ניסיתי לחשוב על 3 דברים ולתאר אותם כמו שאת עשית וזה הלך דווקא די טוב... (תודה ששיתפתם פעולה). הדברים הם: מתנה שאפשר להכניס אותה לקופסא בגודל 3 ס"מ - טבעת. מתנה שעשויה מנייר - צ'ק. או מתנה שצריך לנסוע כדי לקבל אותה - חופשה. אבל זה בסדר גמור לחשוב על דברים שונים ממה שאני התכוונתי.
לדעתי לזה שקיבל ואיבד קשה יותר, כי תמיד יותר קשה לאבד משהו שהיה לך מאשר משהו שבכלל לא היה לך אותו מלכתחילה. זה כמו ששני בחורים יאהבו בחורה אחת ויתחרו עליה, ואחד ישיג אותה והשני לא, ואחרי כמה זמן היא תיפרד מזה שהשיג אותה, אז מן הסתם לו יהיה הרבה יותר קשה וכואב מאשר לזה שלא השיג אותה מלכתחילה. נראה לי שזה דיי הגיוני..
לפי דעתי השני התאמץ מאוד, אך לא הצליח להשיג אותו. הסבר: אסור להיכנע הוא היה צריך לא לוותר ולא להתיאש זה מה שקרה לי רציתי הנהלת חשבונות המשך מהתיכון למדתי כלכלה וניהול והתלהבתי מהמיקצוע... אבל פרשתי באמצע היה קשה מידי.. וכעת שום תחום אינו מתאים לי נראה לי אני אלך להכוון תעסוקתי. זהו..
שאני אהיה הרבה יותר מסופק אם אני אנסה להשיג משהו, אני אצליח ואז אאבד אותו, מאשר אכשל בהשגתו..... אצלי מאוד חשוב עצם השגת המטרה ופחות ההנאה מהדבר שאותו השגתי.... אבל זה אני
אולי זה שכבר השיג מדוכא שאיבד, אך יכול להשיג שוב. לעומת זאת, זה שלא השיג מדוכא כפליים כי הוא לא השיג בכלל, וראה שזה שהשיג לא מספיק שגם השיג (מבחינה מסויימת אפשר לומר "במקומו") אלא גם איבד.