שאלה רצינית לחברי הפורום

העניין הוא

שמפריע לנו שיהודים מחללים שבת גם אם לא בסביבת המגורים שלי ולא בשכונה שלי ולא ליד הבית שלי כי כל ישראל אחים והמטרה שלנו היא להגיע לתיקון של כל עם ישראל ולא רק שלנו אז אל תגיד לי שלא מעניין אותי מה אתה עושה כי זה מאוד מעניין אותי כי אם אני צדיק גמור אבל כל עם ישראל לא אז עדיין לא יבנה המקדש וכו' וכו'

א ו ר בת

New member
ובמילים אחרות

העניין הוא בזה שהייתם רוצים להחזיר את כולנו בתשובה היום או אתמול אבל מכיוון שאתם לא ממש יכולים אתם מנסים, היכן שאתם יכולים, לכפות עלינו מנהגים דתיים או לפחות להקשות עלינו להיות חופשיים. נכון ?

אז אם ככה,

אז הייתם אמורים להלחם באופן גורף כנגד נסיעת כלי רכב בשבת, הדלקת אור בשבת, הפעלת מכשירים חשמליים בשבת ועוד מיליון דברים. אבל זה הרי לא ריאלי, כי כמו שלכם יש רצונות, גם לחילוניים יש רצונות (ולא רק להם), אפילו שאינם מקובלים עליכם. ולכן הגיוני שכל צד יילחם על הדברים שבאמת הכי הרבה מפריעים לו. אני גם חושב שאתם צריכים לנהל את העניינים בצורה חכמה כך שלא תיצרו התנגדות בצד השני שלא לצורך. לכן ההיטפלות למשחן היתה מיותרת בעיניי, והיא לא יותר ממפגן כוח של פוליטיקאים.

אני באופן אישי

הייתי ממליץ לצדדים להתמקד בדברים הבאים. לדתיים: להילחם בפירסומים בעלי אופי מיני להילחם במסחר ביום השבת לחילוניים: לדרוש הפעלת תחבורה ציבורית בשבת.

נהנתי לקרא../images/Emo45.gif

אין באפשרותי לחלוק ,כל מילה בול במקום

shond7

New member
ארץ ישראל

ראה כמה אנחנו עם מזוכיסט. האם שאלת כל אזרח בכל מדינה?שם נלחמים עד טיפת דם האחרונה בלהגן עליה. אנו עם היהודי לא מסוגל לקבל שהארץ ניתנה לנו ע"י אלוקים והינחה כך גת את אבותנו עד בואנו לכאן.כל ההיסטוריה בנויה על כך.תקרא נביאים ותראה איך עבר העם היהודי את חייו על הארץ הזאת עם כל התלאות ותמיד עננו נשואות לי-ם.שלאיסלאם אין נגיעה כאן בארץ ובטח גם לא על י-ם.הם נלחמים כאילו שזה שלהם משתי סיבות שנאתם לשונה במיוחד ליהודי.והעזרה של כמה יפי נפש חולניים.תקרא את הקוראן .לא מוזכרת שם ירושלים אפילו פעם אחת.מי העלה להם סיבה טובה.היהודים.גם סריד קיר בית המיקדש קרי הכותל שזה נבדק ע"י היסתוריונים לא עוזר לנו לקבל בעלות על המקום. בקיצור אחי מהרסיך ומחריביך מימך יצאו ואני מוסיף רק מימך יצאו.בקצב שמה שקורה כאן לא תהיה מדינה בכלל כמו שיש לכולם כי אנו שונאים את עצמנו.אם לך ולהרבה לא מוצא חן מאוד נשמח אם תעברו עוד כמה מטרים מזרחה.

