שאלה- BLACK& WHITE

פאלנד

New member
בגלל

שאין לי מושג מה מציין את ה"גרסא" אני פשוט אכתוב הכל
: Jack Daniel's old time "old #7 brand" quality Tennessee sour mash

פאלנד

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אז מישהו יודע כמה בקבוק כזה עולה בד"כ ומה נחשב מחיר טוב עבורו? אה, ועוד שאלה - איך נהוג להגיש וויסקי? והאם יש הבדל בהגשה בין סוגיו השונים? תודה.

LaDjA

New member
זה ג'ק דניאל'ס הסטנדרטי.

בניגוד למה שנכתב כאן קודם - אין מבחר סוגים. כשאומרים "ג'ק דניאל'ס" מתכוונים לזה! שאר המותגים נקראים אחרת (המוכר ביניהם הוא "ג'נטלמן ג'ק", אבל יש עוד כמה) בארץ בקבוק 750 מ"ל שלו סובב את ה-300 ש"ח. בדיוטי זה עולה 20$ לליטר. באמריקה אפשר להשיג 1.75 ליטר ב-26$ (אם זכרוני אינו מטעני). וויסקי נהוג להגיש בכוס לואו בול (אולד-פאשנד). רצוי ללא קרח. ההגשה זהה לכל סוגי הוויסקי, כשככל שהאיכות עולה, כך עולה ההקפדה על הרחקת הקרח מהכוס!

an3c

New member
במטותא ממך, כן?

ג'ק דניאלס ג'נטמלמן ג'ק וג'ק דניאלס סילבר סלקט וג'ק דניאלס סינגל בארל! זה השם זה המותג. אולד #7 זה המותג הפשוט ולכן הפופולרי, אבל רק אחד מהם. לומר שג'ק דניאלס מתייחס אליו בלבד זה שוב, חוסר ידע ותרבות אלכוהול לקויה (לא שלך) שהמוכר מן הסתם בטוח שמתכוונים לגרסא הפופולרית/הפשוטה/שקיימת אצלו, תבחר. אתה מסכים איתי כשאני אכנס לחנות ואבקש סינגל בארל הם לא ידעו על מה אני מדבר נכון? כמו כן, בגרסא הזו (#7) יש 43% אלכוהול, והוויסקי מיושן לפחות 4 שנים, ועובר סינון כפול דרך פחם מעץ מייפל(אדר, בניקוד סגול). גרסא מעודנת שלו בעלת 40% אלכוהול היא ג'ק דניאלס ג'נטלמן ג'ק. **אגב, הסאוור מאש(עיסה חמוצה) שמצויינת על הבקבוק, זוהי שיטה בה לוקחים שמרים ונוזלים מתסיסה קודמת ומכניסים לתסיסה הבאה. כך שומרים על אותו הטעם, ובכל בקבוק בעצם יש מעט מן הבקבוק שקדם לו...

LaDjA

New member
חלקית אני מסכים.

לא יבינו אם תבקש "סינגל בארל". אבל זה רק בגלל שזה שם קצת כללי. תגיד "סילבר סלקט" וכל אדם שמבין בתחום, ידע על מה אתה מדבר. על אחת כמה וכמה אם תגיד "ג'נטלמן ג'ק". זה נכון שג'ק דניאלס קיים במבחר סוגים. אבל בדרך כלל, אם מדברים עליו, הכוונה היא למותג הפשוט. בדיוק כמו שאם אני אומר "ג'ים בים", אני מניח שעולה לך בראש בקבוק עם תווית לבנה, לא תווית שחורה, ובטח שלא ירוקה (Beam's Choice). למרות שכולם קיימים תחת המותג הגדול הזה.

an3c

New member
תראה

כבר אמרתי שתמיד יתיחסו למותג הפשוט והפופולרי. אבל זה לא אומר שזה באמת כך. ואם אנו מניחים שאתה נמצא בסביבה שכן מבינים בה באלכוהול, אני בטוח שתצטרך לציין איזה מותג אתה רוצה. הדוגמא שהבאת עם ג'ים בים ממש לא הוכיחה את הנקודה שלך, להפך. הרי ג'ים בים זה כמו ג'וני ווקר. רק התוויות מבדילות בין גרסא אחת לשנייה. אז למה מציינים את שם התווית כשמבקשים ג'וני ווקר? כשאתה שומע לאפרויג' אתה מניח שמדובר בגרסא בת ה-10?... אז שוב, בגלל שג'וני פופולרי יותר מג'ים בים ומודעים לכך שיש גרסאות שונות, מה שמחזיר אותנו לידע באלכוהול. מנגד, אתה צודק חלקית בענין של ג'ק דניאלס, כי למותגים שלו יש שמות יחודיים, ולא רק תוויות שונות. בקיצור, אני הייתי מוסיף גם ת'שם של המותג על כל מקרה.(ובטח במקרה של ג'ים בים). אגב,בקשר לג'ים בים דווקא עולה לי הירוק שהוא החביב עלי מכולם.(מומלץ).

LaDjA

New member
בג'ים בים יש שמות לחלק מהמותגים.

כאמור, לירוק קוראים Beam's Choice. ובדרך כלל, ההתייחסות היא לג'ים בים/ג'ים בים שחור/בים'ס צ'ויס.

hermis1

New member
כשהבקבוק ריק הוא שווה כמו

אגרטל גדול, כשהוא מלא ולא נפתח מעולם, הוא שווה אפילו פחות.

למעלה