שאלה של גובה...

פרארי1

New member
כמו מה, למשל?

אולי שהבלם הקדמי הוא העיקרי בדו"ג? עזוב, הם עוד בהתאוששות מזה שלדו"ג יש מאותתים וכבר לא צריך לסמן עם הידיים כאשר עומדים לפנות.. נסה עוד 50-80 שנה לדבר איתם על איזה רגל כדאי להוריד בעמידה ממושכת ברמזור, אולי אז הם כבר יהיו יותר נכונים לעכל שינויים.

אם פי 3

New member
עניין של הרגל, עוד מהאופניים.

אי אפשר להוריד רגל ימין. רק שמאל. <רוכבת קטנוע, אז אין לי סיבה לשנות הרגלים>

אם פי 3

New member
הצד של הרגלית.

אותי לימדו כשהייתי בת 3, שעל אופניים עולים תמיד משמאל, הולכים איתם כשהם לימינך (כלומר, אותו צד) וכו'. וכידוע, כפי שאמר גם רוברט היינלין: "קשה לנער "טאבו"-ים שילד הותנה בהם בשנותיו הראשונות, אפילו אם למד אחר כך שהם שטויות." ובאמת - אני לא יכולה לעלות על אופניים מצד ימין, וגם בקטנוע, להוריד רגל ימין מרגיש לי לגמרי לא יציב ולא נכון (אני יודעת שאין באמת הבדל, אבל בהרגשה, זה פשוט לא הולך), ולהוליך אותו כשהוא משמאלי זו בכלל משימה בלתי אפשרית.

l coyote l

New member
אין לך על מה להתנצל

בכל אשמים ההורים שלי. בגלל חוסר האמונה שלהם בגבולות, מעולם לא הסבירו לי על ההבדלים בין גברים לנשים שעלולים להגביל אותי במה שאני רוצה
אמנם לאמא שלי יש תסביך גובה ולא יתפסו אותה בלי פלטפורמות, אבל היא נכשלה בלהנחיל לי אותו
רואה, לא אשמתך. הכל מתחיל ונגמר בבית.

אם פי 3

New member
אני דווקא אשמח אם תרחיבי

בתור מישהי בגובה שלך בערך, שבחרה לעשות רשיון על אוטומטי בלבד (כשעוד היתה אופציה כזו) רק בגלל שאת הרשיון הרגיל עשו על אופנועים גבוהים מדי (ג'אווה אאל"ט, אי שם כשהדינוזאורים עוד הרשו לעצמם ללחך עשב
), לא ברור לי איך את מצליחה להרגיש יציבה על אופנועים גבוהים (לא מתייחסת לדגם זה או אחר, אלא כללי). במיוחד שהמשקל גם לא נמוך. ואם פעם לא הייתי מעלה על דעתי לרכב עם עקבים (פשוט כי לא העליתי על דעתי ללכת על כאלו, ובמיוחד לא על פלטפורמות), היום אני דווקא כן עם פלטפורמה כשרוכבת, ומרגישה כמה התוספת הזו, של 2-4 ס"מ, היא כל כך הרבה יותר נוחה, ומאפשרת רכיבה (עצירה, שהיא חלק מהרכיבה) יציבה יותר.

l coyote l

New member
לא במקרה שלי.

אם פי, הרשיון הראשון שלי היה כמו שלך - עד 500 אוטומטי. הלימודים היו על מיו
עם הזמן ועם הכלים מצאתי שהגעה עם רגליים מלאות לרצפה חשובה יותר ביחס למשקל של הכלי. עם ה-ER היה לי צורך ברגל מלאה כי הוא כבד. על ה-CBR לא, כי הוא די קל, כנ"ל עם קטנועים שהיו לי. על YBR לא למדתי, אבל לסול יש כזה ולמדה על כזה כך שהיא תוכל להסביר לך שהיא לא צריכה את כל הרגל ברצפה. היא גם יכולה לספר לך שבפעם הראשונה שישבתי על האופנוע שלה ויישרתי אותו, מהתנופה כמעט העפתי אותו לצד השני כי ציפיתי למשקל גבוה...

אם יושב לך בראש בית ספר טוב...

שעוסק בלימוד ולא בעשיית כסף ומחזיק GN או אקילה הייתי שמח לקבל את השם שלו... בינתיים דיברתי עם עופר והתרשמתי ממנו לטובה, הבעיה היחידה היא שהוא מחזיק אופנועים גבוהים ולכן אולי עדיף קודם שתתמקצע על קטנוע 125 סמ"ק ואחר כך תעשה את המעבר לאופנוע.

לא ממליץ על אקילה

כבד(יחסית) וארוך לשמיניות(אישתי עשתה עליו את הA1 וקיללה כל רגע). יהיה לה מאוד קשה איתו. GN לא נראה לי שתמצא כי (אם אני לא טועה) אופנוע ללימוד נהיגה חייב להיות עד 4 שנים על הכביש, לא יותר, ואין GNים כאלה צעירים. הYBR ממש חמוד ולא כזה גבוה, לא נראה שתהיה לה בעיה איתו.

פרארי1

New member
אופנועי לימוד יכולים להיות עד 10 שנים ב"שרות"

איך ה-DR650 עליו למדתי עוד לא יצא לפנסיה? לאלוהים פתרונים.

אז זכרתי לא נכון

וזה עדיין מוציא את הGN מהמשוואה, אבל אולי מכניס את הGZ? אבל לא ראיתי GZים אצל מורי נהיגה

idoga

New member
../images/Emo45.gif עופר בן אשר

מורה מצוין, מורה לחיים, אני מנצל כל הזדמנות שיש לי להזכיר אותו. כבר כתבתי כאן בעבר שהוא כנראה לא האדם הנחמד ביותר על הפלנטה (לאחר שהרתיע כמה אנשים ששלחתי אליו בנוקשות שלו), אבל זה מתגמד בהשוואה למה שהוא כן: מלמד איך לרכב ולא איך לעבור טסט, מקנה יסודות רכיבה בריאים ומשריש הרגלים נכונים. אני אוהב לחשוב עליו כמו על סנסאי, או על מפקד מוערך בצבא - "מפקד טוב הוא מפקד שדורש". הופתעתי לשמוע שהוא מלמד בפתח תקווה, 5 דקות מהעבודה שלי. אני אתחיל להפנות אליו חבר'ה מהעבודה שמתעניינים. (כל זאת בלי להפחית מהחשיבות של מציאת מורה שמלמד על כלי בגובה המתאים לגברת, כמובן)

lena552

New member
עופר כבר לא עובד אצל חגי ולחגי כבר אין YBR

הם הוחלפו ל-KLX מונמכים.

תודה רבה לכל המגיבות והמגיבים...

עזרתם לי מאוד (שזה עניין שבשגרה לפורום הזה..), אשוב לעדכן אחרי השעור הראשון שלה....
- לנשים
- לגברים

למעלה