שאלה

Cherry Spike

New member
שאלה../images/Emo187.gif

אני בן אדם מאוד רוחני, וסמים אינם נתפסים אצלי כדרך מהירה ל"לאכול סרטים" וסתם לכייף. סמים הם מפתחות לשערים במוח ובנפש האדם שבדרך כלל אמורים להיות נעולים, ומדי פעם לפעם אני זוכים להצצה מהירה דרך חור המנעול בצורת חלומות והתגלויות. בכל אופן, רציתי לדעת על הקשר שבין פטריות הזיה ולכל הנושא של מאגיה וכישוף. אני באמת מאמין שלפטריות הזיה חייב להיות תפקיד משמעותי בנושא, שכן הן מאפשרות לנו הצצה בת כמה שעות לעולם שנמצא מולנו כל הזמן, אך מעבר להשגתנו ויכולתנו לתפוס ולהבין אותו. (תקראו את הספר the invisible landscape). הייתי שמח לקבל הפניות לאתרים או מאמרים שעוסקים בקשר ובתפקיד שלפטריות הזיה יש בעולם המאגיה והכישוף. תודה לכם.

Pagra Baleben

New member
בקשר לסמים../images/Emo185.gif

אני אישית חושבת שאם אנשים רוצים וזה כיף להם, אז בכיף, אבל אני לא עומדת לקחת סמים כל עוד זה פוגע בבריאות שלי באופן די רציני.

Cherry Spike

New member
סבבה, אז ז"א

שאת לא שותה קפה, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת סיגריות או נרגילה, לא לוקחת אנטיביוטיקה, לא משתמשת בסוכרזית וכו וכו... ז"א (מבלי להישמע מעליב) שלדעתי, את גם לא מודעת לכמות הנזקים האמיתית שסמים מסוגלים לעולל, ומקשיבה לסטיגמה החברתית שגורמת ללקיחת סמים להיראות כמו התאבדות. אבל בלי קשר להאם הם מזיקים או לא, האם את מכירה הקשר כל שהוא ביו פטריות הזיה לבין הנושא של מאגיה וכישוף?

לא פיה

New member
אני לא בטוחה בנוגע למאגיה

אבל הסמים האלו אמורים לעזור להתקשר אל חלקים נסתרים ברוחנו, ולכן במקומות כמו המזרח הרחוק משתמשים בהן למדיטציה. מאיפה קיבלת את הרעיון שאותן פטריות מתקשרות לכישוף? (אני לא מבטלת את הרעיון כלל, פשוט תוהה מהו המקור שלך מלבד אותו ספר שהזכרת). לא פעם שמעתי שאם לא ישנים שבוע, הכוחות המאגים מתחזקים. השאלה היא האם מדובר גם כאן בהזיה הגורמת לך לחוש דברים שבעצם אינם שם. אני מאמינה שלכל הכוחות הטמונים בנו ניתן להגיע גם בלי עזרים חיצוניים.

