שאלה

שאלה../images/Emo3.gif

יש לי שאלה שמעסיקה אותי הרבה זמן. ידוע לנו שוולדמורט לא היה טהור דם, מכיוון שאמו או אביו, לא זוכרת, היו מוגלגים. אז למה הוא רצה להרוג את כל אלא שלא טהוריי דם? ורוב אוכליי המוות קראו למי שלא טהור דם: בוצדם. אז מה, אם לא יודעים שגם המנהיג שלהם לא טהור דם? תודה מראש למי שיענה
ענבל

mjlk

New member
הוא אמנם לא טהור דם...

אבל הוא צאצא ישיר של סלאזאר סלית'רין.

rikko 13

New member
../images/Emo97.gifלא לכל מי שלא טהור דם

אמרו את זה בספר בשישי עם אני לא טועה שלא יכול להיות שכל אוכלי המוות הם טהורי דם כי אין מספיק כאלה וחלק מהם הם חצויים.

holo

New member
אותו דבר עם היטלר

יש כאן השפעה ברורה של הסיפור של היטלר ותורת הגזע.

בחייך.

היטלר שמיטלר. אני בספק אם הייתה בדרך כלשהי רמיזה לעיניין של היטלר.

rds15

New member
דווקא יש הרבה רמיזות

ורולינג אמרה שחלק מהדברים שהשפיעו עליה זה ביקור במוזיאון השואה באנגליה.

ToryMaster

New member
זה היכה בה רק תוכדי כתיבה

כלומר, הסיפור היה בנוי בראש שלה, ורק אחר כך היא הגיעה למוזיאן הזה וראתה כמה זה דומה.

holo

New member
נו באמת

צריך להיות ממש טיפש בשביל לא לראות את ההקשר.

Clementine D

New member
תודה על המחמאה../images/Emo108.gif

אבל המון סיפורים קיימים דומים זה לזה. גזענות זו גזענות, ולכן הסיפורים מאוד דומים. זה לא אומר שאוכלי המוות נבנו על הנאצים.

מה ה מצב

New member
גזענות זו גזענות אבל...

יש המון רמזים לזה שזה כן קשור להיטלר. אפילו רולינג אמרה שזה ככה. (ודרך אגב, זה ממש לא רעיון חדש לעשות סיפור לילדים על גזענות שממש דומה לסיפור של היטלר (שאלתיאל קוואק זו דוגמה אחת) ולדעתי דווקא די ברור שהעניין כאן עם זה שהוא חצוי דם אבל נגד בוצדמים זה קשר להיטלר שאומרים שהיו לו שורשים יהודיים.

Clementine D

New member
מה הקשר? ../images/Emo108.gif

הסיפורים דומים כי מדובר בנושא אחד. ההשוואה כאן היא במקום אבל נטחנה יותר מדי פעמים. רולינג לא אמרה שהיא שעבה את אוכלי המוות מהנאצים, היא יצרה אותם לגמרי לבד. גזענים חושבים שהדת שלהם או הקבוצה המסויימת שלהם היא הטובה ביותר וכל השאר נחותים. אז מין הסתם אלו הגזעניםש נוהגים באלימות יהיו דומים אחד לשני. זה לא אומר שהסיפור נבנה על היטלר והנאצים. ויש שמועות שלהיטלר היו שורשים יהודיים אבל הם מאוד לא מבוססות.

שאלתיאל קוואק?

מה הקשר? ו...גם אם רולינג לא בחרה במודע לעשות את אוכלי המוות כסמל או משל לנאצים ימח שמם, עדיין יכול להיות שהיא הושפעה מזה שלא במודע.

שאלתיאל קוואק מאד קשור

אדולף(היטלר) הוא הצדק. משתלט שם על השלטון ועושה מה בראש שלו

מרי15

New member
וצריך להיות ממש טיפש בשביל

לקשר... כאילו מה נסגר? אם בעצמה לא אמרה (ואני לא שמעתי שהיא אמרה) שהסיפור מבוסס על היטלר ועל כל תורת הגזע שלו אין סיבה לקשר...

holo

New member
לא.

עובדה שעוד הרבה חשבו ככה, ולפי מה שאמרו םה, גם רולינג חשבה ככה.

מרי15

New member
כמות האנשים שחשבה כך לא אומרת

לי כלום... "ולפי מה שאמרו פה, גם רולינג חשבה ככה" - אוקיי, אז? אז מה אם כולם פה חושבים ככה? שיחשבו... ולא נראה שהם באמת יודעים מה רולינג אמרה הם לא דיברו איתה אישית... זו דעתי.

holo

New member
כן, אבל את לא חיה בריק, נכון?

אז זה צריך לעניין אותך מה אחרים חושבים, ולא מה שאת חושבת זה תמיד נכון.

למעלה