שאלה

אליסטר קראולי

היה בזמנו, בעוד חלק ממה שמכונה היום "סמים" חוקי, "חוקר חלוצי" בתחום השימוש בסמים. אחד מספריו, The diary of a drug fiend, נחשב לאחד היומנים הכי מפורטים בהשפעת שימוש בסמים על המוח. אני אישית חושב, כי השימוש בסמים הוא פסול - מכיוון שבסופו של דבר, ישנו מחיר חומרי כבד, שהוא בעיקר מתבטא בהרס תאי המוח, תאי כבד וכו´ בגוף. כמו כן, תמיד קיימת הסכנה של יצירת תלות. שלב את זה ב"רוחניות" והסיכון שהאדם פשוט "יאבד", גדל בעשרות מונים. עליה מהירה היא גם סימן לצלילה מהירה... ראיתי כבר מספיק אנשים שלקחו סמים (לאו דווקא לשימוש הרוחני, אך גם בכאלה פגשתי) והתוצאות לעיתים מזעזעות. כאשר נקרע "מסך האשליה" באופן ברוטלי שכזה, הנפש לא תמיד מצליחה להתגונן. השאיפה שלי היא, להגיע למצבים האלה ללא החומרים המלאכותיים שבהם השימוש היה נפוץ בעבר. כמובן ששיטות אלה הן לא קלות ודורשות אימון רב. מי שכבר בוחר בכיוון של השימוש בחומרים הלוצוגניים, עליו להיות תחת השגחה של מישהו שמנוסה בכך, שימנע ממנו בעצם את ההתדרדרות, הן המנטלית והן הפיזית. בטרם ניגשים לשימוש בחומרים הללו יש להכין את הנפש למחזות עןצמתיים שייכנסו ללא הפילטר של המודעות, דבר אשר עלול להביא לשגעון (ומה שמכונה לעיתים "הציץ ונפגע").

Cherry Spike

New member
לכן אמרתי ש

סמים הם לא לכולם. אבל הנקודה שלי היא שיש מקומות אליהם אי אפשר להגיע דרך השימוש במוח האנושי ובנפש האנושית. לנסות להגיע למקומות האלו איתם יהיה כמו לנסות לפענח שפת חייזרים בעזרת מילון אוקספורד עברי-אנגלי. בעזרת המוח והנפש האנושית אפשר להגיע למקומות כה שמיימים וניסתרים, מרהיבים בעומקם, משמעותם ונוכחותם. אך מה שסמים יכולים להציע (כשמשתמשים בהם בצורה הנכונה, ומי שחפץ לדעת את הדרך הנכונה צריך לעשות קצת מחקר, לקרוא כמה מאמרים ולחשוב לעצמו טוב טוב האם הוא בנוי לחוויה שכזו) הוא שונה לגמרי מכל מקום או תפיסה שאפשר להגיע אליה ע"י המוח האנושי והנפש האנושית. כי סמים זה לא אנושי, זה משהו מבחוץ. משהו זר. שונה לחלוטין, עם עומקים ועולמות משלו. נכון, זה מזיק. זה מסוכן. אז מה.

גם המוות מביא את נפש האדם

למחוזות אחרים. האם בשל כך עלינו לקפוץ מבניין ללא חבל בכדי לחקור את אותם המקומות? אני מאמין כי את אותם האפקטים אליהם ניתן להגיע בעזרת סמים, ניתן להגיע גם ללא הסמים. שמאנים, למשל, לאורך ההיסטוריה השתמשו בטראנסים מקודשים (ללא סמים, אם כי יש כאלו, במיוחד בדרום אמריקה אשר כן) בכדי להגיע לאותם המחוזות. התוצאה של שימוש בסמים היא בסופו של דבר פגיעה פיזית ונפשית. גם השמאנים המנוסים של דרום אמריקה לא היו עושים זאת מדי יום ביומו, אלא רק כשהדבר נדרש. השימוש בסמים להשגת המטרה הנ"ל, משול בעיני כהעתקה במבחן, לא מחוסר ידיעה בנוגע לשאלה ספציפית, אלא מאי למידה למבחן כלל. אולי אני אשיג ציון גבוה, אך בבואי ליישם באופן פרקטי את הדברים, כשאין בידי "שליפים" או מישהו להעתיק ממנו, מה אז? רק על עצמי יש לי לסמוך.

Cherry Spike

New member
אקסטזי

מה שהורג באקסטזי זה לא הכימיקל עצמו. אתה גם לא מתמסטל מהכימיקל עצמו. הכימיקל משחרר סרוטונין למוח, וזהו חומר שקיים באופן טבעי, ולכן אתה "מתמסטל" מעצמך פחות או יותר. כל מקרי המוות כתוצאה מאקסטזי היו כתוצאה מבורות. מה שקרה הוא שהנפגעים לא שתו מספיק מים ונתנו לגופם להתקרר והמשיכו לרקוד. טמפ´ הגוף שלהם הגיעה לרמה קריטית והרגה אותם. יש גם כאלו ששתו יותר מדי מים, ונוצר מצב שכמות המלחים בגוף התדלדלה מאוד, וזה גורם לבעיות לב, דום לב ומוות. stick to the tules and you´ll be o.k

simba00

New member
אני עם אילן פה...

כל מה שסם יכול לעשות לך אתה יכול להגיע לבד כן יותר עבודה, אבל יותר שווה... כן הכימיקל רק ושרף תאים במוח ובשאר אזורים...

למעלה