שאלה...(שאלות...)

galavr

New member
שאלה...(שאלות...)

למרות שהסבירו לי מאות אלפי פעמים... מה לעזאזל ההבדל בין בוגר BA במדמ"ח למהנדס תוכנה? האם נכון הדבר שבשני המקרים דלתות לבוגרים חפתחו בכיווני תיכנות ובדיקות תוכנה בלבד? ואם כך הדבר,מדוע יש שני תארים כל כך דומים שבסיכומו של יום מובילים לאותן המשרות בדיוק? אני מתעתד ללמוד מדמ"ח באוקטובר הקרוב. צעד נבון? מה יצא לי מהתואר התלת שנתי בסופו של דבר? אם אעסוק בתיכנות ורק בתיכנות,מדוע לא לגשת ללמוד הנדסת תוכנה? ראיתי את רשימת הקורסים והיא כוללת בין היתר מבוא לתקשורת,מבוא לדחיסת וידאו\אודיו ועוד אלף ואחד מבואות... אז למה דווקא תכנת??? כל תגובה גם אם לא עונה על שאלותיי, תחכים אותי ותתקבל בשמחה תודה חבר'ה!

אפרתש

New member
לא ממש ברור מה מטריד אותך

מדבריך נשמע כאילו BA זה יותר קשה מהנדסת תוכנה. זה לא. שניהם תארים רצינים, ואם אתה רוצה להשתלב בפיתוח תוכנה, כדאי לך ללמוד אחד מהם. ואתה לא מבין למה אחרי שלומדים כלכך הרבה בסוף מתכנתים? מה עוד אתה רוצה לעשות? אחרי מבוא לדחיסת וידאו, למשל, - איזה מקצוע הייתי מצפה שזה ייתן לך?

galavr

New member
אז זהו...

לא בטוח בכלל שאני רוצה להשתלב בפיתוח תוכנה... שוב, אם זה היה היעד שלי,מדוע לא ללכת להנדסת תוכנה? זה ממש משגע אותי! "שני תארים רציניים" בשניהם לומדים כמעט בחפיפה את אותם הקורסים ובסופו של דבר מגיעים לאותן המשרות! למה זה? למה שני תארים אקדמאים בעלי מסלולים שונים כביכול,מובילים אותי לאותו עתיד??? מחשבים זה מדע כל כך נרחב... איך קורא שמסלולים אקדמאיים מציעים את אפיק התוכנה בלבד? (ולימוד אלקטרוניקה וחשמל לוקח אותי לפן החומרתי...) לא יכלו לחסוך בתואר? למה כל הבלאגן הזה???

tamirshai

New member
יש משהו בדבריך

כי מדעי המחשב באמת אמורים להתעסק יותר בבסיס התאורטי-מתמטי של תחום החישוביות (שאינו נוגע כלל לקופסאות האפורות כמו שאנחנו מכירים אותם). בפועל נוצרה דרישה בשוק לבוגרי מדמ"ח ולכן שולבו גם קורסים שהם יותר הנדסיים ברוחם במסלול. עדיין במדמ"ח יש דגש יתר על נושאים מתמטיים ועל נושאים תאורטיים כמו חישוביות, אלגוריתמים וכו', בעוד בהנדסה יש יותר פיזיקה, עיצוב תוכנה וכו'.

galavr

New member
בשורה התחתונה...

אין הבדל במשרות המוצעות לבוגרים משני המסלולים... אז למה זה?

galavr

New member
ביקוש למה? ../images/Emo3.gif

למהנדסי תוכנה או לבוגרי מדמ"ח....?

