שאלה

מרי15

New member
ושוב, אנשים מכניסים לי מילים לפה

תאמין או לא, לפעמים לא מעניין אותי מה אחרים חושבים במיוחד כשהם מבינים לא נכון מה אני אומרת ולא יודעת איך הגעת למסקנה שאני חושבת שאני חיה בריק וכל מה שאני חושבת נכון כי אני אני בוחרת למה להסכים-ואם לא שמת לב כתבתי "זו דעתי" ומכאן נובע שאמרתי את דעתי ולא ביטלתי דעה של אף אחד אחר ובטח ובטח לא אמרתי שאני צודקת אז להבא תנסה לקרוא אותי טוב יותר. תודה

אני דווקא חושב שזאת הסיבה

שוולדמורט רוצה להרוג את חצויי הדם. הוא כל כך תיעב את האבא המוגל שלו על כל מה שקרה איתו ועל כך שהוא, כביכול, גרם לכל שבירת השושלת של טהורי הדם הזאת, ולכן רוצה לנקום בכל חצויי הדם ובעיקר המוגלגים.

אמצעי

לפי דעתי כל העניין של טוהר הדם (לפחות מבחינתו של וולדמורט) הוא אמצעי ולא מטרה. וולדמורט מנצל את הנטייה הטבעית של הקוסמים הוותיקים (ושל בני אדם בכלל, מי אמר שילוב עלייה?) לחוש 'נעלים' יותר בגלל ההיסטוריה והשורשים שלהם. האם וולדמורט עצמו באמת מאמין שחצויי דם נחותים? אני בספק, ואם כן זה אומר שהוא עשה עבודת שכנוע מאוד טובה על עצמו. זו רק אידיאולוגיה בגרוש שנועדה לקבץ סביבו אנשים ולהעניק לו כוח. דעתי, בכל מקרה.

אם וולדי חושב שחצויי דם הם נחותים..

אז למה הוא בחר בהארי?? הוא בחר בהארי על גבי נוויל...כשנוויל הוא טהור דם והארי לא בא משושלת ארוכה של קוסמים... הוא חשב שזה יהיה הארי למרות שהוא לא טהור...זה מראה שהוא לא חושב שהם נחותים.. הוא פשוט רצה לקבץ את שונאי המוגלגים, להביא להם סיפוק ואז הם ילכו אחריו... חוץ מהעובדה שהוא באמת שונא מוגלגים וחצויי דפ בגלל כל הסיפור עם אבא ואמא שלו...(עם כל הסיפור הזה ומה שעבר עליהם..לא פלא שהוא יצא כזה רשע..) וולדי לשלטון!! (בתנאי שהארי לא ימות בסוף
)

כן...והוא לא חושב שהוא עצמו נחות..

נכון? ויש לי כינוי אחר עניתי זמנית בזה... the girl who lived

דנקי

New member
זה בדיוק הקטע!!

וולדי בחר בהארי כי הוא רצה להראות שממש קל להרוג בנאדם מהסוג שלו, וזה מה שבעצם מבטא את המלחמה נגד המוגלגים וחצויי הדם.. אז זה דווקא מאוד הגיוני שוולדי בחר בו.

PaDF00t

New member
..........

תראי, הוא פשוט שמע את הנבואה, לא חשב באותו רגע על משפחת לונגבוטום ומה שעלה לו בראש לפי הנתונים אלו הפוטרים. הוא רץ להרוג את הארי והפך להיות אבק. באסה, אבל ככה זה. זה שהוא לא ישב שעות בחדר לפענח צופן דה - וינצ'י - על מי מדברת הנבואה והאם הוא חצוי דם או לא. חוץ מזה, הרי גם הוא חצוי דם ומסוגל לגדולות, אז מאיפה לו שחצוי הדם הזה לא יהיה מסוגל לגדולות? ועוד נובאה עליו נבואה! מקווה שהבנת.

אני תמיד הבנתי...

ניסיתי לגרום לאחרים להבין...והוא כן חשב על לונגבוטום אבל הארי יותר הזכיר לו את עצמו אז הוא בחר בו....

מירטל

New member
תשובה.

כתבתי בבלוג שלי על מערכת היחסים טהורידם/מלאידם/חצויידם/ילודי מוגלגים - אם את רוצה לקרוא : http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=695105&passok=yes אבל אני באמת חייבת לשאול את זה - מאיפה את יודעת שוולדי ניסה להרוג את כל הבוצדמים?

קקטוסץ

New member
הארי ציין את זה לפני בלטריקס

והיא כמעט התעלפה מרוב הלם מה"פגיעה בכבודו". בכל מקרה, הוא צאצא ישיא של סלית'רן כך שעובדת היות אביו מוגל לא ממש משנה.

למעלה