שאלה רצינית לחברי הפורום

סלגרט, עם אנשים כמו התולעת

כדאי ללכת פשוט. רק עובדות ברורות ומוצקות. תיכף הוא עוד יבוא ביציאה שאלוהים קיים בוודאות כמו ש 1+1=2 ושזה נובע ישירות מדבריך, וזה שסלגרט אמר זה מוכיח סופית שזה נכון. בשבילו זה מספיק. ואולי בשביל עוד כמה פתאים.

selgarat

New member
מה אתה רוצה

שאני אדבר רק על "עובדות" הרי ברור לך שזה לא משאיר לי כלום לדבר עליו, אם הוא (או אתה) רוצה לדבר רק על אמת מוחלטת אז הדבר היחיד שישאר מבחינתי זה לשתוק. אני מעדיף לנסות להסביר, גם אם זה נסיון חסר ערך בשבילי ובישבילו אולי מישהו אחר שיקרא את הדברים יצליח לקבל מזה משהו.

קבל התנצלותי ../images/Emo5.gif

תגיב כמובן כפי שאתה מבין... נזפתי בעצמי קשות. אני חוזר להתעלל בתולעת... ולעשות גם כמה דברים יותר חשובים.

tamarhp

New member
לידיעתך

אתה בין היחידים שבאים לפה בשביל לדבר. הרוב באים בשביל להתעלל ולהתנגח. חברה, תזכורת

תמר, קודם כל את צודקת

ומה שכתבתי "להתעלל" באמת לא לעניין. אני ממש לא נוהג להתייחס בצורה מזלזלת או פוגעת לאנשים בפורומים. ואני משתדל להיות מאוד זהיר גם כשמישהו טועה בבירור. אבל אחרי שתולעת שולח לפה דברי שקר בזה אחר זה, מנבל את פיו וחוזר על עצמו כמו תקליט שבור, קצת השתחררו לי הבלמים. איך את מצפה שנגיב אחרי שמישהו מצטט בדותות שוב ושוב? התולעת הרויח ביושר את התואר "שקרן". אני חושב שאם מישהו מפיץ בפורומים שקרים ודברי בלע, הוא לא יכול לצפות למשהו יותר טוב בחזרה. אני די משוכנע שגם רוב הדתיים, לפחות אילו שאני מכיר, מתייחסים בבוז לדרך שבה התולעת מציג את טיעוניו. אני מתנצל אם מישהו נפגע מהדברים שכתבתי או שאכתוב (חוץ מהתולעת, שכנראה נהנה מזה ולכן הוא ממשיך). אגב, אני מניח שבדקת טוב טוב לפני שקבעת פה הכללה כזאת גורפת על המשתתפים בפורום.

tamarhp

New member
אני בפורום די הרבה זמן...

יש פה אנשים מדהימים - משני הצדדים - כמו המנהלים, פלסטיק, ללה, עידן, שרון, המשועממת, דרקנס, תומר ועוד הרבה, ויש אנשים שבאים להתנגח. וחבל, כי הפורום הזה נועד לגישור. אני שמחה שאתה מכיר בטעות שלך, ואני מאד מקווה שזה לא יחזור
(נהייתי שומרת ראש?
) ברוב הפעמים אני לא אוהבת את הדרך שהתולעת מציג את הדברים, אבל אני לא חושת שצריך לקרוא לו בשמות. גם לא שקרן. זו דרכו וזה מה שהוא מאמין. אתה לא מסכים? תתעלם. הדבר הכי מעליב שאפשר לעשות בפורום - זה להתעלם בכוונה. זה מראה שההודעה לא ראויה לתגובה.

תמר, שוב תודה על תגובתך

אולי להתעלם זו באמת הדרך. במקרים קודמים ראיתי פה בפורום דברים שהביאו לי את הסעיף, ובחרתי להתעלם כי ידעתי שלא יהיה לזה סוף. במקרה הזה בחרתי להגיב. וזו באמת הפעם הראשונה (בפורומים בכלל) שאני נכנס להתכתשות מילולית כזו. אני מסכים איתך שלא ראוי לכנות מישהו בפורום "שקרן". אבל כשמישהו טועה ושוב "טועה" ומנסה (לכאורה) להטעות אחרים כדי שיחשבו כמוהו, ועומד ומתעקש על "טעותו" גם כשמראים לו, ואפילו לא טורח לומר סליחה טעיתי. כמה אפשר להתאפק? (את יודעת מה? בשביל הכבוד שאני רוחש לחברי הפורום ולך אשתדל להימנע מהמילה הזו בהמשך). ייתכן שהשתמשתי בסרקאזם פה ושם. בעיניי זה כלי לגיטימי שמאפשר לפעמים להסתכל על דברים מנקודת מבט אחרת (ואולי אפילו קצת "מוטרפת"), ולאפשר לאנשים להבחין שלא כל העולם חושב כמותם. אני די חדש פה, וקצת בילבלת אותי במה שכתבת. כתבת "הרוב באים בשביל להתעלל ולהתנגח" ואחרי כן "יש פה אנשים מדהימים - משני הצדדים - כמו ... ו ... ועוד הרבה, ויש אנשים שבאים להתנגח". אני מקווה שבאמת השני זה מה שנכון, ושאנשים באים פה מתוך כבוד לדיעות אחרות. (ומן הסתם השירשור הנוכחי ימצא את עצמו במהלך החג ב"פח הזבל של ההסטוריה" ונוכל להתפנות לעניינים אחרים).

