שאלה שאלתית...

שאלה שאלתית...

בסוף הקורס 60 מחלקים לכל החניכים את הספר "עזרה ראשונה להצלת חיים". תסכימו איתי שלחלק את הספר הזה זה כמו למכור קרח לאסקימוסים, הרי שהחניכים כבר יודעים את רוב תוכנו של הספר והוא אמנם מרחיב בנושאים מסויימים אבל תסכימו איתי שהמתנה הזו לא ממש אפקטיבית. דיברתי עם ידידה שלי על הנושא והיא שאלה אותי למה לא מחלקים לכל מע"ר שמסיים את הקורס תיק קטן עם קצת ת.א, משולשים ועוד ציוד בסיסי (המותר לו לשימוש כמובן) שיהיה לו איתו למקרה חירום? אנא תנו את דעתכם על הרעיון ואם הרעיון נראה לכם, בבקשה תנו לי פרטים בעניין עם מי אפשר ליצור קשר ולשנות את הנושא הזה. תודה!

orend123

New member
כי בד"כ

כי בד"כ לכל חניך, יום אחרי סיום הקורס יש כבר ארון ע"ר שלם שסחב מהתחנה... אז לתת להם ציוד זה כמו לחלק קרח לאסקימוסים...

amitp

New member
לא מסכים

אני לא חושב שהחניכים יודעים את רוב תוכנו של הספר. מנסיון, בכלל לא מזיק לחניך שסיים קורס לרענן את עצמו מדי פעם ולחזור אל הספר כדי להבין מצבים מסויימים שבהם הוא נתקל, כך שהעניין דווקא די שימושי. האם דווקא את הספר הזה צריך לחלק? לא בטוח, אבל זאת כבר שאלה אחרת.. בוא נשאל שאלה אחרת - לכמה מחברי הפורום (שאינם חברים בגדוד הכוננים) יצא להתקל במקרים מחוץ למשמרת (באופן אקראי, מן הסתם) שבהם ציוד כזה היה מועיל? (אני שואל לא בגלל שאני חושב שהרעיון שלך לא מוצלח אלא באמת בשביל לראות אם זה מועיל)

הנוער ברורבו רוב שעות היום

בבית הספר.. ולא חסר מקרים (שיעורי ספורט לדוגמא) של זה נפל וקיבל מכה כאן, זה החליט ונקע ת'קרסול והמורה הזו שנפלה ושברה איזה יד או רגל.. וציוד שיש בבית הספר? הספר.. איך להגיד את זה..מממ... חבל בודדים כאלה שכן יש להם גישה לזה, ועד שאתה כן רוצה / צריך להוציא משו מהארון ציוד (עלאק) אתה נתקל בחקירה של השב"כ ..למה ואיך.. מנסיון, תמיד נחמד שיש כמה אישיות ומשולשים בתיק.. הדס..

זה בדיוק העניין...

מעטים האנשים שבאמת יחזרו אל הספר ויקראו אותו אחרי הקורס... וכדי להבהיר את העניין שלי בנושא, אני רק אספר שהשאלה באה אחרי שהידידה שלי (שנמצאת עכשיו בקורס) נתקלה אתמול בילד ששבר את האף (שבר מסובך רציני ביותר, היה גם איבוד די מאסיבי של דם יחסית לגודלו). היא השתמשה כמה שיכלה להיעזר במה שלמדה בקורס, אבל העניין לא היה אפקטיבי מאחר והציוד היחיד שעמד לרשותה הוא גליל נייר טואלט. עד שאחות בית-הספר הגיעה למקום ועד שפינו אותו ועד שהאחות הסתומה החליטה שאם הילד כבר ממש לא נראה טוב אז זה הזמן להזמין אמבולנס... לקח המון זמן מיותר. אני מסכים שיש מתנדבים רבים שגונבים ציוד מהתחנות, אם נחשוב על זה, הדבר הזה יכול להפסיק את התופעה.

