למה שתהא בעיה? לא בשונה ממך אני מעדיף
רווקות / גרושות בלי, מאשר גרושות עם ילדים, כגרוש +1 בעצמי. ציינתי מעדיף, כאמור ולא פוסל על הסף.
הסיבות הן שלל סיבות למה מרבית הקשרים שלי צצו עם רווקות, גם עקב כך שרווקות יש בשפע.
אז זה לא עקב הילדים חלילה וחס, חמודים ככל שיהיו אלא בעניין המשמורת וזמני השהות, שברוב המקרים אצל האם מה שבעיני שמסרבל את הקשר (לא בשונה מרווקה-עסוקה), ומצמצם את הספונטניות והגמישות, הלינה ביחד שמאוד חשובה לי. אני חושב שעברתי בחיי את השלב של לחתוך הביתה לפני שהילד/ה מתעורר עם סולם גנבים, לא נכנס למקומות האלו, קשר קומבינה בעיני.
נושא אחר הוא ההזדהות שלי כאב גרוש עם אבות גרושים אחרים מול הממסד והאפליה המגדרת בערכאות שהופכות את האב לדמות משנית בחיי הילד - זניחה לחלוטין אפילו (זאת בהנחה שהאבא בכלל היה מעוניין לשמור על הקשר עם ילדו).
כך שתמיד הייתי מברר בנימוס ובתזמון הנכון מה הייתה הסיבה לגירושין, באם "סתם נמאס לה ממנו", או באמת שהוא היה "חרא של בעל" או לחילופין האם היא (והוא) ניסו להציל את הקשר כדי לשמור על התא המשפחתי, מה שיכול לתת לה נק' זכות כאדם בעיני, שכן אני רואה בתא המשפחתי ושימורו (לא בכל מחיר ברור) כערך גבוה במיוחד.
כך שאם אני מזהה שהיא עושה לגרוש את המוות, באם עשקה אותו עד לשד עצמותיו או חלילה משתמשת בילד/ים כנגדו, לא הייתי רוצה להיות הבא בתור, ובמקרים כאלו - מיד חתכתי.
ייתכן, ובאם המשמורת המלאה תהיה אצלי בהמשך, אזי בהחלט יכול להיות שדווקא קשר עם גרושה +1 יותר היה מתאים לי מרווקה כהרגלי, אבל אין לזה חוקים, וגם אני לא יודע עם אני בנוי לכל הקטע של "משפחות מורכבות", ז"א להתמסד עם מישהי שיש לה ילדים, מי יודע.