שאלה...(שאלות...)

הבהרה קטנה

כי אני לא בטוח מהנסוח שלך אם הבנת או לא - אפשר להמשיך למאסטר גם מתואר תלת-שנתי רגיל, תחת המגבלות של ציונים וכו' שתופסות גם לתואר ארבע שנתי. הנקודה היא שבתום שלושת השנים שלוקח ללמוד ל BA עדיף להשקיע עוד שנתיים למאסטר במקום עוד שנה ל BSc. יותר ברור: משתלם יותר ללמוד 5 שנים ולסיים עם מאסטר מאשר ללמוד 4 שנים ולסיים עם BSc. נסיון תוכל לרכוש במהלך התואר, בין אם בעבודה במשרה חלקית בהיי-טק ובין אם בסמינרים, מעבדות, ועבודת מאסטר בשיתוף פעולה עם התעשיה.

galavr

New member
הבנתי אותך לחלוטין

ועדיין. אינני יודע אם אתאים ללימודי המשך,היות ולא כל אחד מסוגל לעשות זאת. אני עדיין לא בשנה הראשונה... :) אין לי ספק שמאסטר הוא הרבה יותר יוקרתי ומכובד מתואר ארבע שנתי. אבל 5 שנים מהיום,אני בן 28... ועוד חי אצל ההורים(!!!) קיויתי שלא כך יהיה המצב...

pixiER

New member
מה הבעיה

אני למדתי לתואר במדמ"ח שלוש שנים, יצאתי לשוק וצברתי ניסיון, הגעתי למסקנות על התחום, הבנתי מה אני אוהבת יותר ומה פחות, מה מתאים לי אישית יותר ומה לא, ועכשיו, אחרי שנתיים בשוק, אני מתחילה לגשש את דרכי חזרה ללימודי תואר שני, תוך כדי המשך עבודה... אז זו גם אפשרות, זה לא חייב להיות ברציפות, ואצל רוב האנשים זה באמת לא רציף... במקרה שלי, רוב האנשים שלמדו איתי ויצאו לשוק, רובם כבר לא יחזרו ללימודי תור שני במדמ"ח, אלא בד"כ במנהל עסקים. מי שהמשיך לתואר במדמח, המשיך באמת ישר אחרי התואר הראשון, אבל זה בעיקר בגלל שכשסיימתי את הלימודים, השוק היה בשיא השפל. היום לא הרבה מאד אנשים, חוזרים ללימודי מדמח לתואר שני, פשוט כי השוק במצב טוב. בימי השפל, הביקוש היה גבוה יותר.

galavr

New member
אם יורשה לי לשאול...

במה את עובדת כיום? משכורת פחות או יותר? כיצד יועילו לך לימודים לתואר שני מבחינה פיננסית ומבחינה מקצועית? השוק במצב טוב?! זה ההפך הגמור ממה שאני שמעתי...

עידו פ

New member
אם יורשה לי

גם אני הייתי במצב דומה (רק במקרה שלי אני התחלתי לעבוד בתחום לפני התואר). הכלים שתואר במדמ"ח נתן, עבור אלו שרוצים לעבוד בתחום, היה יותר בנושאי תכנות ופחות בנושאים אחרים כגון ניתוח מערכות, ניהול פרויקטים, הבטחת איכות או בדיקות תוכנה. אני היום עוסק בתחום ניתוח מערכות, לא רואה את עצמי הולך לתואר שני במדמ"ח בגלל שאני לא מעוניין לעסוק במחקר (מצד שני, אני מכיר אנשים שדווקא רוצים לעסוק במחקר ולכן הלכו לתואר שני), רוצה להתקדם לתפקידי ניהול ולכן שוקל לעשות תואר שני במנהל עסקים או משהו שקשור לתעשיה וניהול. אם התואר יעזור לי מבחינה פיננסית ? לא נראה לי, אבל אולי אני אלמד מזה משהו (ללא ספק) וחוץ מזה - תואר שני נראה טוב ברזומה כשאתה מגיש מועמדות למשרה ניהולית בכירה. ולגבי המצב בשוק, אין לי מושג (כי אני כבר עובד), אבל לפי הכתבות ב-ynet המצב משתפר.

galavr

New member
ניתוח מערכות?

תוכל לפרט? כמו גם על ניהול פרויקטים... עכשיו,בנוגע לתואר שני. במידה וסיימתי תואר ראשון במדמ"ח ומעוניין להמשיך לתואר שני כלשהו, פרק הזמן יהיה עדיין שנתיים? בכל תחום שאבחר? ובכלל...לא ברור לי למה אני חושב על תואר שני שמעתי שבראשון מקיזים דם... תחזיקו לי אצבעות :)

עידו פ

New member
-->

1. לא יודע בדיוק מה אתה רוצה שאני אפשט לגבי ניתוח מערכות, עדיף שתמקד את השאלה (כנ"ל לגבי ניהול פרויקטים). 2. נפתח פורום חדש בנושא הנדסת תוכנה בו תוכל לקבל תשובות לכל שאלה שתהיה לך בנושאי ניתוח, ניהול פרויקטים וכו' 3. לא כל תואר שני הוא שנתיים. יש תארים שניים כגון EMBA בת"א שהם נמשכים שנה ומצד שני יש תארים שנמתחים על-פני שלוש שנים (במיוחד אם עושים גם תזה)

למעלה