חבל חבל

שבתי הספר לא מחזיקים ציוד כמו שצריך, וגם כשהם מחזיקים ציוד כמו שצריך נוצר מצב לא אחת שכל חמוד קופץ בראש שחושב שבגלל שהוא עבר קורס 60 צריך להיות אחראי על הכל בבית הספר הטיפול נראה גם בהתאם אגב, לא צריך לגנוב, אצלנו אם מבקשים יפה גם מקבלים, מנסיון

רומזת משו אקונומושקה? חחח

בכל מקרה, כמו שחן אמרה, מי שיבקש - יקבל.. ממש אין צורך לגנוב מאבולנסים ציוד שכזה.. לא נראה לי שתהיה התנגדות לתת ציוד שכזה בתחנות.. מה שחמור יותר, זה שנוער ובוגרים לא טורחים לרענן ידיעותיהם בעזרה ראשונה, עובדים לפי פרוטוקולים מלפני מלחמת העולם הראשונה (אם בכלל) ולא פותחים ספר גם כשצריך.. אין השתלמויות (ברוב המקומות) רענון לא עיוניות ולא מקצועיות - ואין אחד שלא זקוק לזה.. אז זה סתם לטחון מיים.. דיון ישן...

amitp

New member
נוער ובוגרים

עובדים לפי פרוטוקולים עדכניים מלפני מלחמת העולם הראשונה

לא רומזת כלום

אני אומרת. שתינו יודעות מה הולך בבתי הספר כי בדרך כלל דווקא המתנדבים הטובים לא בדיוק טורחים להשוויץ (ע"ע מושיק) ודווקא אלו שצריכים את הרענון טורחים לרוץ לספר לכולם שה-ם מתנדבי מד"א, אז להם קוראים, אין מה לעשות ככה המערכת וככה העולם עובד, חמור קופץ בראש "מרוויח" ואני יכולה להבטיח שזה לא רק במודיעין לילה טוב אגב, עמית- אחלה תמונה...

מסכימה..

אבל ככה זה.. למי שיש כוח וסבלנות לרוץ ולספר לכל בעל תפקיד בביה"ס שהוא במד"א ולכל השטוית שהולכות בבית הספר, כל עוד הוא יודע מה הוא עושה - אין בזה פסול....

evgenir2000

New member
את לא מרפה מה...

מה כואב לך שאנשים לא בבתי ספר? תני לנו להנות מהרגעים הקטנים!

DJ ET

New member
היא הייתה אמורה....

חחחחחחחחח..אז היא אמורה אבל היא לא רוצה...(לפי איך שאני מכיר את דסי)

כולם פתאום מדברים בשמי...חח

חן, רואה מה התחלת? לכל המתעניינים, חבר בבית עם רישיון חוסך 20 דקות של הליכה ברגל.. נפתרה התעלומה...

תראי,

זה שאת מענישה אותו על עניין הפסטה ומכריחה אותו לחכות לך בבית זה עניין שלך, אני סתם מתלהבת שאני בבית ואתם אמורים להיות בבית הספר
אסור???

דווקא

הספר מאוד שימושי, אני נעזרתי בו לא פעם ולא פעמיים, ולא רק כדי לרענן ידיעות לקראת הקורס תער"ן. יש בו הרבה מידע חשוב שלא למדתי בקורס וכדאי בהחלט לעבור עליו מדי פעם. בקשר לציוד: ממש לא יזיק. לא הרבה, רק מיני ערכה כזאת קטנה וחביבה למקרי חירום. למשל הזכירו פה מקרים בב"ס, אז אני יכולה לספר שאצלי בב"ס יש אלונקה ואולי פלסטרים, ולא יותר מזה. כשילדה אחת נפלה וכנראה שברה רגל (לא זוכרת בדיוק מה היה לה שם בסוף) לא היה מי ואיך לטפל בה, ולקח כמעט חצי שעה עד שהגיע אמבולנס לפנות אותה. יש מתנדבים שגונבים מהתחנות ומהאמבולנסים, אבל בבקשה לא להכליל כי רבים לא עושים את זה, למשל אני.

למעלה