lala897

New member
אפשר להידחף גם כן?../images/Emo3.gif

אני מסכימה עם מה שתמר אמרה ויותר מזה שרשורים מהסוג הנוכחי היו לנו כ"כ הרבה. הם פשוט חסרי טעם כי הם מסתובבים שוב ושוב סביב אותה נקודה ולא מתקדמים לשום מקום. לשנות את הגישה של התולעת לא תצליח והוא לא יצליח לשנות את הגישה שלך ואפילו דיון פורה ומעניין אין פה כל כך. לדעתי זה חבל.

אפשר להידחף וגם רצוי

מבחינתי אם בן אדם אחד קרא את השירשור, וזה יעזור לו להתמודד עם דברים שמשמיעים כל מיני אנשים והם "נשמעים לוגיים אבל הם לא", עשיתי את שלי. אם מישהו למד פה משהו שלא ידע קודם - עשיתי את שלי. נכון שרוב המלל הוא חסר תכלית, אבל... תני קרדיט. תזכרי גם שיש אנשים כמוני שלא ותיקים בפורום, ואולי מה שבשבילך כבר שחוק להם זה חדש. ואני מקווה כמוך שהשירשור הזה ימצה את עצמו בקרוב. אמן.

sherif

New member
../images/Emo123.gifלדעתי

זה אתה שמשמיץ את התולעת כדי להצדיק את עצמך אני קורא רוב הזמן את תגובותיו של התולעת ונהנה מעוד מדבריו אם יש לך משהוא חדש לכתוב אז תכתוב ואם לא,פשוט ת'שתוק

tamarhp

New member
ואללה

כתבתי "רוב"? לא שמתי לב.. לא התכוונתי לרוב... אבל אם לוקחים בחשבון את כל אלו שנכנסים-יחוצאים-נכנסים, או נכנסו באופן חד פעמי, אולי אפשר להגיע לרוב. ויש כאלו שמתנהגים יותר גרוע ממך, וממלאים שירשורים שלמים ב"שקרן", "לא - אתה שקרן!" "לא נכון! אתה רואה? הרגע שיקרת!" "לא, אתה משקר!" וכו', כמו ילדים קטנים.... (והמבין יבין, *אהמ*)

ת'שמע צוציק

עד לרגע הזה לא הבת שום הוכחה שיכל להפריך את דבריו של התולעת אומנם אני כותב בפורום לעתים רחוקות,אבל משום מה קראתי את תגובותיך, מן הסתם זה אתה שבורח ולא עונה לענין הנשק היחידי שלך זה לכנות את התולעת כשקרן בעני זה אתה שמסלף כאן הרבה עובדות.

התולעת 1

New member
אבואסנק...אתה כאן השקרן

אבל אחרי שתולעת שולח לפה דברי שקר בזה אחר זה, מנבל את פיו וחוזר על עצמו כמו תקליט שבור, קצת השתחררו לי הבלמים תשובה הצג את השקרים שאני כתבתי. אם אין לך הוכחה אולי תבלום את ידך מכתבה. איפא הנבול פה שלי שקרניקו ? עד אכשיו אתה זה שנבלת את פיך,וחוזר על עצמך כשאין לך תשובות לענין ועוד בלי בושה מאשים אותי על זדונותך,בושה שאין כדומת. איך אתה מצפה שאגיב אחרי שמישהו מצטט בדותות שוב ושוב אתה הרווחת ביושר את התואר "שקרן אני חושב שאם מישהו מפיץ בפורומים שקרים ודברי בלע, אתה לא יכול לצפות למשהו יותר טוב בחזרה,אולם אני לא כן ,אונה אונה ואונה בלי להתעיף אני די משוכנע שגם רוב החילונים, מתייחסים בבוז לדרך שבה אתה מציג את טיעוניך. עשיו אתה יכל להמשיך לקרא עיתיון ביי ביי

נו, אתה בהחלט בספק פה בידור בשפע.