Cherry Spike

New member
אם איזה מדען ריק נשמה שחי על

קפה ומצגי מחשב על החיים שלו מנסה להגדיר את השפעות הפטריה, הוא אכן יגיד שתראי דברים שלא שם. אך זה איננו המקרה. גם אני וחברי היינו בטוחים שזה רק טריק של המוח, כימיקלי בלבד, אך מספר גדול של אירועים (אותם אין לי זמן לפרט עכשיו) שיכנעו אותנו מעבר לכל ספק (ואני בן אדם מאוד ספקני בכל מה שנוגע לדברים כאלו, אני דורש הוכחה מוצקה לפני שאני אפילו שוקל אם להאמין או לא) שיכנעו אותנו שיש יותר מסתם הזיות רנדומליות. את לא רואה דברים שלא נמצאים שם, את רואה דברים שנמצאים שם כל הזמן, אפילו ברגע זה ממש, אך הדברים האלו מעבר אלינו. אין בידינו את החוש, את רמת התפיסה הנחוצה כדי לקלוט ולעבד את הדברים האלו. סמים (מילה מכוערת), או לפחות חלקם (כי חלק מהסמים הם באמת סתם כימיקלים ולא יותר מזה) מאפשרים לנו הצצה זמנית לעולם הזה. קראתי המון בנושא, ולא הפסקתי לחשוב על האם לפטריות ההזיה יש תפקיד בעולם הכישוף, שכן השפעותיהן כ"כ מזכירות השפעות של התגלויות או קסמים או כישוף, תיקשור עם יישויות, התחברות בלתי ניתנת להסבר עם עצמך, עם הטבע, עם אנשים אחרים ועם אלמנטים שעד כה לא ידעת על קיומם, וזה הוביל אותי לפורום הזה כדי לחפש עוד מידע בנושא. כל נושא הכישוף לא סתם "הומצא" ע"י איזה בן אדם לשם שעשוע ומשם התגלגל והפך לנושא רציני, אני משוכנע שיש לו שורשים מאוד אמיתיים, ותהיתי אם פטריות ההזיה מהוות קצה שורש אחד.

james 22

New member
יש בזה משהו...

בספרו של קרלוס קסטנדה "משנתו של דון חואן" ובהמשכים המצויינים שלו, מתועד סיפורו של אנתרפולוג אצל השמאנים הדרום אמריקאים, בספר הזה לפני כל מסע רוחני השמאן וחבריו היו משתמשים בסם שהופק מאיזשהו קקטוס, אינני זוכר כרגע את שמו , אך הסם הזה שעורר אצלם הזיות קשות, פתח להם פתח בתת מודע שאיפשר להם לתקשר עם האני העליון שלהם. ספר מומלץ כדאי לקרוא ואולי הוא גם יענה לך על השאלה מה הקשר בין סמים למאגיה.....

Cherry Spike

New member
לקקטוס קוראים פיוטה (Peyote)

אני לא מניח שמישהו פה שמע על ספר, אתר או מאמר שעוסק בקשר שבין חומרים פסיכואקטיביים לבין מאגיה וכישוף, נכון? נדמה שלכל כישוף, ישנו סם המפיק את אותה השפעה. אהבה מופקת ע"י אמ.די.אמ.איי עולמות ויישויות אחרות מופקות ע"י מגוון של סמים, לכל סם "אישיות" משלו ו"מימד" משלו אליו אתה נוסע תחת השפעתו. הירואין בהחלט נשמע לי כמו כישוף שחור מסוג מסויים, אוכל אותך מבפנים (הירואין אשכרה אוכל לך את השרירים בגוף) קוקאין כולו אשליה מתוקה אחת. וכו וכו...לכן אני משוכנע שלחומרים פסיכואקטיביים יש תפקיד בעולם הכישוף, אולי לא היום בגלל הסטיגמה הנוראה והדרך המזעזעת והשטחית בה העולם רואה ומשתמש בחומרים האלו, שמזכירה לי ניצול בחורה רק כדי להשיג סקס תוך כדי התעלמות מוחלטת מאישיותה ונפשה, אבל הם בהחלט שיחקו תפקיד משמעותי בעבר לפי דעתי.

Gum Cigarettes

New member
אומרים..

שכשלוקחים סמים החושים הפיזיים מטשטשים - או מתחזקים, אבל מעבר למה שאנחנו רגילים, וזה מאפשר התנתקות מסויימת מהגוף הגשמי. והתחברות לחלקים במוח שנראיים יותר ברורים מה שמאפשר ריכוז והתחברות יותר חזקים, וע"י כך גם התרחבות יותר חזקה של הכוחות המאגיים.

simba00

New member
אני כמו לא פיה...

אני לא חושב שצריך עזרים כדי לעשות פעולות גופניות... אני חושב שכל מה שאתה אומר שסמים פותחים אני יכול לעשות בלי...

simba00

New member
עוד משו...

