שאלה

שאלה../images/Emo26.gif

קוראים לי טל, התקבלתי לכיתת מחוננים בתיכון לפני כשבועיים לאחר מבחן IQ. זו לא הפעם הראשונה שעברתי מבחן IQ , כבר עברתי 3 מבחנים (אחד בכיתה ב', בכיתה ו' ובכיתה ז') אבל אף פעם לא ממש עברתי.. למה זה השתנה? ועוד שאלה קטנה: מה זה אינטיליגנציה ואיך היא באה לידי ביטוי.. תודה .... נב: פסח שמח וכשר לכולםםםםם

neko

New member
מדידת IQ אצל ילדים נעשית לפי

היחס בין האינטליגנציה הממוצעת לבני אותו גיל, לבין אותו ילד. כנראה שאז, יחסית לגילך, לא היית הרבה יותר אינטליגנטית, ומאז האינטליגנציה שלך השתפרה משמעותית. כנראה שפשוט התפתחת קצת יותר מאוחר
. אינטליגנציה גבוהה משמעותה בעיקר יכולת למידה מוגברת, קליטה יותר טובה והסקת מסקנות יותר טובה. אבל אינטליגנציה יכולה להתבטא בצורות שונות ומשונות אצל אנשים שונים.

לדעתי

זה כי כדי להתקבל לכיתת מחוננים בתיכון בוחנים יותר את הידע, ולא הIQ. חוץ מזה, שיכול להיות שלפני כן היית על הגבול...

../images/Emo9.gifדווקא לא

המבחן היה של איזשהו מכון (לא זוכרת בדיוק איזה
) והוא היה מורכב מכמה חלקים: חלק עברית (השלמת משפטים, מילים נרדפות) חלק מתימטי(שברים, בעיות מילוליות ותרגילים) חלק עם צורות- מבחן צורות רגיל. הרשו לי לציין כי החלק המתימטי התחיל בשברים של כיתה ו'- לא שזכרתי משהו ובעיות מילוליות ואז חילקו דף נוסף בו היו תרגילים. והאמת היא שחוץ מהחלק בעברית שהיה לי מצויין בכל השאר קצת פספסתי כלומר במבחן הצורות לא עשיתי הכל ובחלק המתימטי הראשון קצת פישלתי (לא זכרתי איך עושים את התרגילים ועד שנזכרתי... נגמרו 8 הדקות) לסיכום: אני שונאת את המבחנים האלה!!

Efrat44

New member
אינטליגנציה....

אין הגדרה מדוייקת! לכן, אינטליגנציה היא מה שמבחני האינטליגנציה בודקים

אם ככה..

זה בודק עברית, מתימטיקה וצורות? זה מוזר.. כי איך בבחינה בישראל יש עברית ובאנגליה יש אנגלית? (או שפספסתי את הנקודה..
)

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif כן ../images/Emo59.gif

האינטלגנציה בארץ, זה לא האינטגלנציה באנגליה.
תראי, עושים לך מבחן תלוי תרבות, בגלל המטרה שלו. מבחנים בלתי תלויי תרבות בודקים רק את הפוטנציאל שלך. המבחן שעשית בודק עוד דברים.. בגלל שזה לקטע של לימודים.. אז לא משנה שתהיי גאון - גאון שלא יודע את השפה שלו ברמה בסיסית, או לא יודע שברים ואחוזים, לא מתאים למסגרת שאליה עשית את המבחן.

Efrat44

New member
חח ככה אני לומדת במגמת פסיכולוגיה..

הייתה לנו ת'שאלה הזאת במבחן... והיינו צריכים לרשום שאין הגדרה מסוימת לאינטליגנציה, לכן האינטליגנציה היא מה שמבחני האינטליגנציה בודקים! חחח..

אולי

זה כי מקבלים כמות מסויימת. אם את לדוגמא, בעשרה אחוזים העליונים, יקבלו אותך. אז הכל תלוי ברמה של הילדים שנבחנו, ואת יחסית אליהם.

קצת אינפורמציה

אם אני לא טועה המבחן שעשית נקרא מבחן קרני על שם מכון קרני הוא מורכב משלושה חלקים כפי שציינת ומארבע ציונים הציון הרביעי ציון קרני (למכון הזה יש הערכה עצמית גבוהה משהו לא??) בהתאם לציונים ולראיון אישי נבחרים אחוז תלמידים מסוים והם הולכים לכיתת מחוננים למיטב ידיעתי אין במבחנים האלה עובר לא עובר אלה תיון יחסי לשאר האוכלוסיה יכול להיות שבתקופות שאת נבחנת בעבר היו אנשים שהצליחו יותר במבחן הזה זה כל מה שאני זוכר כרגע שיהיה בהצלחה בינתים

תודה

יכול להיות שזה מכון קרני עשה.. אבל הם עשו משהו שעצבן אותי בטירוף...
למה אבא שילם 100 שקל והם הביאו לי מבחן משומש??????
לפחות אחד נורמלי שיביאו.. הם מחקו את התשובות בטיפקס גוד דאם איט! (ולא, לא העתקתי
)

למעלה