אולי לא מהסוג המשובח ביותר. אבל כל אחד לפי היכולת שלו. למה להפלות? אגב, מה זה אבואסנק? בבקשה גלה לי. אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים.

selgarat

New member
נסה את המטפורה הבאה

אדם נכנס למסעדה שאתה יושב בה כשהוא עטוף במה שנראה לך כמו חרא, כשאתה מתקרב זה גם מריח ככה. בפעמים הראשונות אתה שואל אותו ומדבר איתו, וזה לא עוזר הוא עדין חוזר כל פעם אותו דבר. בשלב שנמאס לך מלדבר איתו ולהסביר לו במה הוא עטוף אתה באופן הכי סביר אמור להתעלם ממנו ולהמשיך את החיים שלך. אבל הנה אתה מגיע גם כן למסעדה עם אותו חרא כאילו שזה ילמד את הצד השני משהו מלבד שהחרא הזה ליגיטימי. דרך אגד ובניגוד למטפורה אני לא חושב שיש כאן מישהו שיש לו כוונות לשקר לך ולפגוע בך, גם לא תולעת. אני חושב שאתם באים ממקום שונה ועם ידיעות שונות, והצורה שבה אתה תופס את האמת ואת המציאות שונה משלו אבל זה הכול. עכשיו יש לך אפשרות להקשיב לצד שלו ולהסביר את הצד שלך מבלי לנסות להשפיע או שאתה יכול להתעצבן ובסופו של דבר להתעלם אבל בטוח לא ללמוד. לדעתי אדם שהגיע לפה סביר להניח שרוצה ללמוד, הדרך הכי טובה לדעתי ללמוד היא להבין שזה שהוא צודק בדרך שלו לא עושה אותך טועה, ולהקשיב ולנסות להבין לא גורם לאף אחד כאב. היחיד שיכול לפגוע בך כאן זה אתה.

עשית קצת סלט פה

א. "הצורה שבה אתה תופס את האמת ואת המציאות שונה משלו אבל זה הכול" אתה מבלבל בין שני דברים. יש דברים שהם במחלוקת בגלל תפיסה שונה. כמו למשל שאלת תכלית האדם, ההוכחות לקיום הבורא וכו. זה דבר אחד. דבר אחר לגמרי זה אמירות מהסוג "לפני 101 שנה היו פה 6000 ערבים" "רוב המוסלמים בארץ היו תורכים לא ערבים" "40000000 לפח האשפה" "כל המשחנים התקלקלו" שבאופן מובהק אינן אמת אבל נאמרו כדי לקדם או לחזק עמדה כלשהי. ב. "אדם נכנס למסעדה שאתה יושב בה כשהוא עטוף במה שנראה לך כמו חרא" המטאפורה עם החרא במסעדה לא מתאימה כל כך. היות וחרא במסעדה היה מעורר בי תחושת גועל, הייתי מתרחק מיד מהמקום ובזה מבחינתי היה נגמר העניין. במקרה הנוכחי אני לא סובל כלל מכל התכתובת, ובצורות רבות היא מעוררת בי עניין. (למשל אני לומד ממנה מה המבנים הלוגיים שבבסיס החשיבה של אנשים מסוגו של התולעת. והוא יכול ללמוד את אותו הדבר לגביי.) חיסרון נוסף של מטפורת החרא במסעדה, זה שהיא לא אסטטית במיוחד. גם אתה כנראה לא היית מרגיש נוח (כך נראה לי) אם מישהו היה מנסה עליך מטאפורה כמו "בוא נניח שאתה נכנס למסעדה מריח מחרא" או "בוא נניח שאחותך עוסקת במקצוע העתיק", וכדומה. במיוחד כשהמדובר באדם שיש לך הערכה לדעותיו. ג. "אני לא חושב שיש כאן מישהו שיש לו כוונות לשקר לך ולפגוע בך, גם לא תולעת." גם אני לא חושב שתולעת פה כדי לשקר או לפגוע. אילו בעיקר תוצרי לוואי. אני יכול להעלות השערה שהוא מעמיס את הפורום בתכנים מסוימים מתוך רצון לשכנע אנשים לחזור בתשובה. ד. תולעת לא פוגע בי. תולעת בעיקר משעשע אותי ומעורר בי פליאה.

התולעת 1

New member
לא באתי להחזיר כאן אנשים בשובה

באתי לכאן להזכיר את מה ששכחו. חפש בגוגל את הסופר מרק טווין (הקלברי פין) הוא תייר בארץ ב- 1867 ומצא ארץ שוממה מאד אגב, הדו"ח שלו מרגיז מאד את הפלסטינאים שטוענים שהם גרו כאן (ביחוד בגליל) מדורי-דורות והעליה הציונית מ- 1881 החלה לנשל אותם.

למעלה