עידו פ

New member
בגדול

מדעי המחשב - 3 שנים הנדסת תוכנה - לרוב 4 שנים בסופו של דבר מרבית הבוגרים בשני התארים מתחילים לעבוד ב"דרג" הנמוך ביותר - היינו, תוכניתן, ורק לאחר מספר שנות נסיון מתפתחים לתפקידים בכירים יותר בתחום הנדסת התוכנה (ואז מה שקובע לרוב זה הנסיון שלך ופחות מה למדת לפני 4-7 שנים). עכשיו זה יותר ברור ? ולגבי למה יש שני תארים - כי אחד עוסק יותר בפרקטיקה (הנדסת תוכנה) והשני עוסק יותר בתיאוריה (מדעי המחשב). אתה יכול למצוא טבלת השוואתית נחמדה בין שני התחומים בלינק הבא: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%AA_%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94

galavr

New member
תודה על הלינק...

ובכל זאת "אחד עוסק בפרקטיקה" מובן וברור "אחד עוסק בתיאוריה" הוא הבעייתי... תאוריה של מה? הרי מהנדס תוכנה לומד את אותם הקורסים של מסלול מדמ"ח... :) ובסופו של דבר שניהם ניגשים לאותה משרה בדיוק... אני מצטער שאני מקשה אבל זה פשוט לט מובן לי!

עידו פ

New member
פשוט מאוד

תואר ראשון במדעי המחשב הוא בסה"כ תואר ראשון (מה שנקרא - נייר לנגב איתו את ה$%#). בשביל להתחיל בתחום המחקר צריך לעשות תואר שני ואף שלישי, בדומה לתארים בהרבה תחומים מדעיים אחרים (פיזיקה, כימיה, ביולוגיה וכו'). ואם לא מובן מה זה תיאוריה של מדעי המחשב - תסתכל לדוגמה על קורסי האלגוריתמים שיש בתואר - מי לדעתך המציא/גילה את כל התופעות האלו ? תוכניתנים שישבו כל היום וקודדו או חוקרים שישבו כל היום מול הלוח ופתרו משוואות ? אנשים שרוצים לעסוק במחקר - מתחילים במדמ"ח וממשיכים לתואר שני. אנשים שרוצים לעסוק בפרפטיקה - יכולים לעשות תואר במדמ"ח או בהנדסת תוכנה (ובמקרה השני הם לומדים דברים יותר קונקרטים לעבודה עצמה, כאשר בספק אם הם ינצלו את הידע הזה בשנים הראשונות לעבודתם)

galavr

New member
אז זו תכלית התואר?

לפתור משוואות מול הלוח...? הצילו...

עידו פ

New member
לולא אנשים שחקרו את המדע הזה

ומדעים אחרים, אתה היית חי בעולם שנראה מאוד דומה לתקופת המאה ה-18, אז קצת כבוד.

galavr

New member
חלילה!

אני מאוד מעריך את אותם האנשים. כל כל מעריך,שקשה לי לראות את עצמי חולק עימם את אותו לוח עם פונקציות... :)

® רן

New member
הסבר (לדעתי)

במקור היו רק שני מסלולים - מדעי המחשב והנדסת חשמל. הנדסת אלקטרוניקה היתה (ועדיין?) תת-התמחות של הנדסת חשמל. לא היה מקצוע כזה הנדסת מחשבים. אני לא מדבר לפני אלף שנה - אני מדבר אפילו על השנים שאני למדתי (1995-1998, תחילת הבועה) באוניברסיטת תל אביב לא היה מסלול של הנדסת מחשבים או הנדסת תוכנה. רק שני המסלולים שאמרתי - מדעי המחשב של הפקולטה למתמטיקה והנדסת חשמל של הפקולטה להנדסה (בטכניון כבר היו מסלולים של הנדסת מחשבים). כשפרצה בועת היי-טק, הפקולטה להנדסה ראו כי טוב והחליטו לפתוח מגמה מתחרה משלהם. "הנדסת מחשבים" שילבה את קורסי החובה של הנדסה (המתמטיקה והפיזיקה שנדרשים כדי להיות רשום בפנקס המהנדסים יחד עם כל בוני הגשרים) יחד עם כל קורסי החובה של מדעי המחשב. התוצאה היתה מסלול 4-שנתי שאין הבדל ממשי בינו לבין מסלול ה 3 שנים של מדמ"ח חוץ מכמה קורסים קשים ומיותרים (לטעמי) בפיזיקה. יש שטוענים שמסלולי ההנדסה משאירים לך את האופציות לעבוד אח"כ או בתוכנה או בחומרה, בעוד שמדמ"ח מאפשר לך (בדרך כלל) רק תוכנה. לדעתי האישית, גם מסלול הנדסת מחשבים לא באמת מכשיר אותך לעבוד בחומרה, ואם זה הכיוון שלך עדיף לך ללכת להנדסת אלקטרוניקה. אם אתה מתכוון לעבוד בתוכנה אין הבדל מעשי בין שני המסלולים.