טוב, יש מן האמת בדבריך

ואני מניח שענית במידה רבה על השאלה שנשאלה. אבל למה להתקיף? כבר אסור לשאול? אגב, בשביל התל אביבים כמה מטר מזרחה (ודרומה) זה יוצא ירושלים. אלוהים, כידוע, הבטיח על פי התורה את הארץ לאברהם יצחק ויעקב. לגבי אברהם, אפילו המוסלמים יסכימו איתנו, והנוצרים מן הסתם יסכימו גם לגבי יצחק ויעקב. ירושלים זה כבר סיפור קצת אחר. מצד אחד אפשר לומר שהוא מתחיל מבחינתינו כשדויד קונה את הגורן מארוונה היבוסי. מצד שני המסורת מייחסת את הר המוריה של עקידת יצחק להר הבית. ירושלים (ירושלם) למיטב ידיעתי לא מוזכרת בתורה בשם זה. בתקופת ההתנחלות עד דויד, המקום מוחזק על ידי העם היבוסי הקטנטן והשבטים השכנים יהודה ובנימין לא טורחים לכבוש אותו. אפילו שאול שיושב כמה קילומטרים משם, לא טורח לגרש את קומץ היבוסים שחיים בעיר, שקרויה אז עיר יבוס. לגבי המוסלמים. דבר ראשון ברור שאנחנו היינו קודם. עיר דויד זה כבר לפני כ 3000 שנה, והאיסלאם מתחיל לפני קצת פחות מ 1400 שנה. דבר שני, נראה שירושלים קודשה על ידם בגלל: 1. מסיבות פוליטיות. השליט שהחזיק בפלשתינה באותו זמן הוא לא זה שהחזיק במכה ומדינה, והוא היה זקוק לעיר קדושה משלו. 2. לירושלים כבר היה עבר כעיר קדושה (ליהודים). מצד שני, גם למוסלמים יש שלל מסורות על קדושת ירושלים ובראשן המסע הלילי של מוחמד ממכה לאל-קודס על גבי בהמתו המכונפת. מה שאולי יכול להצטייר כמצער מבחינתינו זה שבמהלך מאות השנים האחרונות עד המאה ה-19, לא מצאו היהודים את ההזדמנות להגיע בהמוניהם לפלסטינה הזנוחה. אבל צריך לזכור שמדובר בדרך כלל בחבל ארץ זנוח בקצה האמפריה העותמנית, נתון לחסדיהם של קבוצות בדואיות אלימות, ושל ממשל עותמני מושחת. אז מי אני שאבוא בטענות למישהו.

SupermanZW

Well-known member
תשובה

ישראל נבחרה להיות בית לעם היהודי משום שזו היתה הבחירה הקלה ביותר, בתחילת תקופת הציונית היתה ישראל המדינה היחידה שבה היה הישוב היהודי עתיק דיו ע"מ לשכנע את העולם לתת ליהודים להתיישב בשטח יחסית נרחב ממנה, השטח המוצע באוגנדה (שנקרא "ניו איזראל") היה קטן יותר מגוש דן, השטח שהוצע בקנדה היה ממש בקוטב הצפוני, רק אסקימוסים מסוגלים לחיות שם, השטח המוצע באוסטרליה היה כולו מדברי, גם היום אינו מיושב, משום שישראל היתה הפתרון האידאלי היא נבחרה, לו היה מוצע פתרון טוב יותר לא היינו כאן היום. באמת איני מבין מדוע הביא משה את בני ישראל (יעקב, שבא מארץ כנען, אז לא היתה ארץ ישראל) למדינה עם זהב, נפט, מחצבים, אקלים פחות חם ופחות לח, היו לו 40 שנה לעשות את זה ולחצות את סיני לוקח רק שבוע, ב-40 שנה הוא יכל גם להקיף את העולם פעמיים... או בקיצור, טעות לעולם חוזרת...

אתה קצת קשה עם משה

תראה, קודם כל נפט לא היה רלוונטי אז, וזהב היה פחות חשוב מחיטה. שנית, הם באו ממצרים, אז כנען דווקא נראית כבחירה מתאימה מבחינת האקלים. מבחינת מים, אמנם אין פה משהו שווה ערך לנילוס, אבל בהחלט יש מלאי סביר של מעיינות ונחלים שיכולים לתת מענה לעם קטן עד בינוני (פלוס 500 מילימטר גשם בשנה). גם יש אדמה שמתאימה לעיבוד חקלאי. קח בחשבון גם שהארץ הובטחה לאברהם יצחק ויעקב. האם משה יכול להתעלם מכך? אגב, לאן אתה היית ממליץ למשה לקחת את העם? אני חולק עליך לגבי המשפט הראשון שאמרת. ישראל נבחרה להיות בית לעם היהודי בעיקר בגלל הזיקה ההסטורית והדתית. כמובן שהיו גם נסיבות מקלות נוספות. בקשר לאוגנדה קנדה אוסטרליה (מה עם ארגנטינה?) אתה מחדש לי. יש לך לינק למאמרים באינטרנט שעוסקים בזה?

SupermanZW

Well-known member
לא בדיוק

משה היה צריך גם לקחת בחשבון את הריבוי הטבעי המטורף של עם ישראל (מ-70 נפש ל-15 מיליון נפש ב-210 שנה, מתוכם יצאו ממצרים רק 3000000, מתוכם היו 600000 גברים בין הגילאים 20 ל-60), חיטה ניתן לגדל ברוב המקומות בעולם, האדמה ברוב אירופה אסיה ואמריקה מתאימה גם כן לעיבוד חקלאי. אני מצליח למצוא באינטרנט רק דפים עם טקסטים ולא שום מפות עם השטחים המוצעים ליהודים, אך אני זוכר שראיתי בספר היסטורי מלפני כמה שנים את שטחה של "ניו יזראל" באוגנדה ומדובר בשטח מגוכח, השטח המוצע בקנדה היה בחצי האי מלויל, רק אסקימוסים חיים שם, השטח המוצע באוסטרליה היה במדבר סימפסון, גם היום האיזור לא מיושב, איני יודע איזה שטח הוצע בארגנטינה, אך סביר להניח שגם לו היו חסרונות דומים לאילו של ההצעות הקודמות.

