שאלה שעלתה בראשי...

The Walrus

New member
שאלה שעלתה בראשי...

זה מין סקר כזה, פילוסופי משהו אבל לא ממש. השאלה היא... אם היה ביכולתך לגרום לכל סדרת הארי פוטר להיות אמיתית (ולהיות קוסם בעצמך), האם היית עושה את זה? (עולם הקסמים נכון לספר השישי) אל תענו בקלילות דעת, כי מצד אחד זה נשמע מאוד מגרה, אבל אחרי שחשבתי על זה הגעתי להחלטה שלי... התשובה שלי היא לא. למה? כי זה מפחיד אותי. זה פשוט מפחיד. תארו לכם שזה היה אמיתי. תארו לכם שמישהו היה יכול להצביע עליכם עם מקל ולהגיד כמה מילים מצחיקות והופ. אתם מתים. או שאתם מרגישים כאב נוראי בכל הגוף. או שהאיש יכול לשלוט בכל מעשיכם. או שאתם סתם משותקים בלי יכולת לזוז עד שמישהו יואיל בטובו להגיד את קללת הנגד. תזכרו, שאם אתם אומרים כן אתם מקימים לתחייה את וולדמורט ואוכלי המוות; אתם ממציאים יצורים כמו סוהרסנים וחיזל"ים, שבמציאות של הספר השישי מסתובבים חופשי ברחובות; השלטון פשוט לא מצליח לשרוד, ולא מצליח לתפוס אף אחד. אם הייתם יכולים להחליף את חייכם בחייו של תלמיד ממוצע בהוגוורטס בספר השישי (עם כל החברים שלכם והמשפחה שלכם), האם הייתם עושים את זה? מצד אחד, כולנו רוצים לעשות קסמים. זה נראה כל כך כיף, וכולנו רוצים לשחק קווידיץ' או ללמוד בהוגוורטס. נוכל להכיר את כל הדמויות כמו לופין וסיריוס (אה, אופס, הוא מת.. לא משנה, נגיד שהוא חי), אבל מצד שני - זכרו את הספר השישי. אנחנו בזמני מלחמה, סוהרסנים מסתובבים ברחובות, והעובדה המטורפת שמישהו יכול להרוג או לשלוט באנשים רק על ידי הצבעה עם מקל וכמה מילים מצחיקות הוא לא רק אמיתי אלא מובן מאליו, ואולי יותר גרוע, שקיימת קבוצה של קוסמים שמסתובבת חופשי, מעריצה בנאדם פסיכופט ולא לגמרי אנושי ועושה הכל כדי לזרוע אימה וכדי שכולם יפחדו מהם. אז, מה אתם חושבים? כן או לא?

רעגוגית

New member
אני מסכימה איתך../images/Emo187.gif../images/Emo15.gif

זה כ"כ נכון! אני גם חשבתי על זה וזה פשוט במילה אחת, מפחיד גם אם לא היה את וולדמורט או אוכלי מוות, זה פשוט מפחיד לדעת שיש לך את האפשרות לעשות מה שאתה רוצה-כולל להרוג או יותר גרוע לשלוט במישהו. מצד אחד זה כיף, אבל שחושבים לעומק זה יותר כיף שזה רק בספר ולא במציאות. אני מסכימה איתך על כל מילה שאתה אומר!!

:-O ../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif

כן.

ספירלי1

New member
תאמת? באמת הייתי אומרת לא

ב"ה למרות שלי זה יכול להיות מצויין אם היה את כל הרפואה הזאת שלהם. <מי שלא מבין, שיסתכל על החתימה> אם לא היה וולדומורט או דברים כאלו-ברור שכן!

אהמ ..

ובמה שונה העולם שלנו היום מ"עולם הקסמים"? שכמעט כל יציאה למועדון נגמרת במוות של מישהו כי איזה צעיר שלף סכין? או שבחור פונה לבה"ח כי מישהו טען שהוא "התחיל עם הבחורה שלו""? שילד בן 8 הביא לביה"ס סכין מטבח?!?!? שיש סמים, עבריינים, אנסים, סרסורים וכו' וכו' מה זה משנה בכל מקום יש רוצחים גנבים וכאלה (הכבשים השחורות בקיצור) גם לעולם שלנו לא חסרות מגרעות וזה אל רק רצח וכאלה לדוגמא שכל ילדה שלישית בגילאי 15, 16 מתה בגלל שהיא הרעיבה את עצמה כי ילדה בכיתה אמרה לה "שמנה" זה הגיוני? תחשוב באיזה עולם אנחנו חיים .. ואני מסכימה איתך שאולי זה נשמע כיף להגיד כמה מילים והופה יש לי מה שאני רוצה אבל זה הרבה יותר מזה... *סורי אם חפרתי או פגעתי :)*

