שאלה שאלתית...

אני באמת מתנשא

לפעמים לצערי ולפעמים גם זה לא.... מצטער מאד אם הובן ממני משהו אחר. או טו טו חגב שכמוני

אז איך הם אמרו לך? תקשרת איתם בדרך בלתי

אמצעית? ולגבי האתאיסט למען העריות, אתה יודע יותר טוב ממני את המקור לניק. מה הבנת? יש לך הוכחה ברורה וחותכת לאי קיום של אלוהים כלשהו? ו.. אתה לא מאיים עלי, רק על השרת של תפוז.

יש כל מיני סוגים של 'אמרו לי'...

וכשאמרתי שהמל"ק שלך (מועמד להיות ניק) מעצבן אותי לפעמים , התכוונתי בעיקר למקור שלו... "לא התירו ישראל לעצמם עבודה זרה (וגם ככפירה כנראה א.ט.ט.א) אלא בשביל העריות" (גמרא, איפושהוא) יש הרבה מה לדבר על הדבר הכה חכם וכה צר אופק שבמשפט הזה אך זה לא שיא המקום המתאים. ובלי ח"ו להטיף, אני יכול לומר שיש גם ראיה לגבי הבורא של העולם... אפשר במסאנג'ר למי שמאד מתעניין, יש עוד הבנות בעולם. (כמו שאני לא קורא למאמינים טפילים ומסריחים, אפילו שהם כאלה.... סתם בצחוק).

סתם מעניין, גמרא איפה שהוא?

איך אתה מקבל את ה"אמרו לי" בסוג שלך כאמת מוחלטת אם לא בדקת בעצמך?? אני רואה במובאה הזו חכמה גדולה בנפש האדם. לגבי הבורא עולם, הייתי באתרים של דעת אמת וחופש, מצאתי שם רק בלה בלה בלה. אתה יכול להטיף כמה שאתה רוצה, אני מכירה את ה"הבנות בעולם" עליהם אתה מדבר, ורואה בהם דרך מחוכמת של האנושות להתחמק מחובות בסיסיות שלה. תרשה להתייחס לתוכן שבסוגריים האחרונים כאילו לא נכתב מעולם.

אני מודע לדלות החומר של דעת אמת

אינני מסמפט כלל את צורת ההבנה שלו. במובאה זו כמו בהרבה מאד מובאות מהתורה והתנ"ך יש הרבה חכמה ופיקחות ביחוד בהכרת נפש האדם, אך אין בזה כדי להוכיח שממקור אלוהי הגיעו הדברים. אני אישית למרות מצבי האמוני עדיין מעריך מאד את החומר ומתעסק איתו הרבה מתוך הכרה בחכמה הרבה הנמצאת בו. אני חוזר שוב, לדעתי (נראה לי כדעת מנהלי הפורום) אין זה נכון להתעסק בשאלות שיכולות להביא מישהו לידי הכרה אחרת במסגרת פורום זה. אפשר לעשות זאת באופן פרטי. חומר איכותי לא תמצאי בדעת אמת...

אכן, החכמה שבדברים לא מעידה על מקורם האלוקי

דברים אחרים מעידים על כך. אין לי שום עניין להכנס לדיון בנוגע להכרה האחרת עליה אתה מדבר, לא במסגרת פורום זה ולא בשום מסגרת שהיא. דרך חיי ברורה לי היטב, והיא עוצבה אחר חקירה ודרישה אינטנסיבית, תוך כדי היחשפות למקורות מידע סותרים רבים (ממש לא רק האתרים שהוזכרו, באלו שוטטתי אחרי שלב גיבוש הזהות, מתוך סקרנות גרידא).

אני שמח מאד

בכך שדרכך ברורה לך, זה העיקר בעיני-היות כל אדם מאמין בדרכו ופועל לפיה. ומשום כך מעצבנות אותי (לפעמים) אמירות בנוסח 'אתאיסט למען העריות' וכדו' שמבטאים זילזול מתנשא בעמדת האחר. כפי שאת הגעת למסקנתך אף אני הגעתי למסקנתי מתוך ברור עמוק ורחב. המשך יום נעים לכולנו.

