שאלה שמעניינת אותי

SupermanZW

Well-known member
תגובה

תרבות יהודית קיימת, עם יהודי לא קיים, לאום יהודי לא קיים ומדינת ישראל לצערנו הרב אינה מדינה יהודית, על כך אוכל להרחיב בהמשך. בינתיים קרא את הדיון על קיומו של העם היהודי, למסקנות תגיע בעצמך.

SupermanZW

Well-known member
מדינת ישראל ה"יהודית" וה"דמוקרטית"

האם ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית? תחילה נבדוק האם מדינת ישראל היא מדינה יהודית: 1)רוב אזרחי מדינת ישראל הם יהודים 1:0 2)רוב תושבי מדינת ישראל אינם יהודים (מהים התיכון עד נהר הירדן) 1:1 3)מדינת ישראל אינה משרתת את האינטרסים של היהודים: אינה פועלת להשגת שלום, אינה מצילה יהודים מאנטישמיות, אינה דואגת ליהודים לעבודה ומעסיקה עובדים זרים ופלסטינאים במקומם, אינה דואגת ליהודים לחינוך נאות (ראו את רמת האלימות הגוברת), אינה דואגת לזכויותיהם של היהודים לגור בכל מקום שירצו במדינה, אבל לערבים כן (התנחלויות מפנים אך כפרים ערבים שמהם יצאו מחבלים לא מפנים) 1:2 ישראל אינה מדינה יהודית. עכשיו נבדוק האם ישראל היא מדינה דמוקרטית: 1) בישראל נערכות בחירות דמוקרטיות 1:0 2) בכנסת בישראל יושבות מפלגות אנטי דמוקרטיות (3 מפלגות איסלאמיות - האסלאם מתנגד לדמוקרטיה, 2 מפלגות חרדיות - החרדים מתנגדים לדמוקרטיה, ומפלגה קומוניסטית - הקומוניזם מנוגד לדמוקרטיה), והרי דמוקרטיה אמורה להגן על עצמה ולמנוע ממתנגדיה להפילה (זוכרים את היטלר?, באמצעות הדמוקרטיה הפיל את הדמוקרטיה, זוכרים את התוצאות?) 1:1 3) במדינה דמוקרטית כל אזרחי המדינה שווים בפני החוק, בישראל לא: לחרדים ולערבים יש זכות חוקית לא לשרת שירות צבאי, חוק שחל על כל שאר אזרחי המדינה, לתלמידי ישיבות יש זכות לקבל קצבה לכל ימי חייהם, למי שאינם תלמידי ישיבות אין זכות כזו, לערבים יש זכות להתגורר היכן שיחפצו, ליהודים לא, ואף מפנים אותם בכוח אם כך מתחשק לממשלה (דואגים ליהודים אה?) 1:2 ישראל היא לא מדינה דמוקרטית. אז תפסיקו להשלות את עצמכם, כי ישראל היא דיקטטורה בתחפושת ובמקום להיות מדינה יהודית היא פועלת בעיקר נגד אזרחיה היהודים.

gbz10

New member
are you for real

Man!, your analysis can be the basis for a P.hD study. To remind all of you that the original comment was in reference to refugee status, yet some of the language clearly touched some sensitive nerves. This was the guy's opinion, yet all the cats around here chose to attack him. I could have commented on many of your points but I will make an agrument about one. I think for too long people were conditioned to interpert the word peace in the wrong way. I will explain: peace is in its core something that two people should aspire to. It is not something that one of the parties can impose on the other. Yet you want peace. Nice wish man!. The middle east conflict requires an agreement. Two parties agree to give something in exchanged for something. The equation that many naive people believe is that one gives land and the other gives...I am still trying to figure that one out. As a business person I know that if one of the parties can renegate on its promises with no consequances it would, thus if one party gives peace and the other a promise that is easy to break- it would be more difficult to take the land back than...I once thought that the PA needs to put the personal bond of all its leaders. For each attack one leader loses all their money, next their freedom. I will bet you they will fight terror then. Back to the peace thing- If the other party is not interested in peace and that is a given, it does not matter what your government or elected party, or dictatorship does, because it will not achieve peace. It may achieve less conflicts, less problems. Have a look at the agreement with Egypt. Is that peace? no. They dont attack us but they are not our friends, they are not supporting Israel, or even pretend to be. I would not put my money on them refraining from attacking when the right time comes. So do me a favour and dont use peace anymore. It is a term that does not and will not exist in the middle east. Per the original debate, I do hold the opinion that somebody who claims to be a refugee is attempting to manipulate the Canadian government rather than truly being a refugee. In the end of the day we make decisions that affect us and we have to leave with the consequences. If people can be conscious free- good for them. I personally dont buy it. I doubt the Canadian government would.