מה שארמת על אמונה זה בכלל לא אמונה צר לי לומר לך... אמונה זה להאמין לרוב בלי הוכחות... הוכחות מוצקות זה לדעת...

NacroMittler

New member
תראו...

קראתי את הדיון, ואני לא הולך להגיד כלום חוץ משסמי הזייה כגון פטריות קסם (פטריות הזייה), אקסטזי וכדומה משפיעים לך על המוח (אולי זה באמת מה שאתה אומר) בצורה כזו שאחר"כ יש סיכוי שתשאר לך סריטה לכל החיים! אז אני לא חושב שזה שווה! לא חסרים סיפורים של אנשים ש"דופקים ת´ראש בהודו, חושבים שהם קיפוד"! זה אמיתי! אז לדעתי זה לא שווה!

לא פיה

New member
משה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo6.gif

אבל בתכלס- מסכימה. יש חוויות שלא שוות את הסיכון, לדעתי. כמובן שהדיון לא עסק בזה, אבל לא משנה

Cherry Spike

New member
אכן יש אספקט בולט של

של נזק פוטנציאלי אם משתמשים בסם בצורה לא אחראית, אני שמעתי (וגם יצא לי לראות בעצמי) המון סיפורים על השריטות שסמים מסוגלים לעולל. לכן סמים לא נועדו לכולם. אם אתה בוחר לחיות חיים נטולי סכנה לחלוטין, זו כבר בחירה אישית. הייתי אומר שצריכה להיות בך מידה מסויימת של הרס עצמי.

james 22

New member
תפסיק לזיין ת´שכל

לכל דבר יש סיכון ולכל דבר יש קוים אדומים. לא חסרים אנשים שהשתגעו ממאגיה. תידע להתמודד עם הדברים וללכת שלב שלב לפי התפיסה שלך וכח הקיבולת שלך ולא יקרה לך דבר. אין לי בעיה עם סמים שיכולים להרחיב לך את התודעה. מי שלקח אי פעם בחייו סמים ולא הושפע מפרסומות שוטפות מח של "האגודה למלחמה בסמים" יסכים איתי שאת הגבול אתה ורק אתה קובע לעצמך.

Cherry Spike

New member
אני שמח ש

שאתה מסוגל להגיע לרמות כאלו של עומק ללא תמיכה, ואני מקנא בכך על כך, אך האם יצא לך להתנסות בחומרים אלו ובהשפעותיהם על המוח והנפש? ויש אנשים כמוני, שצריכים "פוש" מסויים, צריכים לשבור מסויים לפני שהם יכולים פשוט לעזוב את כל מה שכובל אותם ולזרום. ההוכחה הזו היוותה את ה"פוש" שהייתי צריך. משם והלאה אני כבר מתקדם לבד. אפשר לקרוא לאירוע הזה "התעוררות" מתוך איזו צרות-רואין בה חייתי כל חיי מבלי לשים לב אפילו.

L e s t a t

New member
סמים? לא בהכרח...

בעבר הרחוק (ועד היום) שאמאנים מסויימים השתמשו בסמים, בעיקר בסמים שהופקו מפטריות שונות, כטכניקה להגיע למישורים רוחניים... אבל אני לא רואה בזה כמשהו כל כך רוחני ורוב המכשפים לא מערבים סמים אצלם. הדבר הכי קרוב לסמים שאי פעם השתמשתי בו במסגרת פולחן מאגי הייתה נרגילה ומה שעישנתי שם היה רק טבק. אני לא חושב שאי פעם אכניס סמים לפולחן שלי (אולי חוץ מהפעם שאהיה בהולנד
). למה לא? בעיקר בגלל שרוב הסמים (ואני מדבר על ה"כבדים" ועל ה"קלים" כאחד) הם בעלי תופעות לוואי די פוגעניות עד הרסניות (למשל, אקסטזי, שלא פעם גרם אף למוות) וכל מה שמזיק לי אני מעדיף שלא להכניס אל משהו כל כך מקודש כמו פולחן וגם כמשהו שהוא סתם "סבבה עם החבר´ה" נראה לי קצת מיותר. אבל אני לא מומחה לכל הנושא. יש באתר של ד"ר יואב בן דוב חלק שמדבר על סמים (אני מצרף קישור). אני לא יודע מה אתכם, אבל אני לא מצביע מחר "עלה ירוק".

simba00

New member
תשמע המחסומים האלה הם רק...

