את יודעת מה, צודקת ענתי.
אסור לתת לילדים שלנו לבקש מאיתנו דברים, הם עלולים להרגיש שהם רצויים בבית שלנו, ושאנחנו מכבדים את הצרכים שלהם. ההורים שלי חינכו אותי לדרך מסויימת. אני בחרתי לא ללכת בה, אחרי שכבר לא גרתי בבית שלהם. היום, אני מצליחה להתעלות על הצרכים שלי והנוחות שלי(כי אני אדם מבוגר) ופעם ביובל, לתת להם הרגשה טובה למשך שבת. במקרה שאנחנו מדברים עליו, ההורים חינכו לדרך מסויימת, הילד בחר ללכת בה. (לא בחר לשנות מהדרך שהוריו הנחילו לו...) כעת מבקשים ממנו לוותר על הדרך שהם ביקשו שילך בה, כדי שלהורה יהיה נוח. הילד כולה מבקש לעשות בדיוק מה שהוריו ביקשו ממנו. לא אני, ולא הילד הזה מבקשים לשנות את החיים של ההורים. אף אחד לא כופה שום דבר על האחר. זו בקשה מאוד פשוטה, לא לחלל שבת למשך ביקור אחד. לא לגרום לילד אי נוחות בבית אמו. לא לגרום לו להרגיש שהוא חוטא, ושהוא לא יכול להיות שם. ואין לי מושג מאיפה הרעיון שכיבוד הורים ומצוות שבין אדם לחברו הם יותר חשובים משבת... הם בהחלט חשובים , ומאוד, אבל שבת קודמת. (רק פיקוח נפש דוחה שבת) וענתי, במקום שבו ההורה לא מכבד את הילד, אין שום סיבה שהילד יכבד את הוריו ואת דרך חייהם. אנחנו אמורים לחנך אותם, ללמד אותם (גם לפי מתן דוגמה אישית) איך להתנהל בהמשך. ולדעתי, להראות לילד כמה אני רוצה אותו בבית וכמה הנוכחות שלו בביתי חשוב לי, עד כדי כך שאני מוכנה ל'סבול' טיפה עבורו (ועבור החינוך שאני העברתי לו) אין בזה רע. להיפך. באותה מידה אפשר להסביר שזה לא הדרך שבה אני חיה בדרך כלל, שאני עושה את זה במיוחד עבורו, ושנחפש ביחד איך אפשר להתפשר- דווקא נראה לי פתרון אפשרי לשני הצדדים. איך עקשנות של הורה על מה שטוב עבור ההורה בלבד,אמור לקדם חינוך והדברות עם ילד, אין לי מושג.