yoav68

New member
למיטב ידיעתי, ישראל היא המדינה

היחידה בעולם, בה בסעיף הלאום כתוב "יהודי", במקום "ישראלי" (אולי פרט לכמה דיקטטורות אי שם). ישנו הבדל גדול, לדעתי, בין הזהות הדתית והזהות הלאומית: לפי תפיסת העולם שלי, יכולים להיות שני יהודים בעלי לאום שונה (ישראלי וקנדי), או בעלי דת שונה (יהודי ומוסלמי) בעלי לאום משותף (ישראלי). בנוסף, קראתי איפושהוא, שבמחקרים האחרונים לגבי ההתעוררות האנטישמית באירופה, לא ברור אם זו אנטישמיות נגד היהודים בגלל דתם, או בגלל היותם "מייצגים" את מדינת ישראל, שנתפסת בצורה שלילית מאוד באירופה. תנו לכל אחד לחיות במקום בו הוא חפץ, ושיהיה טוב לכולם. חג שמח, יואב

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כתבת כי יכולים ליהיות שני יהודים בעלי דת שונה (יהודי ומוסלמי),
, הצחקת אותי

yoav68

New member
התחלנו עם בעיות בהבנת הנקרא?

טענתי לגבי קיומן של שתי אפשרויות: 1. שניים בעלי אותה דת (יהודים) אך בעלי לאום שונה (האחד ישראלי והשני קנדי, למשל). 2. שניים בעלי דת שונה (האחד יהודי והשני מוסלמי, למשל), אך בעלי אותו לאום (שניהם ישראלים). קאפיש? עכשיו הבנת? סה"כ הצגתי את עמדתי לגבי הפרדת הזהות הדתית מהזהות הלאומית. חג שמח ולילה טוב (אולי תיקח איזו סופגניה?
). יואב (אני שמח שהצחקתי אותך: הצחוק טוב לבריאות. מה עוד שנדמה לי שהשקפת העולם שלנו די דומה, אז אני סולח על בעית ההבנה הקלה שגילית...אולי הריבה עלתה לך לראש?
)

babajos

New member
הפרדת היהודי מהמדינה?

איך זה שאני זוכר שבהצהרת האו"ם מ-48 מדינת ישראל ניתנה ליהודים על ידי שאר העמים, לא זכור לי שנאמר לישראלים, גם בן גוריון שהיה שמאלני אמר בהצהרת העצמאות של מדינת ישראל, שהיא מדינת היהודים, ומה היו היהודים אז לא לאום? מה הם היו שבט? כת? מחלקה? קבוצת עבודה? פתאום כל אוהבי המסיבות הבירות והשרימפסים החליטו שאין שום קשר בין ישראלי ליהודי. אין מה לעשות הכל יאמר למען הנוחיות והלובסטר והסרפן!!!

formersusan

New member
רק תיקון קטן

בכל תעודת זהות בישראל בהחלט רשום הלאום. אפילו הוגשו כמה בג"צים מפורסמים בעניין. אלו שלא נרשם הלאום הם אנשים שהיה איזשהו סיפור עם הרישום שלהם במשרד הפנים. אם אנשים אלו ינסו להינשא ברבנות, ייתכן **מאוד** שלא יתנו להם. ואם מדובר באישה, ילדיה לא יוכלו להירשם במשרד הפנים כיהודים.

arlot

New member
פורמר סוזן

ת.ז. חדשה היום בישראל היא ללא לאום בלאום רשום 4 איקסים תבדקי.....

babajos

New member
עוד פעם מוכיחים הנאורים כמה הם לא!

