שאלה רצינית

nissimhania

New member
אולי...

כמו שאפשר לקחת חומר ואנטי חומר, לחבר ולקבל כלום, אפשר גם לקחת כלום ולחלק אותו לחומר ואנטי חומר... אבל זה מוביל לשאלה אחרת: למה??

shkool

New member
מחומר ואנטי חומר אתה לא מקבל כלום -

אתה מקבל אנרגיה.

nissimhania

New member
באמת?

זה לא הגיוני, חשבתי שבאנטי חומר יש "אנטי-אנרגיה" או משהו כזה.

shkool

New member
אנטי אנרגייה ../images/Emo13.gif, מכל מקום, כלל

הברזל הוא: אין יש מאָין ואין אָין מיש (למרות ששמעתי פעם משהו על "חלקיקים וירטואליים" שהם חלקיקים שנוצרים מאין, אחפש עליהם מידע לראות על מה מדובר...) shkool

alon14

New member
חומר ואנטי חומר...

...זוגות כאלה נוצרים ונהרסים כל הזמן, תוך כדי שימוש באנרגיה מסביבם. לשניהם יש אנרגיה חיובית AFAIK, ושוב, למיטב ידיעתי רק יצירת זוגות כאלה תפר את חוק האנטרופיה.

shkool

New member
זה משנה כי אם יתברר שאכן חומר יכול

"לצוץ" מאין זה יסביר איך נוצר העולם וזה יוכיח שאלוהים לא נחוץ בשביל שחומר יתקיים.

באמת נראה לך...

שיצליחו להוכיח כזה דבר? לדעתי זה באותה רמת הוכחה כמו חיים שלאחר המוות.

shkool

New member
אם אני לא טועה הצליחו להוכיח את זה

(למרות שאני ממש אבל ממש לא בטוח בדבריי) חלקיקים הנקראים "חלקיקים וירטואליים" שמופיעים מאין(אני יברר על הנושא ביתר פרוט...) shkool

nissimhania

New member
למה?

אם יכול להיות יש מאין או אם לא יכול להיות, זה לא משנה את נחיצותו של בורא עולם.

nissimhania

New member
סבירות?? ../images/Emo13.gif

צא מזה אחי, אם למדת איך מחשבים סבירות שמשהו יקרה, היית מבין מייד שהמושג הזה לא תקף בכלל על מושג האלוהות. מורכבות מרחב המדגם שלך הוא אינסופי, אתה צריך להתחשב באינסוף גורמים, שאת רובם החשוב אינך יודע, ואת המעטים שאתה כן יודע, אינך יודע את משקלם אלא לפי "תחושת בטן", ככה לא בודקים סבירות.

shkool

New member
הסבר:

מתי הסבירות לקיום אלוהים יותר גדולה? כאשר אין יש מאָין או כאשר יש יש מָאין? כאשר אין יש מאין הסבירות גדלה מכיוון שלא ניתנת התשובה כיצד פתאום הופיע כל החומר/אנרגייה ביקום ואפשרות אחת לבעייה זו היא כוח עליון אינסופי וכל יכול שיצר את כל החומר/אנרגייה. כאשר יש יש מאין הסבירות קטֵנה מכיוון שמציאותו של יישות כזאת כבר לא נדרשת או פחות נדרשת. קאפיש?

nissimhania

New member
לא קאפיש

אם לא הבנת את ההודעה האחרונה שלי, תגיד ואני אסביר יותר טוב.

nissimhania

New member
נאמר שיש...

2 גורמים שמשפיעים על הסבירות שדבר יקרה. אם אחד הגורמים ידוע, בעוד האחר לא, ניתן בכל זאת לשערך את הסבירות שהדבר יקרה לפי אותו גורם ומשקלו. אמממם... דוגמא: הגעתי הביתה ומצאתי אותו מבולגן. הסיכוי שפרצו לי לדירה גדל עכשיו, מהסיכוי שפרצו לי לדירה אם היא היתה מסודרת. בכל אופן כדי להיות בטוח יותר אבדוק אם החלון שבור או משהו, ואז אדע להעריך טוב יותר אם היתה פריצה או לא. מה גם שלחלון שבור יש משקל רב בהערכה, כלומר הוא מגדיל את הסיכוי בהרבה. עכשיו נאמר שיש לך מאה גורמים המשפיעים על הסיכוי שדבר יקרה, ואתה לא יודע מה המשקל של כל אחד, הרבה יותר קשה לשערך את הסיכוי. למעשה אינך יכול לשערך בכלל, אם אינך יודע את משקל הגורמים. יתירה מזאת, ככל שמספר הגורמים גדול יותר משקל כ"א קטן יותר (הסכום קבוע ושווה לאחד, אם להיות ספציפיים), ולכן התבוננות בגורם אחד תהיה חסרת תועלת. עכשיו נאמר שאתה גם לא יודע את מספר הגורמים! אתה רק יודע שהם רבים מאוד... no chance קאפיש?

shkool

New member
אז נגיד שהיווצרות חומר יש מאין מעלה

את הסבירות כי אין אלוהים בטיפה, אך קח בחשבון שישנם הרבה טיפות - חלקם גדולות וחלקם קטנות(אבולוצייה, תיארוך ועוד..). קאפישפיש?

nissimhania

New member
אז זהו שטיפה אינפינסטימלית היא כלום

ולכן ההשפעה היא כלום. קאפ?

shkool

New member
מאיפה לך שזאת טיפה אינפיסטימלית?

אמרת שיש הרבה מאוד גורמים - מהם?

למעלה