שאלה

poop10

New member
שאלה

נתון שההתנגדות השקולה היא 2. ( 3 נגדים זהים). המתח הכללי (בין נקודות A ו B) הוא 2 והזרם הכללי (בין נקודות A ו B) הוא 1. איזו מבין האפשרויות הבאות מתאימה?? (מצורף בקובץ)...ואיך הגעתם לזה? תודה רבה לעוזרים!

yoni162

New member
תשובה

אם למדת חיבור נגדים בטור/מקביל, פשוט נסה את כל האפשרויות. בכל אחת אתה מגיע לסתירה כשאתה מציב את הנתונים בנוסחא v = IR, חוץ מבראשונה, כשלכל נגד יש התנגדות של 2/3, ואז ההתנגדות השקולה היא 3*(2/3) = 2. חיבור בטור של נגדים נותן התנגדות שקולה של סכום ההתנגדויות. V = IR 2 = 1*2

poop10

New member
נירא לי שלא ממש הבנתי

ההתנגדות השקולה של שלושת הנגדים היא 2. איך אתה מוצא את ההתנגדות של נגד אחד? 2 לחלק ל3 ואז יוצא לך 3/2. אם אתה כופל את זה ב3 אז ברור שיצא לך 2. (במקרה של טור) באופן דומה זה יהיה גם במקרים האחרים. כשהצבתי בנוסחא של המתח בכל המקרים יצא לי פסוק אמת...

yoni162

New member
הסבר

בשאלה נתון שההתנגדות של שלושת הנגדים זהה, שזה בעצם ההתחלה, כי בלי זה לא היה לך כיוון של ממש. בציור הראשון, ההתנגדות השקולה של שלושה נגדים בטור היא R+R+R, ואם ההתנגדות השקולה היא 2, אז התנגדות כל נגד היא 2/3, כי שוב, נתון שההתנגדות של כל הנגדים זהה. אחרי זה נציב במשוואה V = IR, כשנתון שהמתח הוא 2, הזרם הוא 1, וההתנגדות השקולה היא 2 (חיברתי 2/3 שלוש פעמים, סכום ההתנגדויות), נקבל פסוק אמת: 2 = 2*1 בציור השלישי לדוגמא, ההתנגדות השקולה היא 2, כשלפי הנוסחא לחיבור נגדים במקביל, אז: ZZZ 1/2 = 1/R+1/R+1/R ZZZ מכאן יוצא לך ש R = 3/2, כלומר זו ההתנגדות של כל נגד. אם נסתכל על ענף אחד, בגלל ששלושת הנגדים זהים הזרם יתחלק עליהם באופן שווה, כלומר הזרם הוא 1/3, והמתח הוא 2 (לא משנה דרך איזה ענף, בהסתמך על שימור אנר' חשמלית). יוצא לך שבענף כלשהו: V = IR ZZZ 2 = (1/3)*(3/2) ZZZ שזה לא נכון, משמע סתירה. אני אהיה כנה איתך, לא בדקתי את כל האפשרויות, פשוט כי הראשונה הסתדרה לי.

poop10

New member
יש לך שגיאה בחישוב

במקביל, יוצא שהתנגדות של כל נגד היא 6 וכשמציבים אז יש פסוק אמת..לפי מה שבדקתי זה יוצא בכולם פסוק אמת..

john schmidt

New member
חסר נתון

מה ההתנגדות של כל נגד? עד שאין מידע לגבי זה כל התשובות יכולות להיות נכונות.

למעלה