קצת מידע לגבי "אחות בית הספר"
משהו שהרבה אנשים לא יודעים, וגם אני לא ידעתי, עד שספרו לי... ובכן, בקיץ האחרון הזדמן לי לשוחח עם אחת כזאת, והגילויים המרעישים הם: אחות בית הספר בכלל לא אמורה לטפל בתלמידים!!! האחיות בבתי הספר הן אחיות בריאות הציבור. כל אחת מהן אחראית לכמה בתי ספר, ויש להן תקן של בערך יום בשבוע לכל אחד מהם. ביום הזה מה שהן אמורות לעשות זה פעולות "קידום בריאות" בתוך ביה"ס (כל מיני סוגים של שיעורים בכיתות). חיסונים "בדיקות ניפוי" (או משהו כזה) - דהיינו, מעקבי התפתחות וגדילה, בדיקות ראייה ושמיעה וכו'. המטרה היא לאבחן מוקדם כל האפשר בעיות בתחומים הללו, ולאפשר טיפול יעיל. זאת גם כדי לא להשאיר זאת למקריות המסוימת שכרוכה בעירנות ההורים (שלאו דווקא ידעו שיש בעיה), וגם כדי למנוע היווצרותם של פערים לימודיים וחברתיים שמקורם רפואי. בעניין הגשת עזרה ראשונה, אמור להיות בכל בי"ס איש צוות שעבר הכשרה כמע"ר, והוא זה שאמור לתת את המענה. למיטב זכרוני, היא אפילו לא התייחסה לאחות כאל מישהי שצריכה לדאוג לתחום בביה"ס. האחות הזו אף הסבירה לי, שהעובדה שמפנים את כל המקרים הרפואיים לאחות ביום בו היא נצמאת, למעשה מפריעה לה לבצע את עבודתה, שגם כך יש לה מעט מאוד זמן בכל בי"ס ביחס למה שיכול היה וראוי היה שיעשה. נדמה לי שזו עמדה קצת קיצונית, ואני מאמינה שכשהיא בבי"ס היא מטפלת בכל מי שזקוק לעזרתה. לדעתי היא בעיקר מאוד מתוסכלת מה שהיא לא מצליחה לעשות, והיא רואה אותו כשליחות חשובה, אז אנא אל תפנו את האמירה הזאת נגדה. זהו, אז ככה קצת לרקע כללי לפני שאתם משחירים פה את פניהם של אחיות בתי הספר החביבות. יום טוב לכולכם, ניקונית