שאלה שאלתית!

חלקיקה

New member
שאלה שאלתית!

כולכם פה עובדים אני משערת ורובכם משלבים זאת עם לימודים. חזרתי לפני מספר שבועות מחו"ל ולא מצליחה למצוא עבודה שתתאים לדרישות...-משרה מלאה ,משכורת של 5000.האם אני לא בקרקע??? יש למישהו הצעה מעניינת??? מניסיונכם? תודה!

uty76

New member
לא אמורה להיות בעיה להשיג

אם את ירושלמית אולי אוכל לעזור

אבזץ

New member
לא אמורה להיות בעייה?

לידיעתך, מר uty76, שכר המינימום הינו כ-3600 ש"ח. וברוב העבודות הסטודנטיאליות לא תגיע אפי' ל-3000 , כך שבעייה בהחלט ישנה. מעניין אגב לשמוע איך אתה יכול לעזור. מעניין אותי אישית. להיות סטודנט בישראל 2007 היא משימה בלתי אפשרית כמעט, אם הינך עצמאי לגמרי. המדינה (קרי: רובו של הציבור) משום מה רואה בנו כתינוקות שעליהם להיות בחזקת הוריהם עד גיל שלושים. ומה יעשה סטודנט שאין ידיהם של הוריו משגת?! עצתי אחת, חיפוש מקום לימודים שבו לא תשלמי שכר לימוד, ואפי' תקבלי דמי מחיה. אני פשוט עשיתי סקר שוק לפני שהתחלתי ת'לימודים. נפגשתי עם ראשי המחלקות והנחתי לפניהם את כל הנתונים - אין לי שקל על התחת וכו', כששורת המחץ היתה: כמה אני מקבל? לבסוף וויתרתי על מקומות טובים יחסית לטובת מקום לימודי הנוכחי - מחלקה חדשה ונחיתות תדמיתית קשה, רק משום שהובטח לי שלא אשלם שכר לימוד. אין לי ספק שזו היתה בחירה טובה, כמו שאין לי ספק שלא הייתי שורד בשום מקום אחר בו הייתי נדרש לשלם. והיא הנותנת, כיום, עם המלגות ועם שתי עבודות אני במצב כלכלי עדין שמאפשר לי להתקיים, ותו לא. לסיכום: לא אמורה להיות בעייה היא אמירה ריקה מתוכן ומעידה על בורות מוחלטת במצב ההשכלה הגבוהה בארץ ישראל. תודה נ.ב. כמובן שלתחום הלימודים השפעה רבה ומשמעותית על היכולת לעבוד, ולו רק בשל הבדלי שעות הלימוד הרשמיות, מבלי להביא בחשבון את זמן שיעורי הבית וכו' - לא דומים לימודי משפטים, היסטוריה ואפי' רפואה ללמודים ראליים (וכלכלה זה לא ראלי, במחילה). ומכאן גם יגזרו התגובות השונות של "הסטודנטים היוצאים", שעוד שניה יקפצו למחות ולהסביר, כי אפשר להסתדר לבד ושאני סתם קשקשן וכו'.

לא

לא אמורה להיות בעיה, א. אם את/ה סטודנט/ית יש כמה אפשרויות עבודה תלוי בתחום הענין ובכמות הזמן הפנוי לעבודה. בנוסף יש ים של מילגות שכל אחד עם קצת תכנון נכון וראיה כלכלית טובה יכול להגיע לכמה מהם (מניסיון, ומי שמעונין שיפנה בפרטי), ב. אם את/ה לא סטודנט/ית אפשר בהחלט למצוא עבודות כאלה ועותי-עותיהו-איתי צודק. אני גם מחפש עובדים וגם מכיר עוד כמה שמחפשים בכמה תחומים, השאלה מה מעניין אותך (צרי קשר בפרטי). ג. הכל בראש. ד. כל התשובות נכונות.

אבזץ

New member
פשש.. כבר בניק יצאת פלוץ

ראשית, דיברנו על סטודנטים. שנית, זה יפה שאתה מוכן לעזור, אך האמן לי שסביב סטודנטים אני חי ומנסיוני שלי ושלהם דיברתי. שלישית, "צרי קשר בפרטי" מסביר אולי משהו... אולי (אהיה זהיר). "הכל בראש"... אולי! תן לי חצי משרה בחמשת אלפים שקל ואנשק את כפות רגליך, תן! ואל תקשקש בקומקום.

הצחקת אותי ילד

אני אעשה את זה קצר, כי אני לא רואה יותר מידי טעם להתייחס לחוסר הטעם והילדותיות שלך. כולנו סטודנטים או (כמוני) היינו סטודנטים, אז אני לא חי בפלנטה אחרת. מצד שני זה שמילגות מימנו לי חצי משכר הלימוד (שכר לימוד = 23,000 ש"ח בשנה), מעיד על כך שאפשר לנסות וגם להצליח במקום להתבכיין. יצירת קשר בפרטי לא נועדה למטרות שהראש הכחול שלך (שכבר הוכח פה לא פעם) חושב, אלא על עזרה פשוטה לאנשים, ובכיף. ומי שפנה ויכולתי לנסות לעזור לו, קיבל בינתיים קצת כיוונים/חיבור לאנשים. אני לא חושב שאני משהו מיוחד אבל מכיר קצת את העולם. ועד שתתבגר יתחלף פה בטח עוד רמטכ"ל.

uty76

New member
מותק? רוצה שאני אסדר לך עבודה?