מצד אחד חיה ותן לחיות ומצד שני מלככלכים על כל מי שלא בחר כמוהם לברוח, רוצים לברוח למדינה אחרת זכותכם, אבל מי אמר שאתם צריכים להיות כפויי טובה ולירוק בבור ממנו שתיתם כל חייבם, גם אם נדמה שהמים שם עכורים, הם עדיין השאירו אותכם בחיים, וממשיכים להשאיר עוד מליונים בחיים, ולא סתם מים, רכשתם שם ניסיון השכלה חברים חוויות תרבות ומה לא? ופתאום קצת קשה לכם אז כבר אפשר להרוס הכל בלי לחשוב על מי שנשאר שם? אני את סוזן כבר שומע כמה וכמה חודשים מלכלכת על ישראל בלי חשבון ומספרת לנו על תוכניותיה הנאורות "לעלות לקנדה", בנתיים זה רק תוכניות לא עושה רושם שקנדה שלחה איזה "ססנה" לאסוף אותה, שלא נדבר על זה שהאלרגיות שלה עוד עלולות להרוג אותה פה, ואז היא תשב ותזכר בשמש התל אביב המלטפת. לאמר שבגלל ישראל היהודים בעולם סובלים, אני רוצה להתלהם," יא חתיכת חמרים" בלי מדינת ישראל השואה לעולם לא היתה מפסיקה, בלי מדינת ישראל לא הייתם יכולים להרגיש כל כך טוב בטורנהייל,בלי מדינת ישראל אף יהודי בעולם לא היה מעז להרים ת'ראש שלו כמו שהוא מעז לעשות היום, כי היו שוחטים אותו כמו שכבר עשו לאורך ההיסטוריה במשך אלפי פעמים. במקום להסתכל על כל ההישגים של ישראל, ואל תשכחו שישראל היום בהרבה תחומים בעולם מובילה, כולל מדיניות רווחה למרות כל המתלוננים המסכנים, רפואה לכל אזרח, משכנתא לכל אזרח,חינוך יהודי חינם לכל אזרח שבוחר לא להחליף צבע עורו כמו זיקית(וגם לזיקיות חינם אגב),טכנולוגיות עטירות ידע,חופי ים מרהיבים, שמש מגניבה, אוכל בשפע כיד המלך ובקיצור רק בכיינים יבחרו להתעלם מכל הטוב הזה לבחור להתמקד בקצת קשיים שיש לו בחיים. מי שישמע אותכם יחשוב פה גן עדן, ממש, שנה למצוא עבודה אתם אומרים פה, ובסוף אולי במקום מהנדס תהייה מלצר. אני רוצה לראות מי ניסה שנה באופן רציני למצוא עבודה בישראל ולא מצא, ושיהייה מוכן לעשות מה שהוא מוכן לעשות פה, נקיון בניין סבלות מלצרות ומה לא וזאת במקום להיות מהנדס או איש היטק כמו שהיה בישראל, ובשביל זה צריך לחכות שנה, ולפעמים לטחון 100.000 דולר עד שיגיע היום המיוחל בו תרויח 340 דולר לשבוע, שהרי שעות נוספות פה הן בבחינת חייזרות מאחר ולקנדים העט נופלת מהיד איך שהשעון מראה שעה 4.00. אני רוצה לראות אם מישהו יעז לדבר על קנדה ככה כמו שהוא מדבר על ישראל בפומביי ויתנו לו לחזור לכאן או בכלל להיכנס, אבל כולם פה יודעים שכל חייהם פה בערבון מוגבל ודברים יכולים להשתנות פה מקצה לקצה, כפי שכבר קרה לאחות השכנה, ראינו כמה ישראלים" פליטים אללק" חזרו לישראל עוד באותו יום של המיגדלים ולא מוכנים להתסכל אחורה, אז מה אתם חושבים גיליתם ת'אמריקה או מה? חצי שנה מתוך כל שנה זה כלא פה בגלל המזג אויר, כולם נכנסים לכלובים מפוארים ולמרבה הפלא מרצונם החופשי, מפתחים כל מיני אלרגיות וחיים חיים אגוצנטרים שדוגלים באמונה שהכל מתחיל ונגמר בשכונה, אפילו הקנדים יותר פטריוטים ממכם וגם פה יש בעיות, כי פה עני דינו למות כמו כלב. למה אין פה עניים? כי הם מתים כמו כלבים ברחוב מקור ורעב, מה שבארץ בחיים לא יקרה למרות כל היבבות המבזות שלכם. ואגב אל תפריחו שמועות באויר , זה ששמעתם שכמה התחילו תהליך של פליט זה נכון אך אף אחד מהם לא השלים את התהליך, ואם כן שמות חברה שמות, ורוסים זה לא מספיק לי כי הם באים עם דרכון רוסי ולא ישראלי! נרדפים? יקום החמור שיגיד ויוכיח שהוא נרדף בארץ, אפילו הניו-נאצים בארץ חיים בשלווה. בקיצור קצת בושה לא תזיק, ישראל לא מדינה קלה, אבל רק בזכות זה אתם מצליחים לשרוד פה בתור מהגרים, בגלל האופי הקשוח, בגלל החוסר רצון לוותר, והרצון להצליח, ועוד עם כלים טובים, כי אמנם גם הסינים משתלבים פה וגם הפקיסטנים, אך אתם מתברגים היישר לתוך תפקידים בכירים ובהרבה מקרים מתגאים בישראליות שבכם כאשר אתם רואים איך בתור גולנצ'יקים או בתור חיילים "בצבא הגנה לצה"ל" לשעבר מתסכלות עליכן הקנדיות העדינות בהערצה, ומתים קצת לשמוע איך היה לכם בצבא ומקנאים בכם על ההזדמנות שהיתה לכם לאתגרים בחיים, אז תגידו תודה שהגעתם עד הלום ותפסיקו ללכלך על בני משפחתיכם שעדיין שם, כי ברור שאף אחד לא מלכלכך על משפחתו אבל כל אחד על משפחתו של השני,ממש נאור. בחרתי להתלהם כי אני רואה שלמרות ההטפות פה להפסקת ההתלהמות דווקא המטיפים עוסקים בה הכי הרבה, מודה, בשפה יותר יפה משלי,אז מה?

