שאלה שאלתית!

אבזץ

New member
הקנס לרוב אינו חוקי - הסבר

לא זוכר את נוסח החוק המדוייק, אבל הרעיון הוא כדלהלן. אם מקום העבודה מכשיר אותך הכשרה מקצועית, כזו שיש בה משמעות, שיש בה "מקצוע", אז הם רשאים לדרוש תקופת התחייבות ואף לדרוש "קנס" סביר, ביחס לעלות ההכשרה, אם לא תקיימי את חוזה ההתחייבות. אבל!!! רוב מקומות העבודה מכשירים אותך לעבוד אצלם ורק אצלם, אפי' בתמיכה טכנית של אינטרנט רוב הקורס עוסק בתפעול תוכנת הנתונים של החברה ובנהלי עבודה - עידכון נתוני לקוח, שירותיות וכו' - זו איננה הכשרה אלא חניכה בתפקיד החדש, זו הדרכה הדומה להדרכה של מלצר, שהינה כמובן וכידוע חלק בלתי נפרד מהעבודה - מחוייבת בתשלום משכורת ובוודאי שאסור לגבות בגינה "קנס יציאה". לסיכום, נאמר זאת כך, רוב מוחלט של העבודות אסור להן לגבות קנסות. הדרכות כמו שירות לקוחות, אינטרנט, מכירות ביטוחים, מוקדי מכירות טלפוניים וכו' - אלה אינן הדרכות מקצועיות. וסתם קוריוז, עבדכם הנאמן הפר חוזה שכזה בחברת אינטרנט ידועה ומעולם לא נקנס. עזבתי אחרי כשבעה חודשים והודעתי להם שאתבע כל שקל, ושאבוי להם אם יקנסו אותי. והכל בטון חרישי ובנועם.... הפלא ופלא - זה עבד. בהצלחה

משרה חלקיקית או חלקיק קליק לקיק

בקיצור, הבנתי שכבר הבנת שיש טלמרקטינג, שרות לקוחות, חברות סלוללר, חברות אשראי, בנקים, ויש גם מלצרות ששם האגדה אומרת עושים הרבה כסף. אם תרצי לעזוב עבודה שחתמת בה על חוזה לשנה, בלי לשלם קנס תמיד תוכלי לעשות זאת ע"י משהו שיגרום להם לפטר אותך. הקנס הוא רק אם את עוזבת ולא מעזיבים אותך. אם תצליחי לשרוד מעל שנה ותעשי את אותו דבר תקבלי גם פיצויים. ונניח ותמצאי מקום שיהיה כלבבך, ותשארי שם , מה טוב. וגם נניח אם לא תרצי לעזוב "שלא בכבוד" או שתחשבי על עתיד כלשהו בחברה הזו, כבר הכרתי הרבה שספגו את הקנס, הווה אומר, הם גם קיבלו משכורת, אז אלף שקל פחות (שזה ברוב החברות למעט בז"ב ששם אני יודע שאלפיים) עדיף מכלום. אם את 'כוסית' ואוהבת למלצר אז לכי על זה זה הכי הרבה כסף ולא בעיה בשבילך בכל מקום, כנ"ל מכירות: "דרושות מוכרות" ראיתי בהמון מקומות, מעט מאד "דרושים מוכרים", והשאר, הכל לפי כישורייך...

hafraapsichotit

New member
הצעה

פורום מחפשי עבודה. אנשים שם אוהבים לעזור. בהצלחה. (בכולופן, אם את שומעת על משרה חלקית, קחי אותה בינתיים. לכי תדעי לאן תגיעי בעזרתה...)

חלקיקה

New member
תודה!

טוב, אז התקבלתי להוט ,מחר ראיון לגבי יס והכל- מכירות...מקווה שאהיה מרוצה....תודה!

אבזץ

New member
נראה לי אחלה מקום לקיבעון...

פורום מחפשי עבודה..?? מי שרוצה לעבוד - עובד. עובד בזבל. עד שימצא עבודה אחרת בהייטק.. מי שיושב חודשים בבית, כי הוא לא מוצא עבודה, שיהיה בריא. לדעתי, חשוב לעבוד. ועוד יותר חשוב להגיע לראיון עבודה כשאתה עובד - משדר ביטחון עצמי גבוה יותר, ומעסיקים לא אוהבים נבעכים (ארבע שנים מחפש עבודה...)

