שאלה שמסקרנת אותי....

li245

New member
שאלה שמסקרנת אותי....

נניח ואתם גרושים ללא ילדים והכרתם גרוש/ה פלוס ילד/ה, מקסימים, לטעמכם, יש כימיה והכל...
האם הייתם פוסלים בגלל ילד/ה או נותנים צ'אנס....למרות שאתם באים בלי....

תודה...

אביeג7

New member
על פניו מעדיפה שלא לצאת עם גרושים

עם ילדים.. אבל לא פוסלת את זה על הסף..
הייתי בזוגיות של שנתיים עם גבר כזה..

li245

New member
אני לא מסרבת לצאת עם גרושים...בדיוק

להיפך. אם היה מדובר בגרוש כמוני ללא ילדים לא הייתי בכלל שואלת אבל כאן מעורב ילד אחד מצידו וזה אחרת... אז שואלת....

זה אינדיבידואלי.יש כאלו שמסתדרים מצויין

בקשר כזה,ויש כאלו שפוסלים מראש. בכל אופן בהצלחה לך .

אביeג7

New member
בדיוק ככה. אני גרושה בלי ילדים

שמעדיפה לא לצאת עם גרושים עם ילדים.

מה הבעיה בזה?

riki23

New member
זה מה שגם אני כתבתי

ואני לא גרושה, אז מה כל כך מוזר לך? או שמוזר לך כשזה אצל אחרים?

צלשלספק

New member
למה שתהא בעיה? לא בשונה ממך אני מעדיף

רווקות / גרושות בלי, מאשר גרושות עם ילדים, כגרוש +1 בעצמי. ציינתי מעדיף, כאמור ולא פוסל על הסף.

הסיבות הן שלל סיבות למה מרבית הקשרים שלי צצו עם רווקות, גם עקב כך שרווקות יש בשפע.

אז זה לא עקב הילדים חלילה וחס, חמודים ככל שיהיו אלא בעניין המשמורת וזמני השהות, שברוב המקרים אצל האם מה שבעיני שמסרבל את הקשר (לא בשונה מרווקה-עסוקה), ומצמצם את הספונטניות והגמישות, הלינה ביחד שמאוד חשובה לי. אני חושב שעברתי בחיי את השלב של לחתוך הביתה לפני שהילד/ה מתעורר עם סולם גנבים, לא נכנס למקומות האלו, קשר קומבינה בעיני.

נושא אחר הוא ההזדהות שלי כאב גרוש עם אבות גרושים אחרים מול הממסד והאפליה המגדרת בערכאות שהופכות את האב לדמות משנית בחיי הילד - זניחה לחלוטין אפילו (זאת בהנחה שהאבא בכלל היה מעוניין לשמור על הקשר עם ילדו).
כך שתמיד הייתי מברר בנימוס ובתזמון הנכון מה הייתה הסיבה לגירושין, באם "סתם נמאס לה ממנו", או באמת שהוא היה "חרא של בעל" או לחילופין האם היא (והוא) ניסו להציל את הקשר כדי לשמור על התא המשפחתי, מה שיכול לתת לה נק' זכות כאדם בעיני, שכן אני רואה בתא המשפחתי ושימורו (לא בכל מחיר ברור) כערך גבוה במיוחד.
כך שאם אני מזהה שהיא עושה לגרוש את המוות, באם עשקה אותו עד לשד עצמותיו או חלילה משתמשת בילד/ים כנגדו, לא הייתי רוצה להיות הבא בתור, ובמקרים כאלו - מיד חתכתי.

ייתכן, ובאם המשמורת המלאה תהיה אצלי בהמשך, אזי בהחלט יכול להיות שדווקא קשר עם גרושה +1 יותר היה מתאים לי מרווקה כהרגלי, אבל אין לזה חוקים, וגם אני לא יודע עם אני בנוי לכל הקטע של "משפחות מורכבות", ז"א להתמסד עם מישהי שיש לה ילדים, מי יודע.

גרושה ללא ילדים זה בדיוק כמו להיות רווקה

אז כן, הגיוני שהיא מעדיפה לא לצאת עם גרושים +.

צלשלספק

New member
מסכים. גרושה ללא היא "ממש" לא רווקה בהגדרה.

ולא רק אם אתה כהן.

יש גברים (או נשים) שמעוניינים בהקמת משפחה עם אדם שלא חווה עדיין את כל מה שמסביב הטקס ההלכתי ברבנות, נקרא לזה התחלה מאותו המקום וזו זכותם המלאה לפסול גרושים/גרושות ללא ילדים על כך. ייתכן והטענה נשמעת לחלק פאתטית, או מיושנת, אבל היא קיימת.

השוני הנוסף הוא, גרוש או גרושה עם / בלי ילדים חוו חיי שיתוף עם בני זוג, ייתכן ארוכים או קצרים, אבל ב99% מהמקרים הם חיו תחת אותה קורת גג, זאת בניגוד לחלק כלשהו מהרווקים או הרווקות שמעולם לא חוו זאת - הנושא הזה יכול ליצור פער מסוים ואף להוות מכשול לקשר.

אם ציינתי את נושא השיתוף, מה לגבי הפירוק-שיתוף? וייתכן המשקעים שנלוו לו - אם בפועל או רק מתוך חשש בהחלט ייתכן שהנושא מפריע לרווקים / רווקות שמעוניינים בפרטנר/ית עם "דף חלק", בהקשר. מאידך יש רווקים ורווקות שחיו חיי שיתוף ארוכים בעצמם תחת אותה קורת גג, ועדיין - כל אחד וההעדפות שלו בהקשר, רצונו של האדם הוא כבודו.

כמו שכתבתי פה לאבישג

יש רווקות שעברו יותר בחיים מאישה גרושה ללא שחוותה טקס הלכתי..
זה לא הטקס ההלכתי שמשנה או מבגר אותה כאדם.
גם רווקים חיים חיי שיתוף עם בני זוג, יש כזה דבר שנקרא לגור ביחד.

אני גם חושבת כך.

יש רווקות שעברו דברים הרבה יותר ממה שאישה גרושה ללא שעברה את הקטע הרבני עברה.

noamko80

New member
אכן...

זה מה שאני תמיד טוענת. גרושה ורווקה זה אותו הדבר. השינוי בא כשיש ילדים ולא אחרי חתונה/גירושין.

sammy s

New member
לא פוסל על הסף

אני רווק וברור שהעדיפות היא מישהי בסטטוס דומה / גרושה ללא
אבל
אם יש מסביב את כל מה שאת מציינת פלוס ילד אחד (בלבד), אז ממש לא הייתי פוסל
כל כך הרבה דברים צריכים לקרות כדי ששניים יתאימו אחת לשני, שלא הייתי מרשה לעצמי לפסול רק בגלל ילד

riki23

New member
לא נארה לי

שהייתי פוסלת, אני לא כל כך אוהבת להיות בקשר כם גבר גרוש, כי לגרושים יש דפוסי התנהגות מסוימים שלא ממש מתאימים לי, אישית.

למעלה