שאלה שמעניינת אותי

פושטית35

New member
שאלה שמעניינת אותי

הגיע השבוע לאוזניי שמועה על גל חדש של פליטים המגיעים מהארץ מישהו שמע על כך? האם זה בכלל אפשרי להיות פליט מארצנו הקטנה?

formersusan

New member
הגעה לקנדה כ"פליט"

היא לא תהליך של מה בכך. הרי צריך להוכיח שאת נרדפת בארץ המוצא. ממה שאני שמעתי, ישראלים שהגישו בקשת הגירה לקנדה על בסיס "פליטות" נדחו, והדבר מסכן הגשת בקשה "רגילה" מאוחר יותר. יוצאי דופן הם מקרים של נישואים ישראלי\יהודי עם עובד זר לא-יהודי או עם פלשתיני. היום, כשסף הנקודות כל-כך נמוך, כדאי לנצל את העובדה הזאת ולהגיש בקשה במסלול של skilled worker.

הקנדי

New member
יש אפשרות להגר בתור פליט מישראל

נוסעים לקנדה בתור תייר, הולכים למשרד ההגירה הקנדי ומבקשים מהם לקבל לקבל סטטוס של "פליט" בקנדה. איך זה הולך: ובכן, מה שצריך לעשות אולי זה קצת מביך אבל בדרך כלל זה אכן עובד: כשישאלו אותך מה הסיבה שאת/ה רוצה לקבל סטטוס של פליט את/ה צריך לומר/לכתוב כי את/ה הומוסקסואל/לסבית והינך סובל/ת מאפליה חמורה בארץ, וכי השלטונות או החברה באותה מדינה רודפת אותך. מה שקורה אחרי זה הוא שהשלטונות נותנים לך להישאר בקנדה והבקשה שהגשת עוברת לשלב הבא שהוא למעשה - אישור הבקשה. אישור הבקשה יכול לקחת מספר חודשים עד מספר שנים (בד"כ לא יותר משנתיים) ורק אחרי האישור את/ה הופך/כת להיות תושב קבע. (ואחרי זה גם אזרח). דרך אגב, בזמן ההמתנה לאישור הבקשה השלטונות עוזרים קצת מבחינה כספית ונותנים לך אישור עבודה. (רק מי שבסטטוס "פליט") זה בכל אופן מה שידוע לי ממה שפורסם השנה במעריב.

formersusan

New member
רב הסיכון על הרווח

נו, באמת. אם זה היה המצב, הרי כולם היו עושים את זה. אבל האמת היא, כפי שקראתי בCBC, רבים פונים לממשלת קנדה בבקשה שיכירו בהם כפליטים, נדחים ומוחזרים לארצות מוצאם, וייתכן שבכך נסתם הגולל על האפשרות שלהם להגר באופן חוקי. מלבד זאת, מספיק בירור קצר כדי לגלות שאין כאן אפליה חוקית מלאה כלפי הומוסקסואלים ולסביות. האפליה קיימת במובן זה שאין אפשרות לנישואים חד מיניים, אבל אין כאן רדיפה מכוונת מצד הממשלה. אין חוקים האוסרים על קיום מערכת יחסים חד מינית. יתירה מזאת, חיי הלילה ומועדוני הגייז פורחים בתל אביב, ויש דיבורים על קיום מצעד הגאווה העולמי הבא בישראל. קח בחשבון שנשים וגברים הנמצאים במערכות יחסים חד מיניות יכולים באופן חוקי להביא לעולם ילדים, ובחלק מהמקרים, לאמץ ילדים בצוותא. כך שאין שום קייס למישהו שינסה להוכיח שהוא נרדף בישראל על רקע נטייתו המינית.

