שאלה...שאלתית....

shlomi_e

New member
שאלה...שאלתית....

שלום רב. אחרי העדרות של מעט יותר משנה שבתי לפורום המצויין הזה. בעבר (עד לפני כשנה) התאמנתי בשיטת "דניס השרדות" אצל מאמן מצויין (בשם ישראל בעיר חולון), והגעתי לחגורה צהובה (כמעט כתומה - היו חסרים לי 2 שלבים). עקב עבודה חדשה ודורשנית (בעיר נתניה) נאלצתי להפסיק את האימונים. וכעת, אחרי שנת "הבצורת" אני מעוניין לחזור להתאמן. וכאן אני מגיע לשאלתי...... "דניס השרדות" הינה שיטה קשה (=FULL CONTACT) וכוחנית. וזה מתאים לי מאוד (מצליח להשיג כושר ואפקטיביות). האם "ג'י ג'יטסו" (יפני - מועדון "סמוראי" בגבעתיים)? קונג פו גמל שלמה? או שיטות אחרות שאינני מכיר, יתאימו לי? שוב, אני מחפש להשיג: כושר, הגנה עצמית, יכולת עמידה בקרבות, אימונים במגע מלא ואפקטיביות (דהיינו, שלא אצטרך להיות חגורה שחורה דן 2 בכדיי לדעת להגן על עצמי). תודה רבה על ההתיחסות. בברכה, שלומי.

מציע לך....

איגרוף תאילנדי (מואי תאי) זה פשוט ואפקטיבי זה דורש כושר גבוהה זה מגע מלא ומתחזקים בזה בצורה מדהימה ועובדים גם על חישולים ואתה לא צריך להיתאמן 10 שנים כדי לדעת להגן על עצמך תוך שנתיים של אימונים אני מאמין עם הקפדה אתה תהיה כבר מחושל, מהיר, חזק ובנוי היטב לך תנסה אימון תראה אם מתאים לך הרי אתה אומר שאתה רוצה כושר זה אימון שמוציאים בו את כל מה שיש....! אם אתה רוצה לדעת עוד על האומנות אתה מוזמן להיכנס לאתר האיגרוף התאילנדי הישראלי הישראלי ותוכל למצוא גם מכון שקרוב למגוריך.

../images/Emo26.gifאני מציע

נינג'טסו. יש שמה את כל הדברים שאתה מחפש ... כושר, הגנה, ויכולת עמידות בקרבות . אבל אתה צריך לשאול את עצמך אם יש לך זמן.(עקב העבודה החדשה והדורשנית)

איקידו

New member
הגנה עצמית יעילה

שלומי, קודם כל, אני לא מכיר את כל השיטות אבל ממה שראיתי, קרב מגע והישרדות הן שיטות שבהן עוסקים בכל שיעור בנושאי הגנה עצמית. לא קאטה, לא תחרויות, ולא מקומות בהם אסור לפגוע ובהם מותר. קרב מגע והישרדות. אני אישית יותר אוהב את הקרב מגע שעשו פעם כשאימי היה בחיים וכשירון ליכטנשטיין לימד. מה קורה היום אני לא יודע.... היום אני כל כולי רק באיקידו.

אליקום

New member
הישרדות הי לא שיטה

דניס הנובר באתר שלו כותב Survival Ju Jitsu הוא לא טוען שהוא המציא משהו חדש כמו שאנשי קרב מגע טוענים. הוא כותב את המילה survival כי זה בסופו של דבר המטרה בלימוד של אומנות הלחימה וזה משולב עם קראטה קיוקושינקאי.

אליקום

New member
שיטה

שיטה- דרך עבודה של מכלול דברים באופן יחודי אשר נפרדים ומיוחדים להם. אינם דומים למשהו ויש שוני בינהם וסוגי אומנויות אחרות באופן נרחב. אם הגיעו ממקור כלשהו אז הם חייבים להיות שונים מהמקור גם בדרך עבודתם ובטכניקות אומנותם. ולכן לדעתי נינגיטצו איננה שיטה בפני עצמה וגם לא דניס. כי מה שהוא עושה בה מהמקורות והוא לא יצר משהו חדש. הקיוקושינקאי בה מהשוטוקאן אבל הטכניקות שונות הטווח הוא קצר דרך העבודה היא של מגע מלא. נינגיטצו היא שונה באופן כביכול פילוסופי ולדעתי הם לא נבדלים כי תכלס אין שום הבדל בין מה שהם עושים לג'ו ג'יטסו.

Lost Oath

New member
הבנתי, זה יספיק. תודה.

דרך עבודה של מכלול דברים באופן יחודי אשר נפרדים ומיוחדים להם... נינגטצו היא לא שיטה. סבבה.

איקידו

New member
אליקום, אתה עדיין לא נציג השפה העב'

לפי המילון: דרך מסוימת ומוגדרת לפעולה, הדרך שנוקטים כדי להשיג תוצאה כלשהי, להגיע למטרה מסוימת וכד'. אני בלשון המעטה לא חסיד של הישרדות, אבל כהגדרה זו שיטה.