חלקיקה

New member
אוניברסיטה בשביל היוקרה או הכסף?

לפעמים אני שואלת את עצמי מה הכפייתיות הזו של ללכת ללמוד ...אני כבר שנתיים רק בהכנות לאוניברסיטה ...העיקר ללמוד באוניברסיטה אפילו לא סגורה על מקצוע ..בנתיים על הדרך איבדתי הרבה משרות עבודה מעניינות אם אפשרויות קידום גבוהות..ושכר נאה..וכל זה בשביל הלימודים...אני תוהה האם כל התשוקה הזו ללימודים מקורה ביוקרה ובמעמד החברתי או שיש פה משהו מעבר??.

המכללות של היום זה כבר משהו אחר

פעם אם לא היה לך פסיכומטרי או ציון בגרות טוב, היית נאלצת ללמוד במכללה ולשלם יותר. היום המכללות התפתחו, (נכון שיש כאלה שעדין לא..) אבל, אל תשכחי שלפני שנים התנאים היו נמוכים יותר כדי להיתקבל לפקולטות נחשבות באוניברסיטה, היום ככל שיש יותר סטודנטים/ות ה'ראף' עולה ולכן נוהרים למכללות (שדורשות פחות) ועם הזמן מקבלים שם לא פחות מאוניברסיטה... בסופו של דבר הכל תלוי בך.

חלקיקה

New member
יס או הוט???

התקבלתי להוט- מכירות וליס -שימור לקוחות... מישהו יודענ היכן עדיף??? היכן התנאים טובים יותר? הכסף? ובקשר לעניין של התחייבות לשנה- זה בדוק שזה לא חוקי לדרוש קנס???

לא סביר שהם ידרשו

אם תעמדי על שלך לא סביר שהם ידרשו. מה שכתוב פה נכון באופן כללי וסביר שהם יפחדו להתחיל במלחמה. כשיגיע הזמן תוכלי לומר להם שאת חושבת שזה לא חוקי והם כנראה יתקפלו אבל תצטרכי להיות תקיפה.

אם את חושבת שהם צריכים אותך

אז תגידי להם מראש שאת לא מוכנה לקנס, אבל לא נראה לי שזה יזיז להם. למשל בראיון הראשון שהייתי בו, זה גם היה לחברה גדולה, היה סעיף בחוזה שאם תסיים לעבוד אסור לך להעביר מידע לחברה אחרת, והיתה שם אחת שהחילה לחפור מה ואני לא חושבת שאוכל לעמוד בזה, שמעתי מהצד וגיחתי לעצמי בפנים, ראבק תחתמי ותעבדי, בשביל מה ? אחרי שתתפטרי משיהו יזכור אותך בכלל? והיא הלכה הביתה, כי היא לא היתה בטוחה שיכולה לחותום, צכה לחשוב על זה... זה למדתי בעניי, יש אנשים שצריכים לדבר ושאתה תקשיב, ושי מסמכים שפשוט צריך לחתום, כי הם לא שווים את הנייר. יש גם חברות שכלל לא עומדות אחרי החתימות שלהם ואכמ"ל. בקיצור, שאלת אם יס או הוט, מנסיוני, בהוט יצפו לך לקוחות קשים הרבה יותר. בהצלחה...

rigoletto111

New member
לא שאלת אותם על עניין התשלום?

אחרי שהתקבלת, זה הזמן להגיד תודה ולשאול על תנאי ההעסקה.

Moon rise girl

New member
לא הוט!

אם תרצי פרטים אשמח לפרט לך במסר מה עברתי אצלם, אבל בכל מקרה אני בהחלט לא הייתי ממליצה לאף אחד לעבוד בחברה הזאת.

פנדיאני

New member
בעיקרון

שירות הלקוחות של יס לוקח את שירות הלקוחות של הוט בכל קנה מידה. 2 המוקדים שאת הולכת אליהם הם מוקדים קשים. גם מכירות וגם שימור. עם זאת, במוקדים כאילו מצ'פרים יותר ממוקדי שירות לקוחות רגילים. תבקשי מ"עצמאות אישית" פרטים נוספים. תשלחי לה מסר. היא עובדת ביס.

למעלה