שאלה של עיקרון

magic40

New member
שאלה של עיקרון

בן של חברה שלי עבר לגור אצל אביו לפני זמן קצר אחרי מאבקים קשים עם אימו,השבוע הוא מגיע לשבת וביקש שלא תדליק טלויזיה מחמת קדושת השבת לכבד את בקשתו? או להתעקש עקרונית כי אולי "יטפס" עליה בבקשות אחרות!

הנה זה מתחיל...

וזה גם הפחד שלי, כי המשפחה של בעלי חוזרת בתשובה. זאת בעייה , כי אם היא תדליק הוא יותר לא יבוא בשבת. ואם היא לא תדליק היא ובני ביתה יסבלו בשבת. מה היא מוכנה להקריב?

destiny36

New member
בני הבית צריכים לכבד אחד את השני

אין זה אומר שהם חייבים אבל אם אפשר להקל ולא לעשות דברים במכוון. עדיף אפשר לצפות בטלויזיה בשאר החדרים כדי להתחשב. יותר מזה לא חייבים

אז להעביר אותה באותה שבת לחדר

אחר לא חושבת שזה סיפור גדול בלי טלויזיה שבת אחת אבל הם צריכים לכבד אחד את השני

ב ד ר ך

New member
פתרון יצירתי ביותר ../images/Emo45.gif

חשוב שידע שאורח החיים בבית הזה שונה. חשוב שידע שבשבילו מוכנים להתפשר כי חשוב מאוד לכבד את דרכו. אבל גם הוא יצטרך לכבד את יושבי הבית ולקבל את זה שבחדר אחר הטלויזיה דלוקה וכדו' חשוב לשוחח מראש על הקווים האדומים של כל אחד. ייתכן ויגיע גם היום שהוא לא יוכל לשהות בבית שבו - מדליקים/מכבים אור מטבח לא מוכשר ומופרד , לבוש לא הולם ועוד. לכן כל עוד הדרישות שלו עדיין מקובלות עלי הייתי עושה הכל על מנת שיוכל לשהות שבת בבית .

destiny36

New member
ת'אמת?

לא ממש יודעת את התשובה. חשבתי על מקרה כזה שיבוא בעתיד אצלי בבית. אני לא ממש אוהבת תנאים בטח לא בבית שלי. לגבי הדת זה משהו שאני משתדלת לכבד ולא להכשיל. אבל בכל זאת..לא ממש יודעת איך הייתי מגיבה.

פיקסון

New member
לכבד

מהסיבה הפשוטה אם היא לא תכבד את בקשתו הוא לא יבוא בשבתות אליה ודבר זה יכול להיות מגובה בפסק דין מצד האב על דרך חיים כמו כן הדבר עלול להדרדר למצב שיבקש עוד דברים כגון כשרות או סוג של כשרות מסוימת (חזרה בתשובה ) לכן עליה להסביר לו שהיא תיהיה מוכנה לכבד חלק מבקשותיו על מנת שיכול להמשיך לבוא לביתה

הילד אמור לכבד את חוקי הבית שבו

הוא נמצא. אצל אבא, שיחיה לפי חוקיו וזו בחרתו. אצל אמא, יש לה את חוקי הבית שלה ואם ברצונו לבוא אליה..שיסתגל.

Netta79

New member
מיכלי

איך דתי אמור להסתגם למשל ... לאוכל לא כשר? אמונה זה משהו שלא ניתן לשינוי עפ''י המקום בו אתה נמצא אני לא שומרת כלום , אבל כשאני מגיעה להורים שלי , אני מכבדת אותם , סוגרת את הפלאפון וכמובן שלא מדליקה כלום , כשהם באים אלי , אני דואגת לכלים כשרים קונה הכל מוכן (ואפילו מכבדת אותם בכך שאני "מעיפה" את קופסת הסיגריות שלי ) לכן המלצתי , כמה שאפשר לכבד ולעזור- שתעזור זה הבן שלה , שתחליט כמה היא מוכנה לעשות בכדי שיהיה לו טוב בביתה אם לא מתאים לה , תמיד אפשר להיפגש באמצע השבוע כשאוהבים , יש אינסוף פיתרונות יצירתיים ! המון הצלחה ואהבה
~נטע

ישנם התפשרויות

וישנם התכופפויות. הילד בחר לגור עם אבא..אחלה. כשהוא בא לביקור שיחייה בביתה לפי החוקים שלה. אמונה? זה חינוך לא אמונה. הילד צריך להבין שיש לו שני בתים שני מערכות חיים שונות והבחירה בידיו.