The Walrus

New member
אני לא אמרתי שלנו יש עולם מושלם

אבל זה לא סיבה להרוס אותו עוד יותר... המון אנשים היו רוצים לברוא קסם והכל, ואמרו לי 'יו הלוואי שכל זה היה קיים באמת', אבל האמת שזה מפחיד. בלי קשר למה שכבר יש לנו, תארי לך שהיו באמת סוהרסנים שמסתובבים חופשי... לא נעים, אה? כמו שמישהו אמר למעלה, אם יש משהו שאנחנו ממש צריכים מעולם הקסמים זה כוחות הרפואה שלהם. בעוד היום קרבות של סכינים נגמרים לעיתים קרובות במוות, בספר השישי אנחנו רואים את רון זורק סכין על פרד וג'ורג', מה שללא ספר מעיד על כך שסכינים הם שום דבר בעולם הקוסמים - הרי אם היה בזה סיכון אמיתי כמו אצלנו, רון לא היה זורק סכין על האחים שלו...

אני הולכת מנקודת השקפת עולמי

לאורך כל הסדרה הזאתי היה לי מין תחושה שגם פה בעולמנו יש דברים כאלה ושטורי תתקן אותי אם אני טועה. כמו למשל חוויות תיקשור או כישוף או רייקי ועוד מהסגנונות האלו גם אנשי הרוח<-- סתם כינוי לרוחנים ברמה גבוהה נלחמים במודע או לא בהפצת האור בדרכם הייחודית להם. ולמה דווקא תיקשור? עולם התיקשור הוא עולם מגוון שהאנשים מקבלים גם מסרים שלילים וגם חיובים הכל תלוי איך אתה רואה את זה אני אישית חוויתי לא פעם אחת יצורים רעים מקרה אחד מפחיד: את השטן!! אהההההה!!!!
לעולם ועד שאף אחד לא יחווה את זה! גם כישוף ידוע שיש לו גם כן משהו עם זה אבל אני חושבת שזה לא בעיקר בחומרים אלא גם נקודת השקפה הוליסטית. המנהלת טורי אני צודקת?

ToryMaster

New member
בגדול כן

כמובן שיש לזה יותר מזה, והדעותג ם חלוקות, אבל בעיקרון את צודקת. פורום 122 לפירוט

אתה טועה...

זה כל הכיף שבהרפתקאה. 1) הוולדמורט ואוכלי המוות של היום הם איראן, אלקעידה, והחמאס וכו`. כך שזה אותו הדבר. 2) למה שמישהו יקלל אותך סתם? הרי זה כמו שהיום מישהו יוציא אקדח וירה בך. זה לא מצוי. אז ממה כל הפחד?

The Walrus

New member
למה?

כי הם אוכלי מוות. היה להם משהו נגד אמא של חנה אבוט? קשה לי להאמין. הם סתם עושים את זה כדי שיפחדו מהם. אתה יכול לקנות את זה 'כיף' - אותי זה בעיקר מפחיד. מעולם לא הייתי איש של מעשה הירואיקה (למען האמת, גם מעולם לא הייתה לי הזדמנות לעשות מעשים כאלה), אבל אני מניח שיש כמה הבדלים: -לאוכלי המוות יש אמצעים הרבה יותר גדולים מאלה של החמאס או אלקעידה - למעשה, אמצעים גדולים יותר מכל בן אדם שקיים. תחשוב על הסוהרסנים או על האבדה קדברה. -בעוד המלחמה באלקעידה היא סבירה למדי - לא תפסנו את בין-לאדן אבל האנשים באמריקה לא ממש חיים באיום תמידי ואין להם רוצחים ברחובות, המלחמה באוכלי המוות היא נוראית. כמעט כל יום אנשים נרצחים שם. סוהרסנים ברחוב... שנה של מלחמה וככל הנראה שמשרד הקסמים לא תפס אוכל מוות אמיתי אחד! "זה כמו שהיום מישהו יוציא אקדח וירה בך" - מה עם ה11 בספטמבר וכל זה? זה די אותו דבר. באו אנשים והרגו המון אנשים שהיו בבניין בלי להכיר אותם בכלל. ופיגועים כאלה קוראים לא פעם. אבל אנחנו גולשים מנושא הדיון. אנחנו לא עוסקים במצב הפוליטי של היום, אנחנו עוסקים בשאלה האם היית רוצה שעולמו של הארי פוטר יהיה אמיתי. אני מבין שהתשובה שלך היא כן?

