שאלה- BLACK& WHITE

וויסקי סינגל מאלט ל"מתחילים":

היילנד פארק 12 גלנמורנג'י פורטווד פיניש באלוויני 12 קו אילה גלן ליבט יחד עם זאת ישנם אנשים, אם כי לא רבים שמתאהבים על הפעם הראשונה בטעם של המאלטים הכבדים והמעושנים מאד של האיים. בדרך כלל זהו טעם נרכש שלומדים לאהוב.

RozwareZ

New member
אני מאוד אוהב גלנפידך

מה זה אומר ויסקי למתחילים? פחות כבדים?

זה אומר שהטעם שלהם יותר 'קליל'

לא תרגיש בהם את העישון כל כך לדוגמא. יותר "מתחלקים בגרון". נסה את מקאלן 12 (או מקאלן אלגנסיה 1991 או 1992), בלביני 10/12/דבל-ווד, אובן 14, גלן ליבט 12 ו 15, אברלור 10.

לא ממש שכחתי, קשה למצוא אותו

הסינגל מאלט שלהם לא מיוצר בכמות גדולה היום (מסיבות שיווקיות -- היה על זה דיון כאן מתישהו, חפש אחורה אם זה מעניין אותך). בעיקר יש את ה Pure Malt.

כמעט כולם מכירים את גלנפידיך

הרבה לא מכירים כמעט שום סינגל מאלט אחר, אם תטעם אחרים אני בטוח שתמצא אחרים הרבה יותר טובים בסגנון, כמו באלווני 12 או מקאלן 10/12.

RozwareZ

New member
תודה רבה, אני אנסה.

אתם במקרה מכירים חנויות אונליין באמריקה?

an3c

New member
חסר חנויות...

תרשום בגוגל או יאהו את מה שאתה רוצה ותקבל מלא חנויות. כך תוכל להשוות מחירים (עלות ומשלוח). בכל מקרה המחיר יהיה מצויין בהשוואה לארץ. מחיר דיוטי פרי כזה. הנה 2 חנויות שאני נוהג לעיין בהן: http://www.missionliquor.com/ http://www.beerliquors.com/

RozwareZ

New member
החלטתי ללכת על מקאלן 1926

למישהו יש לתרום 35,900 אלף דולר?

Naughtius

New member
אני מציע לך להתפשר על 1992 :)

מחיר דיוטי פרי לליטר: 46 דולר או 2 ב80 דולר :) וזה בן בן בן זונה :)

RozwareZ

New member
אתה בטוח שלליטר?

כי בחנות שנתנו לי באמריקה עולה 42 דולר ל750 מיליליטר

an3c

New member
אחד ההבדלים בין הדיוטי פרי

לחנויות רגילות הוא בדיוטי פרי המחירים מתיחסים בדרך כלל לבקבוק של ליטר! תתעודד, לעומת המחיר בארץ זה עדיין מחיר מצוין.

LaDjA

New member
B&W הוא לא בלנד איכותי.

למרות שאני די מחבב את הטעם שלו. הוא ממש לא נחשב לבלנד איכותי, אם כבר הוא בינוני (גם זה בקטגוריה של הבלנדים ה"פושטים" יותר)

פאלנד

New member
Jack Daniels

שלום לכם. אני צעיר בכל העניין הזה של וויסקי, אז אם תוכלו להעשיר את עולמי במקצת אודה לכם מאד. מה ההבדל בין דניאלס לבין סוגים אחרים של וויסקי? הבנתי את ההבדל מבחינת הגדרה ומבחינת השם מהמאמר. אבל מבחינת טעם במה הוא שונה?מה ההבדל בינו לבין בלק לייבל לדוגמא? ובכלל, האם זה נחשב וויסקי טוב? תודה רבה על הסבלנות. :)

Naughtius

New member
ג'ק...

דניאלס הוא וויסקי טנסי (אמריקאי) ואופן ההכנה שלו שונה מבלאק לייבל (בלנדד סקוטי) למשל שציינת... לא אפרט את התהליכים וההבדלים "על הנייר". תכלס, ג'ק דניאלס הוא פירותי יותר, מתוק יותר, בלאק לייבל מעושן יותר. מבחינת איכות, ג'ק דניאלס הוא מותג ידוע והכל אבל לעומת המותגים הסקוטים הרציניים הוא לא משהו :). שלא לדבר על סינגל מאלטים (וויסקי עוד יותר איכותי, אם לומר בפשטות). אבל תכלס, תשתה מה שטוב לך, אם ג'ק דניאלס עושה לך את זה אז סבבה.

פאלנד

New member
אני עוד לא יודע

טעמתי וויסקי רק כי אני לא אוהב בירה. :) ונהנתי מאד ממנו. אז עכשיו אני מתחיל קצת להכנס לעניין. אגב, מה המחיר הנפוץ לבקבוק של דניאלס חצי ליטר? ומה נחשב מחיר טוב?

אם אתה אוהב וויסקי אמריקאי

ישנו גם ווילד טרקי פור רוזס בעייני, ג'ק עם קרח, הוא אחלה משקה בשביל הקיץ, קליל, עדיף מכל הבלנדים הסקוטים ה"פשוטים", J&B, ג'וני אדום, בלנטיין, גרנטס, בתור משקה רציני לשתות בפני עצמו, משהו שהוא איכותי יותר, כדאי לך לטעום סינגל מאלט (כתבתי המלצות בהודעות הקודמות בשירשור). אם ראית שאתה אוהב וויסקי מאד עדין, מתוק ומאד חלק, כמעט "ליקרי", אז תאהב וויסקי אירי, בושמילס, גיימסון רגיל/גולד, בלאקבוש.

an3c

New member
במקרה הזה אופן ההכנה לא ממש משנה..

כי ג'ק דניאלס וג'וני ווקר עשוים מחומרים שונים. ג'ק הוא על בסיס תירס (לפחות 51%) וג'וני כמו כל וויסקי סקוטי בלנדד עשוי משילוב של וויסקי שעורה וויסקי דגנים(חיטה, שיפון..). בגלל סיבה זו אי אפשר להשוות בינהם, ולכן אין בכלל מקום להצהרה שהוא נחות. שני דברים שונים לחלוטין. כמו כן, לאיזה ג'ק דניאלס אתה מתכוון בדיוק? כפי שציינת בלאק לייבל, כך גם לגק דניאלס יש המון גרסאות, מיוחדות יותר ומיוחדות פחות...

למעלה