arlot

New member
באבא

ישנם רוסים שהגיעו הנה במעמד פליט והם כבר קיבלו תושב קבע וכן על ידי כך שהם "פליטים" וכן הם באו עם דרכון ישראלי אחרת מה? ולמה אתה חושב שזה לא נכון? הרי אומרים לך עורך דין שטיפל בהם.... בחיית

babajos

New member
אני מכיר את הסיפורים האלה מקרוב

ולכן אני מרשה לעצמי , חברי היקר אני בעצמי פעם לפני הרבה שנים בעוונותי חשבתי על האופציה ואז הבנתי במה זה כרוך והעדפתי ללכת מפה, ולחזור כמו שצריך. על מה שאתה מדבר זה לא פליט אלא זה נקרא משהו כמו, הסלם, שזה הגירה על בסיס הומוניטרי כל מקרה לגופו, וזה זמני, רובם מתחרטים שביקשו אלא אם אינם יהודים, הם אינם מקבלים את מעמד הפליט. היה פה בחור עד לפני שלשה חודשים בשם עופר שהלך על זה והיום הוא חזרה ברעננה. זה חיים של השפלה, אין דרכון וקשה לזוז ממקום למקום, וזה מתאים לדעתי רק ללוזרים!!! רוצים לכעוס עליי תכעסו, אבל לדעתי אם כבר בנאדם מחליט לעזוב את כל עברו, שלפחות יציג את עצמו בצורה ראויה, ולא אחרים בצורה שפלה, ובטח ובטח לא בצורה כל כך רחוקה מהמציאות, בישראל יש בעיות אך ישראל לא דיקטטורה, אז בחיית ממכם!!

למעלה