שאלה רצינית לחברי הפורום

אהמממ... יש בעייה

יוחנן מת! אז כדי לפגוש בו ולמסור לו את דבריך עליי לעשות אחד מהדברים 1. להעלות דמותו באוב. בעייה: זה אסור על פי היהדות. ולא הייתי רוצה להכאיב לך ולהוסיף חטא על חטאיי. 2. לעלות לגן עדן. בעייה: אולי יוחנן בכלל בגיהינום. האנושות עדיין מתחבטת בשאלת עצם קיומו של גן העדן. גם יש חילוקי דעות קשים לגבי עצם מהותו (לויתנים? שור הבר? בתולות?) ומי רשאי לבוא בשעריו. והחמור מכל שמעולם עוד לא ראינו עדות מהימנה ממישהו שהיה שם לקיומו. 3. לעלות לגיהינום. בעייה: אולי יוחנן בכלל בגן עדן. אגב, השכלתי בעניין "מה קורה לנפש יהודיה אחרי מותה" באמת עלובה. אשמח אם מישהו ירחיב את השכלתי בעניין (אבל לא התולעת, שאני לא מאמין לאף מילה שלו). לא ברור אם היהדות בכלל סגורה על קיומם של גן עדן וגיהנום. למיטב זכרוני הרמבם ורמבן חלוקים ביניהם על מה קורה לנפש היהודיה לאחר מותה. אני רק חושב: אם רוחו של המת עולה לגם עדן/גיהינום אז מה קורה בתחיית המתים? מסלקים אותם משם חזרה לארץ? ובכלל הקבלה מדברת על גילגול נשמות...

ועדיין לא נתת שום דוגמא

מהמציאות ההסטורית לכך ש"אם אנחנו שומרים את התורה אז א``י נשארת בגבולות שלה בשבילנו" כך שכל הציטוטים שהעמסת עלינו נותרים ריקים מכל תוכן ממשי, לפחות ביחס לשאלה המאוד פשוטה ששאלתי.

התולעת 1

New member
מה אם חברון,ומה אם סני

מה אם מזרח ירושלים? תחשוב אני חיב להפסיק,נמשיך את הדיון מחר בלי נדר.ב"ה

אכן ציטוט מגניב ביותר

"כל הדר בחו"ל - כאילו עובד עבודת כוכבים. (תלמוד בבלי)" הציטוט הוא מהתלמוד הבבלי, לא פחות ולא יותר! כלומר, מי אומר לנו את זה? אותם חכמים שבעצמם גרים בחו"ל בבבל. מגניב. סחתיין על הביקורת העצמית... נו, אז איפה היו פעילי העלייה של הסוכנות לפני 1500 שנה? למה הם אינם כשצריך אותם? מחדל!

תולעת, אתה שקרן סדרתי

המשחן התפוצץ נסדק לחלוטין??? שקר. 40,000,000 לפח??? המצאה שלך כנראה. השבת נקמה את נקמתה??? קשקשן היית קשקשן תישאר. מכיוון שהסיפור שלך על המשחן שהתפוצץ ונסדק לא זכור לי כלל, הלכתי וחיפשתי "משחן" בארכיון מעריב. מצאתי 40 כתבות רובן עוסקות במשבר הקואליציוני בעקבות פרשת ה"משחן". כתבה אחת עוסקת ב"נקמת השבת" והנה היא. אז מה למדנו פה? השבועונים החרדיים ניפחו סיפור קטנטן למימדי ענק תוך סילוף מובהק של העובדות. לא היה נזק לחברת חשמל או לתע"ש - הנזק היה אם כבר לחברה אמריקאית שסיפקה חלק מהציוד (פה באמת הכל יכול פיספס בגדול. יהודים מחללים שבת והוא הולך וחובט בגויים? נו, באמת...) ועכשיו בא לנו התולעת, משחזר לנו סיפור אגדה משומש ומופרך משנת 2000, ועוד מוסיף גוזמה על שקר, ובאיבחת מקלדת 3 מיליון דולר הופכים ל 40 מיליון.

התולעת 1

New member
אני דברתי אל המשחן השלם

שקרניקו ת'קרא את הכתבה שוב ותשכיל להבין ששם מדובר בתקלה חלקית המשחן

אוףףףףףףף. נודניק

תגיד תולעת, אתה מתקשה בקריאה? בבקשה תקרא שוב את ההודעה שלך ואת התגובה שלי. ותחסוך ממני לצטט אותן כאן שוב ושוב. (גם לא אמרת מאיפה ה 40,000,000. זכית בלוטו או משהו כזה?)

תגיד אתה קורא עתונים?

הרי כל בר דעת יודע שהמחיר אל המשחנים עמד על ס"כ של 40000000מליון דולר למה אתה מצחיק את עמצך?

אם משום מה לא שמת לב

שלחתי לינק לכתבה הרלוונטית ממעריב. תקציר: - המשחן תקין (השבח לאל). - התקלקל חלק מסויים, הנזק 3 מיליון דולר (לחברה אמריקאית. לא לחברת חשמל. לא לתע"ש). ממליץ לך בחום לקרוא שוב את הודעותי בנושא.

כמובן... וגם מנוע החיפוש

של ארכיון מעריב התקלקל, והוא מראה רק את הסיפורים על המפלגות החרדיות שמקלקלות את הקואליציה לאחר שברק לא נשמע לפקודתם, ועוד סיפור אחד על חרדים שמפברקים סיפור על משחן מקולקל. אבל משום מה לא מצליח לשלוף אף לא דיווח אחד לרפואה על משחנים שהתקלקלו.

הספקולציה הפרטית שלי

היא ש mercedesהמקורי והתולעת זה אותו בנאדם. (בעיקר בגלל הסיגנון הכל כך דומה) אבל זו רק ספקולציה, וייתכן שאני טועה בגדול. אז אם טעיתי שיסלח לי האל, ואני מקווה שגם הנוגעים בדבר. (ההכחשה תגיע בכל מקרה... או שלא...)

ועוד באותו עניין

לא השבת נקמה בברק, אלא הפוליטיקאים החרדים של יהדות התורה שיחקו במשחקי כוח בעקבות נסיעת המשחן בשבת, ופרשו מהקואליציה של ברק. ובזאת הם עשו עוד צעד לזכות בבוז ובתיעוב של חלקים מהציבור החילוני. לי באופן אישי הסיפור נראה מטומטם לגמרי. יש דברים שעליהם הציבור הדתי/חרדי יכול להילחם, וזה יהיה לגיטימי ומובן בעיניי. הרצון לשמור את אוירת השבת בסביבת המגורים שלהם, מניעת פרסומת חוצות העלולה לפגוע ברגשותיהם, ועוד. אבל משחן שנוסע ולא עובר בשכונה של אף אחד? מה, כאילו לא נוסעים פה רכבים בשבת מאז ומתמיד? אז מה העניין?

אולי מספיק?

תגיד לי, נראה לך שראש הממשלה תפקידו לקבוע מתי מסיעים משחנים? יום השבת נבחר כי זו היתה המלצת המשטרה והבחירה המועדפת על חברת החשמל.

sherif

New member
../images/Emo122.gifבאמת מספיק

תחזור מהיכן שהגעת.אני במקומך היתי מתביש

למעלה