מה התנפחת יקירי? זה עושה שמות בשרירי הפנים שלך מותק...

אבזץ

New member
כן, סדר לי עבודה.

יכול לעבוד בחצי משרה, כמאה שעות חודשיות. תמורת חמישים שקלים לשעה אהיה מוכן, תתפלא, אפי' למכור סוסים טרויינים. אתה מדבר על המודעות האלה של "גם אתה יכול להרוויח 500000 ש"ח לחודש. בוא אלינו לסדנא..." ?

uty76

New member
קודם תעשה לי ילד

חמודי, תהיה רציני ותפנה בפרטי : )

uty76

New member
בל"נ היום בערב

האסטרולוגית שלי צופה לסופ"ש התפתחויות מפתיעות בתחום הרומנטי, אתקשר אליך אחרי האימון... : )

ברוכה השבה! את בהחלט על הקרקע! :)

זו את? שהיינו בסופ"ש בצפון לפני שנה או שרק נדמה לי? בכל מקרה תלוי כמובן באיזה תחום את מחפשת, מכיוון שאני מבין שאין לך מקצוע אז יש מספר אופציות שמשלמים הסכומים האלה. או במכירות, אבל חשוב לשים לב שזה לא במשמרות כי אז תעבדי 4-5 פעמים בשבוע במקרה הטוב, עדיף אפי' בקניון כי אז בעבודה עם שישי ומוצש יחד עם בונוסים אפשר בהחלט להגיע לסכום הזה. אופציה נוספת זה בטלמרקטינג, זה אמנם נשמע מפחיד בהתחלה אבל למי שיש תחת זה בסדר גמור והשכר יכול להגיע בקלות גם מעבר לסכום שציינת. במלונאות זה גם אופציה אבל חשוב שזה שוב לא יהיה משמרות כמו בקבלה (שזה נשמע נחמד אבל זה בד"כ רק 4 פעמים בשבוע). מה שעוד יש לך זה כמובן עבודות לילה שבד"כ זה עבודה גם בסופ"ש לפחות לילה אחת במיוחד שמירה שזה לפחות 22 לשעה. בנוסף יש גם עבודות ספציפיות שאני יודע עליהם שהם בשוק כרגע, לדוגמא חברת טבע בירושלים מחפש עובדים למספר משרות והם משלמים די הוגן לפי מה שהבנתי אז אם זה מעניין תשלחי מסר מקווה שעזרתי, ונחיתה רכה

אבזץ

New member
לימודים בי-ם זה רעיון לא רע.

עם תחומי לימוד רלוונטים ומגורים במרכז העיר, ניתן לקבל מלגה מכובדת מהקרן לעידוד ירושליים או משהו כזה.. היה לזה מסע פרסום גדול לא מזמן. סביר להניח שזה עדיין רלוונטי.

rigoletto111

New member
דרך הפורום אפשר להגיע להצעות

עבודה מעניינות , כך שהייתי מציע לך לכתוב איפה את מתגוררת בארץ והאם יש לך ניסיון במשהו וכדומה. בהצלחה, וברוכה השבה!

חלקיקה

New member
קודם כל תודה!

תודה לכולכם על הטיפים! תודה לאבזץ על הכנות! אני מתגוררת כרגע בזבוטינסקי..בבני ברק "עיר הקודש"-לא מצליחה להתנתק מהדוסים...ברוך ד... ועד אוקטובר עדיין לא לומדת..רק שבכל העבודות הם מבקשים התחייבות לשנה...יימח שמם...

אז מה?

הייה לי מקרה דומה. פשוט הכללתי את הקנס על שבירת חוזה (שאגב אני בספק עם הוא חוקי) ועשיתי שיקולי תועלת מול הפסד.

rigoletto111

New member
כן,אבל עם תחילת הלימודים את יכולה

להתחיל לאחר להם / להתווכח עלהמשמרות / להביא פתקים מרופא וכו' עד שיפטרו אותך, לא?

אבזץ

New member
שיטה לא רעה - לגרום להם לפטר אותך

רק חשוב לא לספר בראיון שאת מתכננת להתחיל ללמוד - הם לא אוהבים את זה. מצד שני, כדאי למכור סיפור של לימודים בעוד שנתיים, כשיהיה כסף... לימודים (שאיפה ללימודים) עושים רושם טוב. הכל כמובן תלוי באופי המשרה ובאופי החברה. חשוב לעשות שיעורי בית לפני הראיון. אסור לשקר בראיון, אבל כנות ופתיחות טוטאלית היא תכונה רעה לא פחות. אסור לספר הכל, אסור! צריך לספר רק את מה שהם רוצים לשמוע, וזה מצריך הכנה ובדיקה. ושוב, בהצלחה

למעלה