babajos

New member
אל תבלבלו אותה, אין חיה כזו

זה רק דיבורים כי עוד אין תקדים של פליט ישראלי ולא רק לקנדה, ישראל וקנדה הם בעלות ברית ובישראל יש דומקרטיה, לכן אין פליטים ממדינה דמוקרטית למשנתה. דבר שני גם אם זה היה אפשרי, מי שרוצה מעמד כזה צריך לעמוד על במות קנדה ולהכפיש את ישראל עד אינסוף על מנת שיאמינו לו שאינו יכול לחזור לישראל, שגם יקח בחשבון שמאחר והוא יהייה הפליט הישראלי הראשון, סיפורו ללא ספק יפורסם בתקשורת העולמית ואי אפשר לדעת באילו קונוטציות, אגב המידע הנ"ל הוא מהתייעצות עם עורך דין הגירה ותיק ומנוסה מאוד. פליטים יש מלבנון מאירן מפקיסטן ויאטנם וכו', שלא נדבר על זה שדרכון קנדי אף פעם לא תקבל אלא תעודות ואישורי נסיעה לחו"ל כל מקרה לגופו. אנא זינחו את הטקטיקה הזו אם הינכם מאמינים שאתם שווים משהו, ואל תשפילו עצמכם עד כדי כך, כי צעד כזה לעולם אינו נמחק מהעבר ויכול להשפיע מאוד לרעה. לשימחתי אני דווקא כן מסכים עם סוזן, היום הנקודות ירדו והשיטה הקונבנציונלית פשוטה וקלה וברת ביצוע!!!

medalssy

New member
../images/Emo138.gifטעות

אני אישית מכיר (לצערי)כמה מהם שקיבלו תעודת פליט, חג אורים שמח לכולם

SupermanZW

Well-known member
שאלה

ולפני כמה שנים הם הגיעו לקנדה? אני מניח שלפני הרבה מאוד זמן...

arlot

New member
באבא אתה טועה

עורך הדין שלי טיפל בקבוצת רוסים שירדה מהארץ והגישה בקשה להגירה בטענה שהם פליטים היות ורודפים אותם בארץ.....

Yatzkan

New member
האם אין גבול ?

למקרא שאלתך והתשובות ה"ידעניות" בעניין פליטים, לא יכול להמנע מהשאלה, בשביל ובעבור מי, הפורום הזה קיים ?!במידה ואופציית הפליטות אכן היתה קיימת, האם היית/ם מנצלים אופציה שכזאת ? הדרישה להכיר בישראלי כפליט, מציגה את ישראל כמדינה הרודפת את אזרחיה ! כמדינה ללא בתי משפט ובית משפט עליון ! כמדינת העולם השלישי ! נכון, לרובנו יש טענות על אופי התנהלות הדברים בארץ ,אך מכאן ועד ביזוי ופגיעה במדינה, הדרך ארוכה ובעייני לא רק שאינה מוצדקת,אלא גם מרושעת ומטופשת. אני מתפלא על כל הידענים הששים לתת מידע על כל דבר הקשור בהגירה (בעיני זה עדיין ירידה) ואינם רואים בשאלה הנשאלת, עניין חסר מוסר והעובר כל גבול. לפעמים נדמה לי שעל המדינה לבקש מעמד "פליט" מכמה "אזרחים טובים" ולא ראויים ! חג שמח !

formersusan

New member
פשוט מאוד

אני, בניגוד אליך, לא נוטה לשפוט אנשים. different strokes, אתה יודע? לכל אחד הסיטואציות איתן הוא או היא צריכים להתמודד, ולכל אחד פתרונות משלו\ה. למה לעזאזל לשפוט אותם על כך? אם לכמה מאתנו הגירה היא פיתרון - נפלא. לפחות אנחנו מנסים ומוצאים פיתרון במקום להתלונן.

Yatzkan

New member
לא נוטה לשפוט אנשים. שופט התופעה !

