שאלה רצינית

israelberger

New member
שאלה רצינית

שאלתי הבאה לא מיועדת לדתיים, מסורתיים, דאיסטים ודומיהם. השאלה היא שאלה פילוסופית סקרנית ולאו דווקא חייבת להוביל לחיוב או שלילת אלוקים. מה היה לפני המפץ הגדול? איך נוצר עצם הקיום? התשובה "לא ידוע", אם משמעה בדרך טבעית כל שהיא אז השאלה נשארת בעינה רק הולכת שלב אחד אחורה. כלומר, מה היה לפני אותו דבר לא ידוע שגרם להווצרות החומר במפץ הגדול. אשמח לשמוע רעיונות בבקשה.

רון סי

New member
התשובה היא: לא ידוע

שהרי כמו שאמרת, על כל תאוריה שתנתן יכולה להשאל שאלה לגבי המצב שקודם לו. וזה מתוך הנחה (לא סבירה במיוחד) שאת התאוריה הספציפית בכלל נקבל...

nissimhania

New member
לא היה ´לפני´

לפי התאוריה, הזמן נוצר רק אחרי המפץ. וזה דווקא הגיוני, כי זמן מוגדר רק שיש מרחב, ואם עדיין אין מרחב (כלומר מסות בתנועה) אין לזמן משמעות. אין לפני או אחרי.

shkool

New member
וזה מוביל לשאלה אחרת, כיצד ייתכן

יש מאין? shkool

alon14

New member
זה לא יש מאין...

...למיטב ידיעתי, המרחב היה קיים, באנרגיית חום עצומה ובתוך חלקיק (אטום אולי? סטיבן הוקינג לא יודע, ואני רק גומר בגרות...) יחיד בעל מסה עצומה. לא נוצר יש מאין, אלא מסה מאנרגיה.

shkool

New member
ומאיפה באה האנרגייה? האם הופעת

אנרגייה זה לא ישן מאין?

עידו10x

New member
רק אם אתה מניח שהמצב הראשוני הוא

"אין". מי אמר שהחומר\אנרגיה לא היו קיימים מראש? ואף אחד לא יצר אותם?

shkool

New member
זה בדיוק מה שאני חושב ../images/Emo13.gif עיין בערך

"הכיווץ הגדול"(אני מעריך שאתה מכיר את התאורייה) shkool

עידו10x

New member
למען האמת לא שמעתי עליה...

איפה אני יכול למצוא חומר על הנושא?

shkool

New member
לא שמעת? מאמאמיה! ../images/Emo13.gif

בקיצור: נכון יש מפץ גדול? אז כמו שיש מפץ גדול ישנו גם דבר הנקרא: הכיווץ הגדול(או באנגלית: the big crunch) התאורייה גורסת כי החומר/אנרגייה ביקום תמיד היו קיימים והם יכולים להימצא ב-2 מצבים: מצב של התרחבות(מפץ גדול) מצב של התכווצות(כיווץ גדול) מה שקורה הוא שבמצב המפץ הגדול ההתרחבות לאט לאט מאיטה כתוצאה מכוח המשיכה בין הגופים עד שהיא מגיע למצב של העצרות ומכאן להתכווצות(כמו שאתה זורק אבן באוויר - היא ממשיכה לנוע כלפי מעלה עד שהיא מגיעה למצב שהיא "עומדת" במקום ואז נופלת חזרה למטה), כל החומר מתכווץ ומתכווץ עד שהוא מגיעה לנקודה הסינגולרית ומשם - עוד מפץ גדול!(וחוזר חלילה) ככה ניתן להסביר את אינסופיות החומר/אנרגייה שהוא מתגלגל ממפץ לכיווץ מאינסוף עד אינסוף. בשביל עוד מידע(אם יש בכלל) חפש בגוגל: the big crunch(אבל אני לא בטוח שככה כותבים crunch) shkool

עידו10x

New member
חחחח ../images/Emo13.gif אז כנראה שאני כן מכיר את

התאוריה הזאת :))) פשוט לא הכרתי את השם :))

shkool

New member
ביזבזת לי דקות אינטרנט לחינם -

תיתנצל!
או לחילופין, תעשה לי תמונה לכרטיס האישי של תפוז(כמו שעשית עם האקדח), plzz
10X, shkool

עידו10x

New member
עשיתי איזה 10 ../images/Emo13.gif

לך לפורום עיצוב גרפי, יש שם שרשור ע-נ-ק עם אולי 70 תמונות כאלה...

עידו10x

New member
הנה לינק לשרשור

אם אתה רוצה אחד משלי פשוט קח, אם אתה רוצה משהו שמישהו אחר צייר, כדאי שתבקש רשות

למעלה