שאלה

iknow

New member
רגע, לא הבנתי איך זה מתקשר לפסיכו'

או ללימודים? אני מבין שאפשר לרצות להשיג ציון מסויים ולא להצליח, אבל איך אפשר להצליח ואז לאבד? בנוגע לאהבה, אני נוטה להסכים עם SpyKid, בגלל שמדובר במשהו מאוד מקרי סך הכל ולא משהו שהוא תלוי אך ורק בי, בהחלט עדיף להשיג ואז לאבד מאשר לא להשיג כלל.

Lir האחת

New member
אהמ

אני חושבת שהמדריכה בפסיכומטרי התכוונה לומר, שגם להשיג 700 ומעלה בפסיכומטרי זה לא בהכרח מה שיביא לאושר. אני לא ממש זוכרת לאיזה הקשר לקחו את זה, זה היה די מזמן
אני יכולה לשער שזו הייתה הכוונה. אם יש למישהו רעיונות נוספים אשמח לשמוע, אולי זה ירענן את זכרוני
בכל מקרה, איך אפשר להצליח ואז לאבד.. בהקשר ללימודים... בוא נחשוב יחד
למשל מישהו שלמד מאוד מאוד קשה, הצליח בסופו של דבר להשיג תעודה מאוד טובה על מנת להצליח לפתח את הקריירה שעליה חלם במשך כל חייו
. יום אחד מסיבה כלשהי הקריירה שלו התרסקה
. לאור מצבו הכלכלי הקשה, נאלץ להתפשר על עבודה אחרת. לעומת בחור אחר, שרק בחלומותיו הצליח להגיע לאותה משרה "קסומה"
. מה לעשות, הוא לא הצליח בלימודים...ואפילו החליט לפרוש באמצע והתחיל לעבוד במשרה אחרת, פחות מספקת. מי יותר מתוסכל?

SpyKid

New member
מה? איך הספקת לקרוא את זה?

חשבתי שערכתי את ההודעה

iknow

New member
../images/Emo6.gif

אני מנחש שכתבת הודעה ארוכה, ואז בסוף החלטת לא לשלוח אותה. בכל אופן, התכוונתי להודעה שנמצאת למעלה כרגע - זאת שבה כתבת על התלות במקריות. אגב, גרמת לי לחשוב על זה שבערך ככה עובדים מגדי עתידות או קוראים בקפה למיניהם. הם פשוט סומכים על רמזים ממושא השרלטנות שלהם, ומפתחים את "העתיד" (או העבר) בהתאם למה שהוא רוצה לשמוע. זאת ביחד עם משפטים שיכולים להשתמע לכל הכיוונים, כמובן.

SpyKid

New member
למעשה סתם צחקתי,

חשבתי שתחשוב שיש לי יכולת לערוך הודעות או משהו כזה

קליספרה

New member
זה כמובן

תלוי בסף התסכול ורמת המשיגנות של כל אחד מהרודפים אחרי הכתר. כל אחד מגיב אחרת להשגת מטרות ויעדים. יש שיגידו - ניסיתי - רציתי - לא הלך יש כאלה שיפנו את האנרגיה למטרה מושגת ויש שיקפצו מעזריאלי. תחדדי את השאלה :-|)

ViolSastrad

New member
אני חושב שזה יותר תלוי ב..

אופי של אותו אדם... יש אנשים שיקחו את זה מאוד קשה לאבד דבר מה... (גם אם הם לא התאמצו בכדי להשיגו)
ויש את מי שיאבד דבר מה שהיה מאוד יקר לליבו
(וגם התאמץ בשבילו), אבל יקח את זה בקלות (בסגנון של "הכל לטובה"
).. אם מדובר בשני אנשים שהם בעלי אופי זהה אני גם נוטה לחשוב לכיוון שהאדם שכבר השיג את מה שרצה ואיבד אותו יהיה מתוסכל יותר...

../images/Emo207.gif עוד שאלה בנושא דומה

מה שליר העלתה כאן העלה אצלי שאלה שתמיד בסיטואציות שונות שלי בחיים יצא לי לחשוב עליה- מה עדיף-לנסות ולהתאכזב או לא לנסות כלל?אני מדברת למשל בכל דבר שקשור בחיים,גם אהבה. מצד אחד-עדיף לנסות משהו,ומקסימום להתאכזב- אבל לפעמים כאב האכזבה עולה על כל כאב אחר,(במקרה של החיים שלי למשל) ואז בכלל לא היה שווה לנסות כלל וכלל. למשל להיות בקשר עם בן אדם לכמה חודשים ממש טובים ומושלמים ואדיאליים,ואז שמשהו ייקרה והכל ייתנפץ לרסיסים..אז בכלל מה היה שווה אם זה כואב כלכך..? ואז שמה עדיף-לא לקחת סיכונים ואז גם לא להתאכזב בהתאם.אבל אז יוצא שאתה פחות נהנה וחווה דברים.למשל אתה לא מתכונן ממש ממש טוב למבחן כי אתה יודע שאולי אם תתכונן יותר מדיי ואז תקבל ציון גרוע אז מאוד תתאכזב וזה לא יהיה שווה את זה. אז אתה מתכונן פחות בידיעה שבהתאם תתאכזב פחות מהציון.אבל אז גם יש את קול הזה בתוכך שאומר-אם הייתי משקיע יותר הייתי מקבל ציון גבוה יותר ויותר נהנה ומרוויח".אבל אז זה כולל גם להסתכן בלאבד דברים,והאם זה באמת שווה את זה?

ViolSastrad

New member
בהחלט לנסות!

אני אגיד לך למה! בעיקר בגלל התיסכול שממש יכול להציק ברמות בסגנון של "למה לא ניסיתי..", "למה ויתרתי" וכו'... (אני מכיר את זה טוב, לצערי - בוכה על חלב לפני שבכלל נשפך). אני גם חושב שלומדים מאכזבות, ובכלל טוב להתנסות בהן (עד כמה שזה לא נעים
). נראה לי, שאם לא מנסים מפסידים (בד"כ)... טוב...
לא צריך לנסות הכל : לא הייתי מנסה לעלות על מטוס אמריקאי עם מספריים למשל , או לא הייתי נוסע עכשיו לכבוש ת'אוורסט עם בגדי קיץ בלבד...

מתן4ל

New member
תלוי כמה הסיכוי שתיכשלי

בכל מקרה אחד היתרונות בכאב הזה הוא שהפעם הבאה תיהיה פחות כואבת...

dudmel

New member
בלי עצב אין שמחה

אם לא נתאכזב לעולם, לא נדע להעריך את ההצלחות שלנו, אז מה זה שווה?

Lir האחת

New member
זה הסתיים בנימה עצובה משו ../images/Emo4.gif

אבל כן..אני גם נוטה לכיוון הזה

ViolSastrad

New member
מממ...

צר לי שזה הסתיים בנימה שכזו
אבל זה נותן את הטריגר להמשיך ולהתאמץ במקרים אחרים, לא?

מתן4ל

New member
בא לי גם לשאול שאלה מסתורית.

איזה מתנה תעדיפו לקבל מתנה שאפשר להכניס אותה לקופסא בגודל 3 ס"מ מתנה שעשויה מנייר. או מתנה שצריך לנסוע כדי לקבל אותה. ...

למעלה