שאלה שאלתית...

amitp

New member
שלום שלום

אין ספק שיש בספר חומר חשוב.. לגבי הטיפול הרפואי בבתי הספר, אני זוכר שני מקרים שבהם נזקקתי לשירותי אחות בית הספר כתלמיד (איפושהו בפרהיסטוריה
) ולא, קשה להגיד שהיה ציוד כלשהו בבית הספר (ולמען האמת לגבי האחות הספציפית הזו כנראה שטוב שלא היה, אחרת אני באמת לא יודע מה היתה התוצאה הסופית..) - השאלה היא אם בבית ספר באמת צריך ציוד מעבר לאלונקה, איזו תחבושת אחת או שתיים וכמה פלסטרים? יוצא לכם לטפל במקרים כמתנדבי מד"א בבית הספר שלכם?

הממ..

עוד משחר ילדותי (עוד מכיתה ג' בערך), אני זוכר את עצמי מסתובב בבצפר היסודי שלי עם "ערכת עזרה ראשונה" מאולתרת וטפשית שכללה כמה פלסטרים, תחבושת אחת וקוצץ ציפורניים
מאז עברו כמה ימים ואני עדיין נתקל פה ושם במקרים חמורים יותר וחמורים פחות בבית-ספר, בקורס כושר קרבי וכו'... השאלה היא כזאת: כמעט כל המע"רים שאני מכיר, יודעים מה הם עושים. אם יש להם את הידע, למה שלא יהיו כבר כ"כונן תמידי"? שיהיה להם את הציוד הבסיסי ביותר לכל מקרה שיקרה. בשגרת החיים שלנו בארץ, אין לדעת מתי נתקל בפיגוע או בילד שנפל בבית-ספר... אם יש לנו את הידע, למה לא לנצל אותו גם מעבר לכמה זמן שאנחנו נמצאים בתחנה? העניין עם הספר היה רק כדוגמא... אני אישית לא משתמש בספר (כי קיבלתי חוברת של כל חומר הקורס, לא הכחולה-אחרת), אבל אני מבין שהספר נחוץ.

°°milky°°

New member
יש אחיות שאפילו תחבושות

זה יותר מידי בשבילן.. חברה שלי נכוותה בבית שלה מכוס תה וכשהיא היתה בבית הספר היא הלכה לאחות וביקשה שתשים לה איזה גזה או משהו כי זה ממש שרף לה כשהאחות ניסתה לפתוח את היוד (שהיה לו מכסה נגד ילדים) היא לא הצליחה. אחרי מספר ניסיונות כושלים היא נתנה לה פלסטר. לא כל האחיות ככה, אבל יש גם אחיות כאלה.

orend123

New member
יאללה חברה' חלאס

יאללה כמה אפשר לטחון את הנושא הזה את הספר מחלקים כי הוא דיי חינם למד"א, ולא לא יפסיקו לחלק אותו מחר כי החלטנו אלא רק כשייגמרו הכמויות במחסנים. לגבי חלוקת ציוד לכל חניך: זה טיפשי ומיותר, לא צריך להזכיר לכם כמה עולה תיק ע"ר עם ציוד מספיק (לא לא כזה שמוכרים בהום סנטר ב15 שקל). בערך רבע מהחניכים בכל קורס נשארים להתנדב... לא שווה את ההשקעה של ה100 ש"ח+ על כל תיק כזה. בקשר לבתי ספר: אם אין או חסר תפנו להנהלת בית הספר! תפסיקו לשתוק ולהאשים אנשים אחרים. אם זה לא עובד אפשר לפנות לקב"ט העירוני! העירייה אמורה לספק תקן של תיקי ע"ר לכל בית ספר. אני יכול לציין לטובה את הבית ספר שלי שמחזיק פי 2 בערך מהכמות המומלצת, יש לנו בערך 20 תיקי חובשים, 5 ערכות החייאה מלאות, 2 תיקי טראומה עם מיכלי חמצן וקרש גב עם רצועות(וכמובן גם 15 אלונקות) אז עובדה שדברים כאלה כן יכולים לעבוד, וכן גם אצלינו האחות מעופפת משהו אבל יש אצלה בחדר ארון עם מספיק ציוד ספיר ויש עוד ארון אצל הס.מנהל ובכל מזכירות. אז יאללה חלאס. אפשר לחשוב כמה פעמים ביום אנשים נוקעים את הקרסול! יותר מזוג כפפות אתם לא צריכים בתיק, וגם זה לפעמים ביזבוז. אז יאללה... להוציא קצת את האוויר מהחזה, לא כולנו צריכים ערכות טראומה צמודות בכל חוג ג'ודו למתחילים.

