שאלה שנשאלתי בראיון

Myrath

New member
שאלה שנשאלתי בראיון

חברה מתקשרת עם ספק. הספק הבטיח לשלם עבור הסחורה [100 אלף דולר] במועד מסוים כאשר ע"פ ההסכם כל איחור בחודש = 1% ריבית. הספק בוחר להעביר תשלום באמצעות צד ג'. אותו צד ג' משלם 101 אלף דולר, וטוען להשבת האלף דולר הנותרים - שכן הוא עצמו לא התחייב לשלם את הריבית ומכאן שזה עושר שלא במשפט להנות מ'הטעות' שלו. החברה רוצה לטעון שלא להשיב.
לא היה לי מושג מה לומר - טענתי ליחסי שליחות. טענתי שבעצם השלוח נכנס בנעלי השולח ולכן הוא מחויב באותם דברים כמו זה ששלח אותו ושיתחשבן עם השולח לגבי ה"טעות". מה התשובה האמיתית?

לא סיפקת מספיק פרטים

א. מתי שילם צד ג' את ה-101?
ב. ממי הוא מבקש עכשיו את ההשבה (החברה או הספק)?
ג. מהו טיב היחסים בין הספק וצד ג', כפי שהוצגו בפני החברה?

Myrath

New member
הרוב לא כתוב במטלה האמת

א. לאחר שתמו שלושת החודשים שבהם אותו קבלן לא שילם את הסכום [מה שאומר שהוא צריך להחזיר בערך +3% על הסכום - 1% על כל חודש] הוא העביר את התשלום דרך צד ג'.

ב. מבקש את ההשבה מהחברה.

ג. לא הוצג שום מידע הנוגע לטיב היחסים או לקשר בין צד ג' לחברה או צד ג' לספק. הספק התחייב לספק לחברה תשלום עבור בשר בכמויות גדולות. אפילו לא היה כתוב (ולא נאמר לי) האם הכסף ששולם שייך לספק ורק הועבר דרך צד ג', או שזה כסף של צד ג'..

lol65

New member
לאור המיעוט בפרטים

הם לא באמת מצפים לאיזושהי תשובה אחת נכונה. הם רוצים לראות את החשיבה המשפטית שלך. לדעתי, התשובה שלך בסדר גמור. הראת תהליך חשיבה, ואני מניחה שהיו עוד מספיק שאלות אחרות, משפטיות או אישיות, שיהוו פקטורים בהחלטתם.

Myrath

New member
זה בכלל קביל מה שעניתי?

דיני השליחות באמת אומרים את זה?
לא ידעתי מה אפשר לומר על דבר כזה. אמרתי רק 2 שורות וזהו :| אני לא אומר שיש תשובה אחת, אבל התשובה שלי בכלל אפשרית?

זה מעצבן שהכל תלוי על איזה מראיין נופלים. באותו משרד יכול להיות מצב שלא שואלים כלום או מצב של מראיין חופר..

Myrath

New member
ולא מתעורר עוד משהו מעבר לשליחות?

חחחח מה שאמרת זה הדבר היחיד שידעתי על שליחות, אחרת לא הייתי מעלה אפילו את זה..

די משגע אותי שהוא לא התייחס לתשובה בכלל. בד"כ מתקנים אותך, מקשים, ואפילו אם רואים שאתה לא יודע כלום עדיין ממשיכים לשאול. מוזר שזאת התשובה [או לפחות שזו תשובה סבירה] והוא לא הביע עניין לטוב ולרע.

lol65

New member
עזוב את זה

אתה סתם נתקע. גם לי היו ראיונות שלא הבנתי מה הם ציפו לשמוע, ואין מה לחשוב על זה כי לא תקבל תשובה. יש ראיונות שבהם לא תקבל פידבק לשום כיוון, ככה זה.

Myrath

New member
כנראה.. תודה על התשובות

נקווה שהתקופה הזאת תיגמר במהרה :|

למעלה