אבל "שיטה" באמל"ח אינה אוסף טכניקות

ההגדרה המילונית שהבאת, בהקשר של אמנויות לחימה, לא מכסה את המסורת של השיטה, דרך הלימוד, הרוח המועברת באימונים... אני מסכים ש"הישרדות" היא שיטה בפני עצמה, וכך גם נינג'יצו - אבל ההגדרה שלך לשיטה נראית לי מצומצמת מדי.

אליקום

New member
אייקידו שיטה לפי המילון

זו כל דרך עבודה כלשהיא זאת אומרת שכל מורה לג'ו ג'יטסו יש לו שיטה בפני עצמה ובהקשר הגיוני וגם מעשי כשזה קשור לאומנוית לחימה ההגדרה שלי נכונה. אין מה לעשות עד מחר שום מורה ותיק שמשתתף בפורום יגיד לך שהישרדות אינה שיטה כי היא באה מהמקורות ולא מתיימרת להיות שיטה ולא יצרה משהו חדש. דניס הרי מה לעשות לא כותב הישרדות ואין לה היסטוריה באתר. הוא מציין במפורש את המילה דניס ג'ו ג'יטסו ואת הרקע הנכבד שלו לאומנויות לחימה. ומה לעשות נינגיטצו היא ג'ו ג'יטסו בשם אחר הרי זה ידוע לכולם אנשי הנינפו לא מכחישים את זה ועובדה צבר ארם אמר ההבדל היחיד זה שנינפו יותר וירטואוזי ניהיה על ידי הצומי והעמידות אצל טנמורה יותר נמוכות. זה לא משנה את השיטה לכן לדעתי נינגיצו אינה שיטה בפני עצמה.

איקידו

New member
יש שיטות...

יש שיטות מקוריות ויש שיטות אקלקטיות (איסופיות - אוסף של שיטות) לכן למיטב הבנתי הישרדות היא שיטה. אפשר להגיד שהיא לא שיטה מקורית אבל דניס וחסידיו הרי לא סתם מאלתרים את האימונים שלהם כל יום מחדש. הם מתאמנים לפי סדר מסויים לפי שיטה מסויימת.

amir_aikido

New member
אייקידו הוא שיטה לפי המילון הזה../images/Emo35.gif

אני בספק האם האייקידו של אאושיבה יחשב לשיטה לפי ההגדרה שלך. ולא יודע לגבי הרבה שיטות אחרות: המקור של האייקידו של אאושיבה הוא הדאיטו-ריו של סוקקו טקאדה. ולפי הרוב המוחלט של המקורות בהם נתקלתי עד היום, אאושיבה לא חידש כמעט כלום מבחינה טכנית. ולכן, לפי ההגדרה שלך, האייקידו לא יחשב לאמנות לחימה נפרדת - הוא שונה בדרך העבודה, אך לא בטכניקות. אני לא מכיר מספיק אמנויות אחרות, כדי לחוות דעה לגבי אמנויות אחרות (חסרה לי אפילו ההיכרות המעמיקה שדרושה כדי לתת התיחסות דומה לאמנות שאני לומד - קורינדו אייקידו בהשוואה למקורות מהם למד המייסד - מינורו היראי). אבל, אני לא מוכן לתת הגדרה חלופית וחד משמעית, למהי שיטה או אמנות לחימה ומתי שתי אמנויות הן נפרדות זו מזו. למעט מבחן הזמן וההחלטה של מייסד אותה השיטה. משום שאני חושד שניתן יהיה להפיל כל הגדרה אחרת ע"י מציאת מספר דוגמאות סותרות. אמיר

אליקום

New member
איקידו היא שיטה לכל דבר

תראה את הסגנונות באיקידו הם לא רק שונים בטאי סבאקי. ומה שדניס עושה זה ג'ו ג'יטסו וקראטה דניס הישרדות שם המורה הוא דניס. אם הוא היה קורה למכון סאבמישן עדיין היו אומרים סאבמישן ג'ו ג'יטסו.

cincin

New member
איקידו

שמעתי על אימי ונדמה לי שהןא כבר כמה שנים לא מלמד אז מתי התאמנת אצלו? ומי זה ירון ליכטנשטיין? שמעתי על אביכזר ועל ילניקוב איל וחיים זוט שהם היו תלמידים שלו ואחר כך פתחו מכונים, אבג איך המעבר מצורה של קרב מגע לאיקידו?

איקידו

New member
לא מעוניין בחדירה לפרטיות

אימי מת כבר כמה שנים. לא, הוא לא מלמד יותר... ירון היה מתלמידיו הבכירים. כיום הוא טוען לדאן 9. חי בברזיל לאחר שהקים בית ספר לקרב מגע ברחובות ששיגשג בצורה מדהימה ונסגר לפני שנים אחדות. המעבר מקרב מגע לאיקידו הוא תהליך אישי שאינני מעוניין לחלוק עם זרים.

שלומי, גמל שלמה דרומי זו אמנות

שמתעסקת הרבה במגע מלא אבל בו בזמן מסורתית, ועושים בה הרבה תבניות\קאטות. אולי עדיף לך אגרוף תאילנדי או לחימה משולבת.

למעלה