לא נוטה לשפוט אנשים. שופט התופעה !
גם במשפחתי וחברי הקרובים, יש יורדים . אני מקבל את זכותם להחליט ולבחור ולא מקבל הטיעון שעלי להבליג ולא להביע את דעתי !אני יכול לכתוב ספר המלא בביקורת (לדעתי מוצדקת) על ההתנהלות של המדינה בכל תחום ותחום.יחד עם זאת, כבן להורים אשר הגיעו לארץ כפליטים מארצות "תרבותיות" באירופה והמקום היחידי שקיבל אותם, היה ישראל, אינני יכול להתעלם מהעובדה שהבחירה לגור בגלות, היא בחירה של שמד והתנתקות מההסטוריה והתרבות שלנו. מי שעוקב אחרי המחקרים האחרונים על יהדות צפון אמריקה ואירופה, לא יכול להשאר אדיש מול העובדות הנוראות. יהדות המערב הולכת ונכחדת. כל שנה נעלמים מעל 40 אלף יהודים. בעשור האחרון אבדנו כשש מאות אלף יהודים לנישואי תערובת ובחירה שלא להשתייך לעם היהודי. מי שאינו מבין את הנתונים האלה ואינו מבין עד כמה הם חמורים, סביר שהוא/היא או ילדיהם, יצטרפו לסטטיסטיקה הזאת. אני, כיהודי תרבותי חילוני ואשר אינו מוכן, בעבור סיר הבשר ,לוותר על זהותי והקשר שלי להסטוריה של הורי וקודמיהם, רואה בירידה בחירה לא נכונה והרת אסון ליהדות ולמדינת ישראל. על כל אלה, לא יכול להבין יהודים הבוחרים לחיות במדינות אשר בהם האנטישמיות ושנאת ישראל, הפכו להיות סימן לליברליות . מדינות כצרפת, גרמניה, אוסטריה, אנגליה ורוב מדינות אירופה, מחרימות אנשי אקדמיה מישראל, מצביעות תמיד נגד ישראל, בכל פורום אפשרי ומתכחשות לגלי האנטישמיות השוטפים אותם. המצב בצפון אמריקה, קצת יותר טוב, אך לא בהרבה. אני יהודי ישראלי ונמצא בטורונטו בחוזה עבודה. מתכוון לחזור ארצה בשמחה ואין בכוונתי לבקש הארכה או כל סטטוס חוקי, אשר יאפשר הישארותי כאן(יש לי כאן משפחה ואין לי בעיה לעבור את סף הניקוד להגירה). אני ישראלי ,יהודי, ציוני והחיים בקנדה לא שינו דבר, ברצוני לחיות בארץ