שאלה: תיק אישי ?

gabrial9

New member
שאלה: תיק אישי ?

אהלן חברים :) רציתי לדעת, האם זה חוקי לבקש לראות את התיק האישי שלך ? אני תלמיד כיתה י"ב . לומד בתיכון רגיל . היום ראיתי שיש לכל תלמיד תיק אישי ( תיקיה , עם מלא מסמכים בתוכה ) , מאוד מעניין אותי מה כתוב שם ובכלל, אני רוצה לראות. האם מותר לי לבקש ? ואם כן , ממי מבקשים ? ( מנהלת, מחנכת, רכזת, מזכירה ) . ואם אסור לי , האם להוריי מותר לראות אותו ? אם כן , אני אבוא ואראה איתם . אם בכל זאת אסור. האם מותר לי לקבל אותו בסוף שנת הלימודים ? כשאני מסיים 12 שנות לימוד, סיימתי י"ב , יש לי זכות לבקש אותו ? תודה חברים, שבוע מקסים

שני דברים

א. כאן זה פורום לימודי משפטים. אנחנו סטודנטים, ולא רק שלא יודעים מספיק בשביל לתת ייעוץ משפטי, גם ממש אסור לנו לתת ייעוץ כזה (אפילו יותר מסתם אזרח מהשורה). לכן אנחנו מפנים שאלות משפטיות לפורום חוק ומשפט (שם יש ממש עורכי דין). ב. יש לי תחושה שהשאלה הזו לא ממש משפטית-כללית, אלא קשורה לכל בי"ס ולאופן שהוא מנהל את עצמו. לכן נראה לי שהדרך המשפטית היא לא הדרך הנכונה כאן. אבל היי, אני לא באמת יודעת, אולי בפורום חוק ומשפט ידעו לענות לך בצורה קצת יותר טובה. ובונוס - למה כ"כ מעניין אותך? כו-לה תיק אישי. אני מניחה שאתה יודע את כל מה שכתוב שם גם ככה.

gabrial9

New member
סטודנטית עייפה מדי

היי
א. לא ידעתי , אני חדש בתפוז. טוב לדעת שיש פורום לשאלות מהסוג הזה . חשבתי שזהו הפורום המתאים , תודה. ובונוס - מעניין אותי . אני סקרן לדעת מה יש שם , מה כתוב . אפילו שזה רוב הדברים שאני יודע , מעניין אותי
תודה על התשובות , סטודנטית עייפה מדי
[ אולי תקחי קצת הפסקה מהפורום , ככה תיהי עייפה פחות
]

sacrament

New member
בזמנו ביררתי את הנושא עם הנהלת התיכון שלי

אין לי מושג אם הם אמרו לי את האמת או לא, ובכל מקרה מה שאני אומרת פה זה לא ייעוץ משפטי אלא סתם תשובה שקיבלתי מזמן- לתלמידים אין יכולת גישה לתיק האישי שלהם, גם לא להוריהם. התיק האישי נגנז זמן מה לאחר סיום הלימודים של התלמיד. מה שכן, במידה שידוע לך שהערה כלשהי הועברה לתיק האישי שלך, ביכולתך לכתוב מכתב או לצרף מסמכים/נתונים שיכילו הסתייגות מאותה הערה, ואלה יצורפו במקביל להערה בתיק האישי שלך. בכל מקרה, לצערי לא היה לי אז את הידע שיש לי היום. דרך מעניינת (שכנראה לא תעזור לך בכלל אלא אם תחליט להילחם עד הסוף) שהייתי נוקטת בה היום זה להשתמש בחוק מאגרי מידע. יותר מזה אני לא יכולה להרחיב כי זה יהיה ייעוץ משפטי. חפש בגוגל את החוק, נסה לראות אם הוא תואם את צרכייך. בהצלחה נ.ב. אתה יכול לנסות גם בפורום לימודים ושיעורי בית (321)

gabrial9

New member
נזכרתי

נזכרתי במשהו קטנטן , אמרת שהתיק האישי נגנז. שמעתי שהוא עבר איתי לצבא - איך זה יכול ליהות ? הוא נגנז, או עובר איתי לצבא.

flutter girl

New member
הוא לא עובר איתך לצבא, זה שקר ממש

תקשיב, לתיק האישי של ביה"ס אין שום משמעות, ולצבא זה מעניין את הטוסיק מה רשום שם (תאמין לי שהצבא מנהל מערכת נפרדת משלו לענייני משמעת, ומה הלך בתיכון זה ממש אבל ממש לא בראש מעייניו). אני עבדתי בבי"ס וראיתי תיקים אישיים של ילדים (כשתייקתי דברים לשם), יש שם כולה דברים כמו - ילד נעדר, למה הוא נעדר, שיחות אישיות וכו'. אין שם שום דבר חשוב או בעל משמעות.

gabrial9

New member
תודה

תודה רבה מתוקה , עכשיו הבנתי הכל . יום מקסים :p

flutter girl

New member
בכיף חומד. אגב, שלא יהיה ספק-

עניינים פליליים (עבירות על חוק של המדינה) לא נכנס לעניין הזה
.

למעלה