אורן,

קודם כל להרגע ולנשום עמוק אולי בית הספר שלך כזה אבל רבים בתי הספר שהם לא בתיכון שאני למדתי בו לדוגמא, אין אחות יש תיק עזרה ראשונה שבקושי מכיל משולשים ותחבושות ומשום מה לתלמידים בבית הספר הזה יש נטייה להפצע בשלוש שנים שלמדתי שם ובמקביל התנדבתי הגעתי לא אחת למקרים בהם היה צריך יותר מזה, כמו לדוגמא תלמידה שעשתה גשר ויצאה מבית הספר על לוח גב, תלמיד שלא ביצע קפיצה לגובה כמו שצריך ויצא מהבית ספר על לוח גב ועוד ועוד... אני לא יודעת למה אתה כל כך אנטי אבל תמיד טוב שיהיה זוג כפפות בכיס עם כל תאונות הדרכים והכל, זה לא מעיד על התלהבות יתר ולא על שום דבר אחר אלא משאיר אותנו מוכנים... נכון, לא כולנו צריכים ערכות טראומה אבל אם כל מתנדב אחרי תקופה מסויימת ייקבל רמה בסיסית של ציוד (כמה גזות מקרופור שני משולשים ואיזה תחבושת אישית מהתחנה שלו לא יקרה כלום, כי רוב הסיכויים שהוא ישתמש בציוד הזה הספר? לטעמי הוא מאוד מיותר, מי שרוצה לעשות רענון שיפתח מחברת קורס 60 כיוון שהספר מותאם למתכונת צבאית ולמתכונת של אזרח שרוצה ללמוד ללא קורס כלשהו, מלבד אולי מעט אנטומיה ופזיולוגיה ותמונות "מגניבות" שמראים לחניכים, הטיפול המתואר בספר גם ב"מהדורה החדשה" כבר יצא מכמה וכמה תקנים ושונה ממה שנלמד בקורסי ה-60. אני מניחה שישנם ספרים הרבה יותר יעילים, אגב הספר אם תבדקו בחנויות עולה די הרבה כסף

ruth s

New member
זה הרבה?!

לאחות אצלנו בכלל יש קפריזות.. הגברת החליטה שפרט לעשרות התיקי מע"ר וחובש שמונחים בחדרה (הרבה מעבר לתקן), יש גם צורך עז בתיק רופא (וכן, לאילו שתוהים, התיק מכיל בתוכו ה-כל, החל בערכת איטובציה וכלה בתרופות החייאה וכו', ואני לא אתפלא אם גלוקו' ופאלס..
). למה זה נחוץ?! אף אחד לא מבין.. לפני שנתיים בערך היא הזמינה את כל המד"איסטים בבי"ס לשיחה לפני איזה תרגיל ירידה למקלטים ולא נמנעה מכל הזדמנות להתגאות בתיק הנ"ל. כאשר ניסינו להבין למה יש צורך בתיק שכזה, תשובתה היתה כ"כ החלטית, לטענתה הדבר חשוב ביותר, במיוחד אם נקלע לסיטואציה שיהיה אר"ן כלשהו, ובמקרה באותה עת לפני הגעת הכוחות הרפואיים יהיה נוכח רופא במקום. לא נותר אלא לאבחן זאת כסוג של פראנויה! לשיפוטכם.. רות

nikonit

New member
קצת מידע לגבי "אחות בית הספר"