אז ככה...

עכשיו שהבנתי אותך יותר... גמני חושב כמוך... וחוץ מזה שלא צריך קסמים הרי אנחנו מסתדרים לא רע! ‏יכול להיות שהייתי רוצה שיקוי פליקס פלציס, גלימת היעלמות, ומחולל הזמן. אבל זה לא אומר שאי אפשר להסתדר בלי קסמים. הקיצר: אתה צודק! ובשביל שנדע קסמים, אני לא מוכן לסכן את עצמי.

The Walrus

New member
אני לא הייתי רוצה מחולל זמן במילא

זה פשוט מסוכן מדי. אבל אני רוצה גלימת היעלמות, ומאוד הייתי רוצה לשחק קווידיץ'.

חוצמזה,

שהקוסמים תלויים בשרביט שלהם, ובלעדיו הם לא יכולים להסתדר בניגוד למוגלגים שמסתדרים מצויין בלי השרביט, למרות שזה יכול להיות יותר יעיל עם קסמים וכל זה...

2 Mיכל

New member
נכון../images/Emo127.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

ממש התפלאתי שרולינג לא הדגישה את העניין שבלי שרביט קוסם צריך להסתדר וזה לא ממש קורה (שבעצם דרך הפעולה היא ההבדל היחיד בין מוגלגים לקוסמים. לקוסמים אין יתרון ממשי).

IllUS CratioN

New member
כן.

כי עולם הקוסמים לא בהכרח שונה מהעולם שלנו. גם שם יש טובים ורעים. גם שם יש אנשים שרוצים להרוג אותנו ולהשתלט על העולם. הרוע, בואו נגיד. גם שם יש שנאת חינם\גזענות? אנטישמיות אצלנו. והוגוורטס שווה על פני העולם הזה, אני מניחה...

הבית ספר שם

הוא עושה את כל ההבדל..... גם אצלנו יש את זה, הנה למשל בישראל יש בית ספר שקולט ערבים ויהודים ושואף להרמוניה נדמה לי בגליל אם אינני טועה ( מתוך התוכנית גשר על הוואדי שהיה ביס) והמטרה של הבית ספר הזה היא לשאוף להרמוניה ובתקופת האינתפדה (שלא יחזור לעולם טפו טפו טפו) הוא היה ה"דגל" שהראה שניתן להסתדרר יפה מאוד ללא שנאה, מין, ודת. אני אישית מורידה מפניהם את הכובע על שהצליחו יפה מאוד!

אני אומרת

כן! אין מצב שלא, אז מה אם זה מפחיד?? לפחות אני לא אמות חיים משעממים... זה בטוח... אם העולם הזה היה קיים, ואני לא הייתי חלק ממנו (זאת אומרת הייתי מוגלית) נשבעת שההיתי מתאבדת... כמה שזה היה מכעיס אותי... קיצר אני בוחרת כן... אני אוהבת סיכונים.....וכן וזהו.... ואל תחשבו שכתבתי את זה בקלילות דעת!! קראתי את ההודעה ועניתי חצי שעה אחרי שהתלבטתי! בסוף החלטתי שכן ואני לוקחת את כל הסיכונים.....אם יהרגו אותי אני אמות מאושרת.....

2 Mיכל

New member
לא../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

יש כ"כ הרבה דברים לא מוסריים בעולם הקסמים... קריאת מחשבות, עיניים חודרניות (מודי), הפיכה לבלתי נראים. וכמו שאמרת, זה גם מפחיד.

לגמרי כן.

מרלין יודע שאני צריכה קצת אקשן. זה לא שהימים שלנו כאן כמוגלגים הם ורודים! הסיכון תמיד קיים, בכל מצב. עניין של גורל, אני מאמינה. גם כאן מסוכן במידה מסוימת ללכת לקניונים או לסוע באוטובוסים. זה על אותו עקרון. שם יש את וולדמורט ואוכלי מוות שעם מקל קטן אומרים כמה מילים מצחיקות והופ, אתה מת, ופה יש בן לאדן וארגוני טרור שלוחצים על כפתור קטן ובום, אתה וכל מי שמסביבך מתפוצצים לחתיכות. אין יותר חסרונות וסיכונים בעולם הקוסמים, מאשר אלה שקיימים במציאות הנוכחית והאפורה שלנו, אי אפשר להכחיעש את העובדה הזו.

למעלה