לא אמורה להיות בעייה?
לידיעתך, מר uty76, שכר המינימום הינו כ-3600 ש"ח. וברוב העבודות הסטודנטיאליות לא תגיע אפי' ל-3000 , כך שבעייה בהחלט ישנה. מעניין אגב לשמוע איך אתה יכול לעזור. מעניין אותי אישית. להיות סטודנט בישראל 2007 היא משימה בלתי אפשרית כמעט, אם הינך עצמאי לגמרי. המדינה (קרי: רובו של הציבור) משום מה רואה בנו כתינוקות שעליהם להיות בחזקת הוריהם עד גיל שלושים. ומה יעשה סטודנט שאין ידיהם של הוריו משגת?! עצתי אחת, חיפוש מקום לימודים שבו לא תשלמי שכר לימוד, ואפי' תקבלי דמי מחיה. אני פשוט עשיתי סקר שוק לפני שהתחלתי ת'לימודים. נפגשתי עם ראשי המחלקות והנחתי לפניהם את כל הנתונים - אין לי שקל על התחת וכו', כששורת המחץ היתה: כמה אני מקבל? לבסוף וויתרתי על מקומות טובים יחסית לטובת מקום לימודי הנוכחי - מחלקה חדשה ונחיתות תדמיתית קשה, רק משום שהובטח לי שלא אשלם שכר לימוד. אין לי ספק שזו היתה בחירה טובה, כמו שאין לי ספק שלא הייתי שורד בשום מקום אחר בו הייתי נדרש לשלם. והיא הנותנת, כיום, עם המלגות ועם שתי עבודות אני במצב כלכלי עדין שמאפשר לי להתקיים, ותו לא. לסיכום: לא אמורה להיות בעייה היא אמירה ריקה מתוכן ומעידה על בורות מוחלטת במצב ההשכלה הגבוהה בארץ ישראל. תודה נ.ב. כמובן שלתחום הלימודים השפעה רבה ומשמעותית על היכולת לעבוד, ולו רק בשל הבדלי שעות הלימוד הרשמיות, מבלי להביא בחשבון את זמן שיעורי הבית וכו' - לא דומים לימודי משפטים, היסטוריה ואפי' רפואה ללמודים ראליים (וכלכלה זה לא ראלי, במחילה). ומכאן גם יגזרו התגובות השונות של "הסטודנטים היוצאים", שעוד שניה יקפצו למחות ולהסביר, כי אפשר להסתדר לבד ושאני סתם קשקשן וכו'.