משהו שהרבה אנשים לא יודעים, וגם אני לא ידעתי, עד שספרו לי... ובכן, בקיץ האחרון הזדמן לי לשוחח עם אחת כזאת, והגילויים המרעישים הם: אחות בית הספר בכלל לא אמורה לטפל בתלמידים!!! האחיות בבתי הספר הן אחיות בריאות הציבור. כל אחת מהן אחראית לכמה בתי ספר, ויש להן תקן של בערך יום בשבוע לכל אחד מהם. ביום הזה מה שהן אמורות לעשות זה פעולות "קידום בריאות" בתוך ביה"ס (כל מיני סוגים של שיעורים בכיתות). חיסונים "בדיקות ניפוי" (או משהו כזה) - דהיינו, מעקבי התפתחות וגדילה, בדיקות ראייה ושמיעה וכו'. המטרה היא לאבחן מוקדם כל האפשר בעיות בתחומים הללו, ולאפשר טיפול יעיל. זאת גם כדי לא להשאיר זאת למקריות המסוימת שכרוכה בעירנות ההורים (שלאו דווקא ידעו שיש בעיה), וגם כדי למנוע היווצרותם של פערים לימודיים וחברתיים שמקורם רפואי. בעניין הגשת עזרה ראשונה, אמור להיות בכל בי"ס איש צוות שעבר הכשרה כמע"ר, והוא זה שאמור לתת את המענה. למיטב זכרוני, היא אפילו לא התייחסה לאחות כאל מישהי שצריכה לדאוג לתחום בביה"ס. האחות הזו אף הסבירה לי, שהעובדה שמפנים את כל המקרים הרפואיים לאחות ביום בו היא נצמאת, למעשה מפריעה לה לבצע את עבודתה, שגם כך יש לה מעט מאוד זמן בכל בי"ס ביחס למה שיכול היה וראוי היה שיעשה. נדמה לי שזו עמדה קצת קיצונית, ואני מאמינה שכשהיא בבי"ס היא מטפלת בכל מי שזקוק לעזרתה. לדעתי היא בעיקר מאוד מתוסכלת מה שהיא לא מצליחה לעשות, והיא רואה אותו כשליחות חשובה, אז אנא אל תפנו את האמירה הזאת נגדה. זהו, אז ככה קצת לרקע כללי לפני שאתם משחירים פה את פניהם של אחיות בתי הספר החביבות. יום טוב לכולכם, ניקונית

amitp

New member
בכלל לא..

בכלל לא התכוונו להשחיר את פני האחיות..
מה שכן, לא ידעתי.. השכלנו

לכמה מקרים יוצא להגיע?

אצלנו בתיכון אמבולנס מגיע בתדירות דיי גבוהה.. הציוד..איך להגיד את זה..לא נגיש - כשאחת המורות נקעה את הקרסול קיבלנו משולש רק אחרי אישור של המנהלת.. לא אחת יוצא לאנשים להפצע בשיעורי ספורט למשל (כמו שחן ציינה גשרים, קפיצות, ריצות בפארק, משחקי כדורסל והרשימה עוד ארוכה).. ככה שדיי יוצא לשמוע במערכת הכריזה של ביה"ס " ***** תגיע למזכירות ביה"ס".. הפעם האחרונה שלי יצא לטפל במישו בביה"ס היה כאבים בחזה של בת 17 וקצת (שריר תפוס) והרבה שעד האטן הגיע (מה לעשות, גם כאבים בחזה וגם בבוקר במודיעין יש רק אטן) לא היה מה לעשות חוץ מלהרגיע אותה שהייתה בהיפרונטילציה.. אבל שברים לא חסרים .. הנקודה היא, ששתי אישיות ושני משולשים לא יזיקו לאף אחד.. אני אישי, מסתובבת עם 3 תחבושות אישיות בתיק, 3 משולשים וכפפות.. להזיק זה עדיין לא.. והוכיח את עצמו כשמיש.. לילה טוב, הדס.

DOPLEXN

New member
כידוע לכם. . .

לי, לא פעם ולא פעמיים, יצא להגיע למקרים קשים, אפילו קשים מאוד. . . אבל בלי ציוד, אתה חסר אונים. . .

אני.....

פניתי למתנדבת בוגרת מהתחנה שלי. זה עבד. אבל התחנה שלי לא סטנדרטית במיוחד כי אנחנו בפריפריה. תנסי ללכת לאחראי מתנדבים של התחנה שלך, או אם יש לכם בתחנה "מנהלת מתנדבים" (למשל אני יודעת שבחדרה יש) אולי הם יוכלו לעזור.

למעלה