liortm

New member
אם כבר מדברים על תארים...

מה דעתכם על המסלול של מדעי המחשב וניהול?

® רן

New member
דעתי מצויינת...

אבל אני משוחד - זה התואר שאני למדתי... לתואר הזה יש כמה יתרונות:
הוא מעניין למי שאוהב להרחיב אופקים. התואר בניהול מורכב מקורסים בסוציולוגיה, פסיכולוגיה, כלכלה, משפטים, חשבונאות, שיווק, פרסום ואפילו מערכות מידע. מכל דבר לומדים קצת.
הוא קל יותר מרוב המסלולים של מדמ"ח לבד או מדמ"ח דו חוגי (רוב הקורסים בניהול קלים).
אני לא יכול להגיד שהתואר בניהול עזר במשהו למצוא עבודה, אבל הוא גם לא הפריע. היחס אלי מצד המעסיקים היה כאל בוגר מדעי המחשב לכל דבר, ולמרות שאני משתתף בפורום הזה אני לא מובטל ומעולם לא היתה לי בעיה למצוא עבודה (אני מפתח תוכנה של מערכות Embedded). בראיונות אמרתי שלמדתי את המסלול כדי להרחיב אופקים, לא בגלל שאני מצפה לקבל תפקידי ניהול מיד אחרי האוניברסיטה.

liortm

New member
תודה על התגובה-חיזק את מה שחשבתי

על העניין לפני שנכנסתי למסלול הזה.

galavr

New member
להנדסת אלק' כבר לא אלך...

אני מתחיל לימודי מדמ"ח באוקטובר הקרוב... די מתסכלת החפיפה ביניהם... אני ממש חושש להתחרט על לימודי התואר....

אני לא בטוח שהשוק ממש מבדיל

בין BA במדמ"ח למהנדס תוכנה. המקום היחיד שמבדיל בין שני התארים הוא הטכניון, שם BA הוא תלת שנתי, BSc הוא ארבע שנתי, והתואר מהנדס תוכנה הוא BSc במדעי המחשב שמכיל כמה קורסי חובה מעבר לתואר הרגיל. פעם אחרונה ששמעתי התואר הזה לא זיכה ברישום בפנקס המהנדסים. היתרון של התואר לא משמעותי. יכול להיות שבתחילת הדרך יעדיפו מישהו שלמד עוד שנה, את השיפור בממוצע שמתלווה בדרך כלל לשנת הלימודים הנוספת, או שמחפשים את ההתמחות הספיצפית כפי שאחרים יחפשו התמחות במשהו ספציפי אחר. כמו שאמרו אחרים בשרשור, השקעה של שנתיים לטובת מאסטר נראית לי עדיפה על השקעה של שנה לטובת BSc.

galavr

New member
אם כך...

פרט לאפשרות המשך לתואר שני,אין שום יתרון בתואר הזה... עניין המאסטר נשמע מכובד ויוקרתי,אבל די מפחיד להתחיל את החיים בגיל 28 (אני אהיה בן 23 בתחילת הלימודים...) ואז בלי טיפת נסיון,נושק לגיל השלושים... נורא מפחיד אותי...

למעלה