פסיכולוגים!! הייתי מרצה לך פה שעה ומביא דוגמאות אבל זה לא יעזור עד שלא תשבור את הפסיכולוגי הזה לא יעזור... לא יצא להתנסות בסמים שאתה מדבר אליהם (חוץ מפופרס אבל זה לפי מה שהבנתי כלום)... אז מה הסם עוזר לך להזות??? אתה יכול לראות כל כך הרבה דברים גם אם עיניים פתוחות ואם קשה אז תעצום... מה הסחרחורת תשחק משחק העיפרון... ההרגשה של הסטלה תעבוד על עצמך אני לךא יודע בשיוק איך אבל תכניס את עצמך למצב כזה בלי עזרים... אני חושב שכל אחד יכול להגיע לכל מקום בלי עזרה בתחום המאגיה... כי הכל בפנים הכל אצלך... זה שזה נעול... זה כבר סיפור...

Cherry Spike

New member
תלוי

יש סמים שמשחררים את מה שנעול בפנים, אבל יש סמים שמעבירים אותך למישור חייזרי ושונה לחלוטין של קיום. כל דבר שאי פעם נעשה לך מוכר או מובן נעלם, ההרגשה של "עצמי" נעלמת, ואתה הופך להיות שום דבר, חסר הגדרה לחלוטין. מולך נפרש עולם שונה לחלוטין, שמתקיים בצד העולם שלנו, אך הוא מעבר להשגתינו לחוש בו. עולם בלי זמן ומרחק. עולם שלהגדרות כמו "איזה", "כמה", "מתי", ובמיוחד "איך" אין שום מקום בו. הצורה בה אתה רואה את העולם הזה תלוייה במה שהביא אותך לשם (או, במילים שטוחות, במה שלקחת), ובמיוחד בזווית הראיה שלך על העולם. אתה מכיר את הקטע הזה שאחרי שרואים סרט בקולנוע אז יוצאים ממנו בתחושה מסויית שהסרט מעביר? אחרי שרואים סרט של ג´ים קרי יוצאים במצברוח משועשע. מצד שני אחרי שרואים "פייט קלאב" יוצאים במצברוח להשתכר וללכת מכות. אחרי שיוצאים מסרט מאוד מאוד מוזר, אבסטרקטי ומטורף, נשארים עם מן תחושה כזו בראש. אותו דבר קורה כאן, רק בקנה מידה הרבה הרבה יותר גדול. ניתנת לך ההזדמנות לשכוח ולהתנתק מהמוח האנושי ולעבור למישור קיום חדש לגמרי, חייזרי לגמרי, רק להצצה של כמה שעות. תחשוב על לקחת איזה סוחר מניות מוול-סטריט ולזרוק אותו עמוק אל תוך הטבע הפראי. מקום שונה לגמרי. בטח, הוא שמע כילד על הטבע ועל חיות וקרא בספרים ובלה בלה בלה, וכל זה לא מתקרב למה שקורה כשפתאום אתה עמוק בטבע. אותו דבר, אנשים שומעים שסמים גורמים הזיות ועולמות אחרים ובלה בלה בלה, אבל אין שום דבר, בשום שפה, שאפשר להעביר למישהו מושג קלוש על טיב חווית הסמים, במיוחד כשיש לה מטרה ספיריטואלית. כמובן שלא כולם אוהבים את הטבע, יש כאלה שיתחרפנו.

למעלה