אולם בעיני אין זה העיקר

כיון שאני מוצאת פסול אבסולוטי, לדוגמא, בכך שאדם מאמין בכך שהוא צריך לגנוב והוא אכן פועל על פי אמונה זו. "אתאיסט למען העריות" לא מבטא זלזול מתנשא בעמדת היוצא בשאלה אלא מציג את התפיסה של התורה לעניין זה: ביאור המניעים הפנימיים, לאו דווקא אלה שבמודע, לאתאיסטיות. ערב מקסים!

יש בזה התנשאות

בעובדה שבחרת מכל אלפי אלפי מימרות של חז"ל בענין הכופר ועוד מליוני ציטאטות של גדולי המוסר עליו שמן הסתם את די מודעת אליהם דווקא את זאת המתנשאת, למה לא בחרת לדוגמא: 'נוחל עולם הבא' (כל ישראל...) או 'מלא מצוות כרימון' (אפילו פשעים...) אבל אני מוכרח לציין שאפילו שהתנשאות לכאורה יש פה, שמץ של פגיעה אין פה.... ניקים בשבילך: 'זוכר יום המוות' (מה יעשה אדם...יזכיר לו וכו' קידושין כט כמדומני) 'בעלת דעה קלה' (עם כל הפירושים וההיצטדקויות...) 'עזה שבאומות' (ישראל עזין שבאומות הן, דווקא את זה אהבתי) ועוד רבים...

טוב, זאת נחיתות

לא התנשאתי. מי שמחפש למצוא שמתנשאים עליו - תמיד ימצא. אהבתי את הניקים שהבאת, אבל מה לעשות, יותר מכל אני "פרפר צבעוני ותוסס". ואם באמת בא לך להתחדש את אתה יכול לשדרג גם לאחד מהניקים הבאים (מבוסס על המקורות של (או טו טו) אתאיסט): אתאיסט נוחל עולם הבא, וגם אתאיסט מלא מצוות כרימון. בעצם, הכי אהבתי את (או טו טו) אתאיסט, אבל מה, נראה לי שא"א להכניס שם סימנים של סוגריים).

טוב אין בעיה

הלכתי על או טו טו חגב (בעיני) אגב זה עוד פסוק שמראה על חכמת התורה בנפש האדם. למה לא ללכת על משהו מוצלח לכולי עלמא כמו 'מקצץ בנטיעות'(בעיניהם בעצם גם בעיני) או משהו בסגנון, אני מחכה לרעיון המאה שיוציא אותי מהכלים (בעיני,כמובן) משהו מוצלח באמת. קדימה רעיונות.

כבר ציינתי שאתה מוצלח בכך ממני

אני דווקא אשתעשע למקרא עוד כמה רעיונות טובים יותר מבית היוצר שלך. את או טו טו חגב, אוי, ממש לא אהבתי. לגבי התוספת, נכון. מקצץ בנטיעות, חביב לא משהו. נו, נו, אני זורקת את הכדור אליך

בשבילך קחי:

'נמשלה לשעורה' (מדוע נמשלו ישראל לשעורה?אלא לומר לך וכו) שפחת פרעה (תמצאי קיצור, למען תיזכור את יום צאתך...) מנפצת-ראשי-עוללים(נשמע אכזרי?אשרי מי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע) בשבילי אני עדיין מחפש (אולי יס מאדא פקה, מקורי למדי?)

מה? קשה הבנה או משהו בסגנון?

אין כמו פרפר צבעוני ותוסס. תודה. (ד סגולה) מה קרה? לגביך יבש המעיין? טוב, אני כבר מתפללת לסיעתא דשמיא לאו טו טו אתאיסט (בן מי? בריידל פערל, או מסעודה פורטונה?) לשליפת אופציות מוצלחות לשינוי השם. במהרה בימינו אמן.

ואני לתומי חשבתי

שהניק הוא ההפך ממה שאת מייצגת, כמו לדוגמא זבוב מעוך (שהוא ללא ספק זבוב נאה זקוף כנפיים, גדוש..) ולא הבנתי, חפשת ניק לאמא שלי???

באמת - אולי

ואני באמת לא מבינה למה אתה לא עושה את זה לבד. למה לחכות שזה יבוא? כדי להנות, בתוך ים של קשיים, מעוד איזה יפיפיה? ובגיל שבעים לעקוב אחרי חתולים שמסתובבים ליד הספסל?

למעלה