שאלה

אנגלי1

New member
שאלה

אני מעומד לעתודה במשפטים. השאלה האם לשלב חוג שני במשפטים שמעתי שהדבר מאוד תורם אך מכיוון שאני במסלול הנ"ל ואצא במילא עם סיפתח גדול לכן נראה לי שיותר יסתכלו על הניסיון שצברתי (6 שנים) ולא על התואר? זה נראה לכם שיקול נכון?? שמעתי שהשילוב נורא קשה ואם זה מיותר (זה שאלה) אעדיף לסים במשפטים עם ממוצע גבוה יותר.

השאלה היא מה מעניין אותך

נכון, סביר שיסתכלו לך פחות על הציונים אחרי הרבה זמן של נסיון תעסוקתי אבל זה ממש פותח לך את האופציות. ללמוד רק משפטים אם זה מה שמעניין אותך, או להרחיב לעצמך את תחומי הידע אם אתה רוצה, ועדיין לא למות מפחד שהציון שלך ייפגע מזה כי, כמו שאמרת, לא כל כך יסתכלו על זה בעתיד שאחרי הצבא. אז אני ממליצה לך ללכת עם הלב (ועם השכל שלך). תבחר במה שאתה רוצה. (אגב, המלצה קטנה, שנה א' ממש עמוסה. יש הרבה אנשים שמשלבים וטוב להם, אבל אני הייתי ממליצה לחכות שנה לפני שקופצים עד מעל לפופיק עם שילובים) בהצלחה!

אנגלי1

New member
אני לא מבין

מתי מכריזים שאתה רוצה לעשות תואר דו חוגי? בשנה א' או ב'? מתי מתחיל השילוב?תסבירי בבקשה את הנושא הזה

איפה אתה רוצה ללמוד?

בעברית, אפשר להירשם מלכתחילה לתכנית המשולבת במשפטים (אם יש לך ציוני בגרות ופסיכומטרי מספיק גבוהים), או שאפשר להתחיל בשנה שנייה (או שלישית או רביעית, למרות שזה פחות מומלץ). אם אתה מתחיל רק בשנה השנייה, אפשר להירשם במזכירות משפטים לתכנית המשולבת כבר במהלך השנה הראשונה. והם מסבירים לך איך לעשות את זה, שולחים לך מייל וכו', אז זה בכלל לא מסובך. אבל צריך ממוצע מעל 82 כדי להירשם למשולבת (או כדי להמשיך במשולבת גם בשנים המתקדמות יותר). אישית, נרשמתי בתחילת שנה א' למשולבת, אבל ראיתי שהעומס בשנה א' גדול מאד (בשנה ב' הוא אמור לרדת, הכל פחות חדש ויש פחות עבודות להגיש. אני הגשתי לא מזמן 5 עבודות בשבוע - לא מוצאים את זה בשנים מתקדמות יותר, וגם הציונים של שנה א' קובעים לסטאז', ובהמשך לא כל כך) לכן בסוף ויתרתי ואני לומדת רק משפטים, ומספיק לי בהחלט. אם תתן עוד פרטים, נראה אם אפשר לעזור לך יותר. בהצלחה!

עפ"י מה מתקבלים לחוג השני בשנה ב'?

בגרות ופסיכו'? או הממוצע במשפטים של שנה א'? אשמח לתשובות לגבי את"א והעברית..

בעברית יש רף מיוחד לשלב, באת"א אין צריך רק

לעמוד בדרישות כל חוג בנפרד, בעברית יש רף למשפטי כדי לשלב+ רף לחוג השני (מקוה שיצא ברור)

בעברית - הממוצע של שנה א'

אם הוא 82 ומעלה, אפשר לשלב. (מבחינת משפטים, כן? לפעמים יש גם דרישות של חוגים שאיתם רוצים לשלב, לדוג', בחינה באנגלית לחוג לאנגלית, דרישות אחרות לקוגניציה וכיו"ב) אה, וגם צריך לרצות, וזה לא מובן מאליו אחרי שנה של קריעה במשפטים. בהצלחה!

Hugin

New member
אני אישית מעדיף לשלב בשנה ב'

ההגשות האלה השנה פשוט זוועה, אני לא רואה איך הייתי עומד בזה אם הייתי לוקח חשבונאות כבר השנה. שנה א' נראת לי שנה טובה לתפוס כיוון ואחרי זה אפשר לשלב, להוסיף, להוריד וכו'. כמובן שזו דעתי ואני מכיר המון אנשים שמשלבים ומסתדרים נהדר :)

שאלה קצת פרובוקטיבית בעניין..

(מקווה שהיא לא תהיה כזו באמת, כן?) הייתם אומרים שהמצטיינים (או בעלי הציונים הגבוהים) הם במובהק אלה שמשלבים, או אלה שלא? (או שיש ויש ואין מגמה ברורה לכאן או לכאן?) זב באמת משהו מעניין שתהיתי לגביו..

תראי זה תלוי

מצד אחד את יכולה להגיד שבמובן מסוים מי שמשלב קצת יותר קשה לו להצטיין כי הוא לא יכול להשקיע רק במשפטים, אם כי ברור שיש כאלה שמשלבים ומקבלים ציונים מעולים. מצד שני, את יכולה להגיד שמי שממש מוכשר, וקולט מהר בעל זכרון מעולה וכו' יעדיף לשלב והוא בכל אופן מבריק אז הוא יצטיין ב2 החוגים וזה לא יפריע לי. בקיצור ניסיתי להבהיר שיש הכל מהכל, וזה מאוד פרטני סה"כ לדעתי...

Hugin

New member
אני לא משלב (כרגע) והציונים גבוהים

מצד שני יש לי ידיד ששילב משנה א' והוא מצטיין דיקן, לא נראה לי שיש קורולציה לכאן או לכאן, תלוי בראש ובתחת..

efpsycho

New member
תגובה מעתודאי למשפטים

על רמת העיקרון שילוב חוג נוסף לתואר הוא אפשרי, ויכול להיות מאושר על ידי מדור עתודה. אתה צריך לקחת בחשבון כי עדיין תצטרך לעמוד בקצב צבירת הנקודות ולא להאריך את הלימודים יתר על המידה. הבעיה היא דווקא לא לאחר השירות הצבאי, אלא כבר במהלכו. שכן שיבוצי המשפטנים הוא מצד אחד מגוון ורחב, ומאידך הוא מוקצה למספר מצומצם מאד של סוגי תפקידים. אני בעצמי שקלתי להוסיף כלכלה השנה (אני סטודנט באוניברסיטת תל אביב), אבל הבנתי מבירורים שעשיתי בעתודה ובעתידים, שפשוט שילוב של שני הדברים לא יהיה לי שימושי במהלך השירות הצבאי. שיבוצים בהם תמצא תחומי השקה בין שני החוגים הם מאד ספורים אם בכלל קיימים. עדיף להשקיע בלימודי המשפטים, ולשמור על ממוצע גבוה.

למעלה