שאלה

שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

יש לי זוג חברים בני שלושים +. הם אינם רוקדים ומדי פעם הם מביעים ענין בתחביב שלי (או יותר נכון "התמכרות") השבוע היתה לי איתם שיחה,וסיפרתי להם על שבת הזוגות באלונים וכמה שאני מתרגשת(טוב נו אז עוד לא ידעתי שאני לא אלך בסופו של דבר..) בקיצור, השיחה מתנהלת לה ,ואז אני שומעת את עצמי מזמינה אותם לבוא ולצפות בהרקדה באוניברסיטה כשמשפט המחץ שלי שימו לב... "הרקדה היום זה לא מה שאתם חושבים זה לא הרועה הקטנה מהגיא..זה שלמה ארצי,שלומי שבת, שרית חדד וריטה ,ובעצם כל מצעד הפזמונים" והשאלה שלי.... האם אתם חושבים שזה שהשירקודים של היום אינם זרים לכלל האנשים(הלא רוקדים כוונתי)יעזור לקרב אותם לרקוד? יותר מאשר נאמר מנגינה כמו "כחול" או דבקה רמות, כיף, " "גלי המזרח" וכן הלאה

שושנה. אצל חלק זה מתחיל מהשירים

אצל החלק האחר והמוכשר יותר זה מתחיל מהריקודים.

אוהבת .יש כאלה שיש להם כישרון

לצייר (אני אחד מהם) יש כאלה שיש להם כישרון הנדסי וטכני (גם אני כזה) ויש אנשים שרקדו יפה ובקצב ,עוד כשהיו בבטן של אמא שלהם, אלה רוקדים המוכשרים, יש כאלה (כמוני) שהשירים של ארץ ישראל שמשכו אותם לריקודים. או קי?

במקרה הזה, עזרא

אנחנו צריכים גם לזכור שהזמנים השתנו.... למה אתה קורא היום שירי ארץ ישראל הטובה??

ברור שמי שרוקד שנים

ירקוד ללא קשר לשירים. השאלה היתה מכוונת, האם זה יעזור ל"משוך" כאלו שלא רוקדים..

tzion10

New member
אוהבת לרקוד , אין לי כלל ספק ואני

שומע זאת בכל הזדמנות כשאני מציע לחברים וחברות לבוא לרקוד ריקודי עם " מה אתם רוקדים ? שבתם (ושאבתם) מים בששון , הבה נגילה הבה !!!! " הם עדיין שם בשנות ה 70 שאז הם רקדו ריקודי עם או ראו רוקדים שרקדו ומאז לא ראו הרקדה לי אין ספק שכאשר הם יבואו לראות הרקדה ( ועוד אצל גכ"ע ) הם מאד יתלהבו מההרקדה ובו במקום יתעניינו היכן יש חוגים של מתחילים ראיתי כאלה שצחקו על ריקודי עם כפי שדמיינו בזכרונם והיום לא תצליחי להוציא מהם את התלהבותם וחבל לי שלא ניפגש באלונים שבת שלום

../images/Emo45.gif

גם לי נראה ששירים עכשויים עשויים לקרב אנשים לריקודי העם, כפי שאנחנו מכירים אותם. ואגב, הרעיון של "...לבוא ולצפות בהרקדה באוניברסיטה..." הוא אחלא רעיון. רק לפני כמה ימים, דיברנו עם כמה אנשים על כך שניתן להפוך את ההרקדות הגדולות לאטרקציה, ולא רק לחברים שלנו, גם לאורחים מחו"ל. לראות את ההרקדות האלה זה פשוט מדהים. ואגב, זה אומר שאנחנו נפגשות בספורטק בהרצליה בשבת? (אוכל ללמד אותך את "מילים יפות מאלה"
)

המון תודות לפרפר צהוב

שלימדה אותי היום את "מילים יפות מאלה" רק חבל שלא רקדנו את זה היום..

../images/Emo140.gif כן יקירה

אני מתעתדת להגיע להרצליה! מאוד מסכימה איתך לגבי ההרקדות כמוקד משיכה,בכלל כל המקטרגים שתמיד שואלים אותי" איך לא צפוף לך באוניברסיטה??"(אגב בשבוע שעבר בספורטק, הרגשתי ממש "בבית"..) הם לא מבינים , שאני נהנית מכל כך הרבה דברים שם,ולצפיפות (שאני לא נהנית ממנה,אני לא מזוכיסטית בכ"ז) התרגלתי!

ואני מסכים../images/Emo24.gif

בכל הזדמנות אני מציע להרקיד בהרקדות מוזיקה חדשה צעירה יותר. רק אני רוצה לראות יותר נוער מתבגר בהרקדות. ריקודים כמו צדיק התמר שנלמד במתחילים יבריח את הנוער. ההתלהבות תתחיל מהמוזיקה שהנוער אוהב ותגלוש גם לאהבת ריקודי עם נכוןגם לצדיק התמר.
שבת נפלאה לכולם.

צדיק התמר

זה אחד מהריקודים שהם יודעים,ולפי זה, הם קובעים את התרשמותם מעולם"ריקודי העם" "הם" זה לאו דווקא החברים שלי, אלא כלל האנשים שראו, או רקדו פעם לפני עשרות שנים,ומאז לא ראו הרקדה מהי..

אין לי שום דבר נגד "צדיק כתמר"

וגם לא נגד ה"רועה הקטנה"....הענין הוא שאלו שלא רוקדים ,ושרקדו פעם לפני עשרים שנה בביה"ס יסודי, זוכרים רק את הריקודים האלו וחושבים שכל ההרקדה היום נראית ככה...

למעלה