עוד פעם מוכיחים הנאורים כמה הם לא!
מצד אחד חיה ותן לחיות ומצד שני מלככלכים על כל מי שלא בחר כמוהם לברוח, רוצים לברוח למדינה אחרת זכותכם, אבל מי אמר שאתם צריכים להיות כפויי טובה ולירוק בבור ממנו שתיתם כל חייבם, גם אם נדמה שהמים שם עכורים, הם עדיין השאירו אותכם בחיים, וממשיכים להשאיר עוד מליונים בחיים, ולא סתם מים, רכשתם שם ניסיון השכלה חברים חוויות תרבות ומה לא? ופתאום קצת קשה לכם אז כבר אפשר להרוס הכל בלי לחשוב על מי שנשאר שם? אני את סוזן כבר שומע כמה וכמה חודשים מלכלכת על ישראל בלי חשבון ומספרת לנו על תוכניותיה הנאורות "לעלות לקנדה", בנתיים זה רק תוכניות לא עושה רושם שקנדה שלחה איזה "ססנה" לאסוף אותה, שלא נדבר על זה שהאלרגיות שלה עוד עלולות להרוג אותה פה, ואז היא תשב ותזכר בשמש התל אביב המלטפת. לאמר שבגלל ישראל היהודים בעולם סובלים, אני רוצה להתלהם," יא חתיכת חמרים" בלי מדינת ישראל השואה לעולם לא היתה מפסיקה, בלי מדינת ישראל לא הייתם יכולים להרגיש כל כך טוב בטורנהייל,בלי מדינת ישראל אף יהודי בעולם לא היה מעז להרים ת'ראש שלו כמו שהוא מעז לעשות היום, כי היו שוחטים אותו כמו שכבר עשו לאורך ההיסטוריה במשך אלפי פעמים. במקום להסתכל על כל ההישגים של ישראל, ואל תשכחו שישראל היום בהרבה תחומים בעולם מובילה, כולל מדיניות רווחה למרות כל המתלוננים המסכנים, רפואה לכל אזרח, משכנתא לכל אזרח,חינוך יהודי חינם לכל אזרח שבוחר לא להחליף צבע עורו כמו זיקית(וגם לזיקיות חינם אגב),טכנולוגיות עטירות ידע,חופי ים מרהיבים, שמש מגניבה, אוכל בשפע כיד המלך ובקיצור רק בכיינים יבחרו להתעלם מכל הטוב הזה לבחור להתמקד בקצת קשיים שיש לו בחיים. מי שישמע אותכם יחשוב פה גן עדן, ממש, שנה למצוא עבודה אתם אומרים פה, ובסוף אולי במקום מהנדס תהייה מלצר. אני רוצה לראות מי ניסה שנה באופן רציני למצוא עבודה בישראל ולא מצא, ושיהייה מוכן לעשות מה שהוא מוכן לעשות פה, נקיון בניין סבלות מלצרות ומה לא וזאת במקום להיות מהנדס או איש היטק כמו שהיה בישראל, ובשביל זה צריך לחכות שנה, ולפעמים לטחון 100.000 דולר עד שיגיע היום המיוחל בו תרויח 340 דולר לשבוע, שהרי שעות נוספות פה הן בבחינת חייזרות מאחר ולקנדים העט נופלת מהיד איך שהשעון מראה שעה 4.00. אני רוצה לראות אם מישהו יעז לדבר על קנדה ככה כמו שהוא מדבר על ישראל בפומביי ויתנו לו לחזור לכאן או בכלל להיכנס, אבל כולם פה יודעים שכל חייהם פה בערבון מוגבל ודברים יכולים להשתנות פה מקצה לקצה, כפי שכבר קרה לאחות השכנה, ראינו כמה ישראלים" פליטים אללק" חזרו לישראל עוד באותו יום של המיגדלים ולא מוכנים להתסכל אחורה, אז מה אתם חושבים גיליתם ת'אמריקה או מה? חצי שנה מתוך כל שנה זה כלא פה בגלל המזג אויר, כולם נכנסים לכלובים מפוארים ולמרבה הפלא מרצונם החופשי, מפתחים כל מיני אלרגיות וחיים חיים אגוצנטרים שדוגלים באמונה שהכל מתחיל ונגמר בשכונה, אפילו הקנדים יותר פטריוטים ממכם וגם פה יש בעיות, כי פה עני דינו למות כמו כלב. למה אין פה עניים? כי הם מתים כמו כלבים ברחוב מקור ורעב, מה שבארץ בחיים לא יקרה למרות כל היבבות המבזות שלכם. ואגב אל תפריחו שמועות באויר , זה ששמעתם שכמה התחילו תהליך של פליט זה נכון אך אף אחד מהם לא השלים את התהליך, ואם כן שמות חברה שמות, ורוסים זה לא מספיק לי כי הם באים עם דרכון רוסי ולא ישראלי! נרדפים? יקום החמור שיגיד ויוכיח שהוא נרדף בארץ, אפילו הניו-נאצים בארץ חיים בשלווה. בקיצור קצת בושה לא תזיק, ישראל לא מדינה קלה, אבל רק בזכות זה אתם מצליחים לשרוד פה בתור מהגרים, בגלל האופי הקשוח, בגלל החוסר רצון לוותר, והרצון להצליח, ועוד עם כלים טובים, כי אמנם גם הסינים משתלבים פה וגם הפקיסטנים, אך אתם מתברגים היישר לתוך תפקידים בכירים ובהרבה מקרים מתגאים בישראליות שבכם כאשר אתם רואים איך בתור גולנצ'יקים או בתור חיילים "בצבא הגנה לצה"ל" לשעבר מתסכלות עליכן הקנדיות העדינות בהערצה, ומתים קצת לשמוע איך היה לכם בצבא ומקנאים בכם על ההזדמנות שהיתה לכם לאתגרים בחיים, אז תגידו תודה שהגעתם עד הלום ותפסיקו ללכלך על בני משפחתיכם שעדיין שם, כי ברור שאף אחד לא מלכלכך על משפחתו אבל כל אחד על משפחתו של השני,ממש נאור. בחרתי להתלהם כי אני רואה שלמרות ההטפות פה להפסקת ההתלהמות דווקא המטיפים עוסקים בה הכי הרבה, מודה, בשפה יותר יפה משלי,אז מה?