גם במשפחתי וחברי הקרובים, יש יורדים . אני מקבל את זכותם להחליט ולבחור ולא מקבל הטיעון שעלי להבליג ולא להביע את דעתי !אני יכול לכתוב ספר המלא בביקורת (לדעתי מוצדקת) על ההתנהלות של המדינה בכל תחום ותחום.יחד עם זאת, כבן להורים אשר הגיעו לארץ כפליטים מארצות "תרבותיות" באירופה והמקום היחידי שקיבל אותם, היה ישראל, אינני יכול להתעלם מהעובדה שהבחירה לגור בגלות, היא בחירה של שמד והתנתקות מההסטוריה והתרבות שלנו. מי שעוקב אחרי המחקרים האחרונים על יהדות צפון אמריקה ואירופה, לא יכול להשאר אדיש מול העובדות הנוראות. יהדות המערב הולכת ונכחדת. כל שנה נעלמים מעל 40 אלף יהודים. בעשור האחרון אבדנו כשש מאות אלף יהודים לנישואי תערובת ובחירה שלא להשתייך לעם היהודי. מי שאינו מבין את הנתונים האלה ואינו מבין עד כמה הם חמורים, סביר שהוא/היא או ילדיהם, יצטרפו לסטטיסטיקה הזאת. אני, כיהודי תרבותי חילוני ואשר אינו מוכן, בעבור סיר הבשר ,לוותר על זהותי והקשר שלי להסטוריה של הורי וקודמיהם, רואה בירידה בחירה לא נכונה והרת אסון ליהדות ולמדינת ישראל. על כל אלה, לא יכול להבין יהודים הבוחרים לחיות במדינות אשר בהם האנטישמיות ושנאת ישראל, הפכו להיות סימן לליברליות . מדינות כצרפת, גרמניה, אוסטריה, אנגליה ורוב מדינות אירופה, מחרימות אנשי אקדמיה מישראל, מצביעות תמיד נגד ישראל, בכל פורום אפשרי ומתכחשות לגלי האנטישמיות השוטפים אותם. המצב בצפון אמריקה, קצת יותר טוב, אך לא בהרבה. אני יהודי ישראלי ונמצא בטורונטו בחוזה עבודה. מתכוון לחזור ארצה בשמחה ואין בכוונתי לבקש הארכה או כל סטטוס חוקי, אשר יאפשר הישארותי כאן(יש לי כאן משפחה ואין לי בעיה לעבור את סף הניקוד להגירה). אני ישראלי ,יהודי, ציוני והחיים בקנדה לא שינו דבר, ברצוני לחיות בארץ

formersusan

New member
אני רואה עצמי כעולה לקנדה

ולא יורדת משום מקום. אני גאה בהחלטה שלי, שלמה איתה, מאושרת מכל בחינה אפשרית. מה שאתה עושה זה שופט אנשים, ולא תופעה, כי האנשים שכותבים כאן בחרו לגור בקנדה, רובם על בסיס קבוע. אני לא מבינה מה רע בזה. אם לך טוב לחיות בישראל - יופי לך. אם לנו טוב לעלות לקנדה - יופי לנו. למה לשפוט, למה להתלהם. כמו שכתבתי קודם, different strokes. כל אחד כאן עושה מה שטוב לעצמו ולמשפחתו, בדיוק כמוך. אין לך או לכל אחד אחר שום סיבה לשפוט אותנו.

Yatzkan

New member
מצידי את גם יכולה להגיד מה שאת רוצה

עלייה לקנדה ? אני מבין שאת לא מבינה. זכותך לא להבין... בעניין התלהמות, אנא פני למילון. ביקורת וויכוח אינם התלהמות. הטיעון של כל אחד עושה מה שטוב לעצמו ולמשפחתו, חסר משמעות בעיני. אם כל אחד היה חי ופועל כך, לא היתה קנדה ובטח שלא היתה ישראל. בעולמנו אנו יש חברה, קהילה, לאום, מדינה. ההשתייכות לכל אלה, לעיתים סותרת הבחירה בסיפוק והטוב האישי. יש וויתור בבחירה בהשתייכות לקבוצה.אם כל אחד היה דואג לעצמו, היינו חיים באנרכיה. בעניין הזכות לשפוט, אינני מסכים אתך. זכותי לשפוט וזכותך לא לקבל את שיפוטי !

