שלו בתחילת גיל ה-30 וגם זה אחרי הרבה הפסדים כואבים. הוא יכול להיות הכי גדול, אבל מצד שני אני די חושב שהדברים שהוא לא למד במכללות יקח לו לא מעט זמן לקבל שהוא בליגה כיום.

מנחם לס

New member
סלים! בוא ניפגש עוד 15 שנה

בו ניפגש עוד 15 שנה, כשאהיה בן 86, ונראה אם נמצא שחקן שתשים אותו בחמישיית כל הזמנים לפני מג'יק. למעשה, בו ניפגש עוד 40 שנה, כשאהיה בן 111, ותגיד לי אם מצאת מחליף למג'יק. ואז גם תגיד לי אם לברון נעשה "טוב יותר מג'ורדן".

OrEl74

Well-known member
מנהל
אולי עוד 40 שנה

אתה תהיה בן 111 וצלול מחשבתית (אמן!!!) אבל שהם יהיה סנילי בן 80, לא חבל על המאמץ שתשקיע בו?

ikrmr

New member
ספק גדול אם לבירד יהיה תחליף

בס"ד עובדה שהוא נחשב עד הים לטוב ביותר בעמדתו גם יותר מד"ר ג'יי ומעוד שחקנים מעולים אחרים בעמדת הסמול פורוורד שהיו אתלטיים יותר. כדי שיהיה מישהו שיחשב ליותר טוב מבירד צריך שחקן עם לא פחות חוכמת משחק ושיידע לחפות על החסרונות שלו בצורה מושלמת או לפחות כמעט מושלמת ושיהיה גם ווינר גדול ומנהיג וסקורר וקלע מעולה מכל הטווחים, וספק גדול אם יהיה מישהו כזה. צריך לראות במשך השנים הקרובות את רמת חוכמת המשחק, הווינריות והמנהיגות, ויכולת הקליעה מרחוק של לברון ג'יימס. בכל מקרה, רוב הסיכויים שלברון או מישהו אחר לא ייחשבו לטובים יותר מבירד אף שהם אתלטיים הרבה יותר

Malcolm X

New member
כדי לשאוב מים מהבאר, צריך חבל ודלי

היום לכל הקבוצות הגדולות יש טריו, יחד עם ספסל עמוק. לא היה, עדיין אין וכנראה גם לא יהיה את זה בקליבלנד. לברון הוא פייטר, מנהיג ווינר בלתי רגיל - הוא מספק טריפל דאבלים, רבעים אחרונים אדירים, אסיסיטים גדולים. אין מעשה קלאץ' שהוא לא ביצע. הבן אדם העיף את דטרויט במו ידיו והשפיל את וושינגטון 3 סדרות ברציפות (וגרם לדשון סטיבנסון לאכול את הכובע). אני מאמין שהוא יהיה בניקס ב2010 ואז הוא יקבל SUPPORT CAST הולם. עד אז יהיה די נוח לקטול אותו ולהלביש עליו תיאוריות. אגב, את הסיסמאות של "חוסר ההשקעה בהגנה", "יכולת קלאץ' חלשה", "בחירת זריקות רעה" וכו' וכו' כתבו המומחים גם על פול פירס הרבה שנים. רק שכחו שהוא משחק בקבוצת לוטרי. למישהו היום יש ספק מי הMVP של בוסטון בפלייאוף הזה? מישהו מעז לבקר אותו היום? לקחת תואר זה פונקציה של הרבה דברים - טיימינג, סייד קיק ראוי, רוסטר מאוזן, מאמן מתאים. לגבי, מייק, מג'יק ולארי. חבל לגרור אותם לכל דיון. לא היו ולא יהיו כאלה שחקנים וספורטאים. זה מעבר ליכולת מקצועית. הרבה מעבר.

מנחם לס

New member
מיסטר סולומון גנב לי התשובה

השורה התחתונה שלו "מייק, מג'יק, ובירד" שהיו כוכבים מעל ומעבר יכולת מקצועית וגופנית, הוא גנב לי את המילים מהפה. הם היו גאונים, כל אחד בצורה מיוחדת ושונה. זאת הגאוניות שהיתה למיכאל אנג'לו ורמברנט. הרבה אחרים יכלו למשוך במברשת הצבעים אפילו יותר טוב מהם. מה שלא היה להם (ולצערי אין ללברון ג'יימס) הוא ה-X-FACTOR שאין לו הסבר או הגדרה. אגב, עוד שבועיים (אני חושב) אני כותב על מייקל ג'ורדן בסידרת האגדות בהופס. תיזכרו שהוא היה MVP בכל אחת מסידרות הגמר בה הבולס ניצחו, שהוביל את הליגה בקליעות 10 עונות (7 מהן רצופות) ועוד (אני מקווה שאני לא טועה. אני כותב מזכרון), אז בתוספת ל-X-FACTOR יש לו סטטיסטיקות שלברון יכול רק לחלום עליהן.

עומר ו

New member
אולי שש אליפיות זה הרבה בשביל לברון

אבל להוביל את הליגה בקליעות? הוא עשה את זה השנה והוא רק בן 23 אז יש לו עוד זמן לזה (אולי לא עשר אבל מספר לא מבוטל של שנים)...

the mnm factor

New member
אם אתה כבר משווה כדורסל לציור

אז א. מיכאלאנג'לו היה קודם כל פסל. הוא עצמו היה תולש לך את כל העצמות מהגוף (אני לא צוחק, האיש היה פסיכי. פעם החביא פסלים שלו בחרא רק כדי שיחשבו לענתיקה) אם הוא היה שומע שאתה מזכיר אותו בתור צייר. הוא שנא לצייר. ב. מעטים הציירים שיכולים להגיד שיש להם את הטכניקה שהייתה לרמברנט. רק אולי לקראוואג'יו וורמיר... אבל למעשה גם הם נחשבים לנחותים ממנו בכל הקשור לטכניקה. רמברנט נחשב למאסטר הטכניקה אי פעם. אם אתה רוצה להתעקש להשוות אותו לשחקן כדורסל הייתי אומר שהוא שווה לוילט צ'מברלין- כלומר אדם שברמה האישית היה אחד הגדולים אבל לא השפיע על הציור כמו לאונרדו דה וינצ'י, שללא ספק היה נחות ממנו מבחינת הטכניקה, אבל עד היום היצירות שלו ידועות יותר. ואם רמברנט הוא וילט, קאראווג'יו חייב להיות ביל ראסל.

מנחם לס

New member
מיכאלג'לו

מתנצל על טעות כמעט טראגית. התכוונתי לליאונרדן דה-וינצ'י! אגב, אתם לא מבסוטים שהתחלתי לכתוב לפורום? אפילו על אמנות קלאסית ישנו כאן שרשור!

the mnm factor

New member
מיכאלאנג'לו היה לוקח את זה קשה מנחם...

על אמנות מתקופת הבארוק אני אשמח לדבר בכל עת
וגם כאן, כל עוד היא ממשיכה לשמש מטאפורה לכדורסל.

מנחם לס

New member
מוצרט, לא בטהובן

אתה רוצה דניס רודמן בין הקלאסיים? מוצרט הוא הברנש! (אפילו יותר משוגע מרודמן!)

the mnm factor

New member
../images/Emo6.gif תאכלס

בטהובן היה חרש, רודמן בטוח עיוור... אחרת הוא לא היה נראה ככה.

למעלה