Netta79

New member
אמממ../images/Emo142.gif

שמירת שבת זה חינוך ולא אמונה? למה הוא שומר שבת ? כי כך הוא חונך או ככה מאמין ? למה לא לתת קרדיט לילד שיש לו מחשבות ואמונות שונות משל ההורים ? בתור אחת שהלכה "נגד" מה שחונכתי (מדת- לאוכל ביום כיפור) אני חושבת שזכות אדם (גם בן 13 -למצוות זוכרת?) להאמין וללכת עפ''י דתו , מה יש כבר בטלויזיה הזאת שהיא תפריד אם מבנה? ארץ נהדרת? שיקליטו!

תראי את מערבבת שני דברים

ילד עבר לאבא אצל אבא יש חיים דתיים. ילד גדל אצל אמא אצל אמא יש חיים חילוניים. הילד חונך בשני מצבים בילתי אפשריים. הילד בחר לחיות עם אבא תני לילד בן 13 קרדיט שהוא מבין את הבחירה שלו. לגבי הטלויזיה..זה רק פן קטן של החיים.זה לא השיקול.. כי מעבר לזה יש את החיים שהוא צריך להתמודד איתם ולקבל את חוקי הבית של אמא שלו.. ככה זה שיש שני בתים..

Netta79

New member
../images/Emo140.gif

טוב, האמת היא שקטונתי ... מאחלת להם ולכולם , רק שיהיו כמה שיותר שמחים , מאושרים ואוהבים ...
~נטע

לכבד כן אבל בשום אופן לא

לשנות את החיים שלכם בשבילו עם הוא יחליט כי בגלל שאתם רואים טלויזיה אז הוא לא יבוא יותר הוא ימצא כל פעם שתתגמשו סיבה אחרת לא 'לבוא' יותר ובסוף תמצאו את עצמכם בבית כשר למהדרין בכדי שהאדון יבוא אני מכיר את גודל הבעיה אבל היא לא נגמרת בהתגמשות אלה באסון אם הוא רוצה את הקשר הזה כמו שאתם רוצים בו יש צורך בהדדיות שעיקרה חייה ותן לחיות

בהחלט לכבד.

אם היא רוצה שהוא יבוא לבקר אצלה, אז ללא ספק. גם להקפיד יותר על כשרות בתוך הבית או כלים חד פעמיים. חוץ מזה היא אולי תוכל להעביר לשבת את הטלויזיה לחדר שלה ולראות עם אוזניות, אם יש לה תוכנית ממש חשובה. בהצלחה לחברה

N D R

New member
את האמת...

קשה לי ההקשר שעשית (או שהיא עשתה) בין העובדה שעבר לאביו ובין זה שביקש מה שביקש. בין אם יש קשר ובין אם אין קשר לעובדת המעבר לאב, יש לנתח את העניין באופן ענייני שהוא בקשותיו של הבן מול הצרכים של שאר בני הבית. זה יכל לקרות גם אם היה ביחסים מצויינים עם אמו ולא עשב את הבית. זה יכל לקרות גם אם היה ביחסים גרועים עם אמו אבל לא היה אפילו שוקל לעבור לאביו. החשיפה לדת יכולה להגיע מכל מקום. לקבל החלטה ע"ס קשירה את הדברים זה לקבל החלטה מניפולטיבית פוליטית שלא במקומה. עכשיו, מה זה יטפס עליה בבקשות אחרות? מה שונה הבקשה הזו מכל בקשה אחרת שבאה ע"ח באי הבית? האם הקשר לדת הוא שמפריע? צריך לזרום עם העניין באופן רגשי בלי יותר מדי מחשבה. היום מתאים, מחר אולי לא ומחרתיים אולי שוב יתאים.

magic40

New member
מחר מחרתיים,,,,,,

מדובר על שבתות לשמור שבת כפי שנהוג בבית שבו הוא מתגורר כרגע איך הית נוהג?

למעלה