formersusan

New member
אם הגירה מישראל כל-כך מפריעה לך

אזלמה לקרוא פורום העוסק בהגירה? יש לך איזה רצון פנימי ללקות באולקוס?

formersusan

New member
אז למה לעורר אנטגוניזם סתם,

באמצעות שחרור כל מיני הצהרות שיפוטיות? ושוב - אז מה, אתה ממש רוצה ללקות באולקוס? לא חבל?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא כל יורד הוא מתבולל ויהודי בגולה יכול לבחור האם ברצונו להתבולל או לא. מי שבוחר להשתייך לדת היהודית (גם אם הוא חילוני) כבודו במקומו מונח, ומי שלא גם כבודו במקומו מונח, עם יהודי לא קיים בכל מקרה. שמד להזכירך הוא מוות והרבה יותר יהודים נהרגים בפיגועים בישראל מאשר בכל שאר העולם. התנתקות מההיסטוריה אינה אפשרית, לכן לא ניתן לטעון לה. הטענה להתנתקות מהתרבות אינה נכונה, כי כפי שיש תרבות יהודית בישראל יש תרבות יהודית גם בכל מקום אחר בעולם, כל יהודי בוחר האם לקחת בה חלק או לא. כל אדם בוחר לעצמו את זהותו ובהתאם לכך גם בוחר היכן לחיות, לא להיפך. אין קשר בין היורדים לאנטישמיות בעולם, האנטישמיות הרבה יותר עתיקה ממדינת ישראל ובוודאי מהירידה ממנה, לא שונאים יהודים על כך שהם יורדים אלא על כך שהם יהודים. איש באמונתו יחיה, כל עוד הוא מכבד אמונות של אחרים.

Yatzkan

New member
לצערי בחרת להתעלם מכל מה שטענתי !

1 - לא כל יורד מתבולל, אך הנתונים מוכיחים שזה רק עניין של זמן. החרדים והדתיים, אכן הסיכוי להתבוללותם, קטן יותר, אך גם הם אינם מוגנים מכך.2 - מסכים אתך,כבודו של כל אחד,במקומו מונח.הטיעון שלי, אין בו כל התייחסות לעניין הכבוד !3 - לעניין אי קיומו של העם היהודי, אני לא מבין על מה אתה מדבר.יש עם ויש לו תרבות ,לאום ומדינה.4 - לעניין כמה יהודים נהרגים בארץ וכמה נעלמים מהיהדות, עשה חשבון בעצמך.לא זכור לי שנהרגו 600 אלף ישראלים, בארץ.5 - נכון, אין קשר בין האנטישמיות ליורדים. האנטישמיות תמיד היתה קיימת.השאלה היא, מדוע יהודים בוחרים לחיות עם מי ששונא אותם ומוכן לפגוע בהם, בכל הזדמנות ?!

formersusan

New member
לא, *אתה* בוחר להתעלם

אמרתי שאני *עולה* לקנדה ולא יורדת. מאחורי זה מסתתרת הנחת יסוד אחרת: המונחים האלה "עליה" מול "ירידה" הם סוביקטיביים. המונח "ירידה" במיוחד הוא שיפוטי. אין לך שום זכות לשפוט אנשים שבחרו *להגר* (זה המונח האוביקטיבי) לקנדה או לכל מקום אחר. אני, בניגוד אליך, לא סובלת מפרנויה. אני לא חושבת ששונאים אותי ושרודפים אחרי ומבקשים להשמידני. תנסה פעם להשתחרר מהפרנויה הזאת, ותראה עד כמה שהחיים יפים. תחוש מאוים פחות, תשתחרר מלחצים, ואני מבטיחה לך - הרגשתך תשתפר. במקום לשנוא (כי שנאה נובעת מפוביות ולהיפך), תנסה לאהוב. פשוט תנסה לאהוב את המין האנשוי כולו. אולי גם תאהב את עצמך יותר, כבן אדם. בכל מקרה, רק אושר!

למעלה