הדרישה שלך ממשה

לקחת בחשבון קצב ריבוי טבעי כזה היא בלתי סבירה בעליל. הרי אם הם התרבו מ 70 ל-15,000,000 בתוך 210 שנים הרי אחרי 210 שנים נוספות באותו קצב היו מגיעים 3,200,000,000,000 נפש. אם נניח שכושר הנשיאה של כדוה"א הוא 30 מיליארד נפש (כנראה שהרבה הרבה פחות, אבל היום אני לארג' איתך), הרי שיש לנו צורך פה לפחות בכמאה כוכבים נוספים ראויים להתיישבות עבור העם. כידוע לך, הטכניקה להשטת חלליות לא היתה זמינה למשה, וגם 3300 שנים אחריו עדיין לא נמצא ולו כוכב נוסף אחד ראוי ליישוב.

SupermanZW

Well-known member
נכון

גם בלתי סביר בעליל להוליך עם ב-40 שנה מהקצה המערבי של סיני למזרחי בעוד שהדרך לא אמורה לארוך יותר משבוע. כל אוכלוסיית העולם בתקופת יציאת מצרים היתה 27000000 נפש, בחקלאות הפרימיטיבית דאז ארץ כנען לא היתה מסוגלת לכלכל יותר מ-600000 נפש (לדעתי גם הטענה שה600000 היו רק גברים מעל גיל 20 היא מגוכחת). עם 40 שנה (למעשה שנה אחת היתה מספיקה) זמן אני מתפלא על משה מדוע לא הגיע עד סקנדינביה, שבאותה תקופה כמעט לא היתה מיושבת והיו בה תנאים אידיאלים.

SupermanZW

Well-known member
טענות של דתיים

אני רק בא להציג את הגיחוך שבסיפור יציאת מצרים, לעשות דרך של שבוע ב-40 שנה ולטעון שהיהודים היו חצי מאוכלוסיית העולם באותה תקופה.

לעניין בחירת אתר ההתנחלות

אני רוצה לציין יתרון נוסף של כנען, שבסך הכל חיו כאן כמה עמים די מעפנים שהיה אפשר להסתדר איתם יחסית בקלות. אולי חוץ מהפלישתים שאחרי כן באמת עוללו לעם ולשאול הרבה צרות (עד שבא דויד ועשה פה סדר). אז גם זו נקודה שצריך לקחת בחשבון. למשל, מסופוטמיה/בבל הוא אתר מצויין להיות בו מכל בחינה (ואכן העם היהודי בילה שם כ 2700 שנה, ושם גם יצר רבים מנכסיו הרוחניים) אבל מהיותו מיושב לא היה למשה מה לחפש שם.

התולעת 1

New member
אגב...בא נעשה שלום

גם הנתונים שיש (כ 400-700 אלף) כוללים את דרום לבנון, ואת עבר הירדן (וכמובן את הגדה והרצועה) אני דברתי על שטחה של ישראל הבנת?

חמוד שלי

אתה אומר "אני דברתי על שטחה של ישראל" מהו שטחה של ישראל לשיטתך? תראה, בשנת 1902 בוודאי לא היתה שום הפרדה בין ישראל לגדה. אז איך ייתכן שספר שנכתב (לטענתך) ב 1902 יעשה הפרדה כזו? למיטב ידיעתי הפרדה כזו נוצרה לראשונה בתוכניות החלוקה למיניהן בשנות הארבעים. גם הפרדה בין דרום לבנון לגליל לא היתה באותה תקופה (אלא קצת יותר מאוחר כשהבריטים והצרפתים התחילו לעסוק בחלוקת השלל). ותנוח דעתך. גם בישראל שבתוך הקו הירוק היו הרבה הרבה הרבה יותר מ 6000 ערבים.

התולעת 1

New member
מצאתי...פטרון החידה

ג'ואן פיטרס, מאז ומקדם, הוצאת הקיבוץ המאוחד 2002, עמ' 196. ב1851 היו היהודים רוב בצפת ובטבריה ובסוף שנות החמישים למעלה ממחצית מתושבי י-ם. (שם עמ' 199).

lala897

New member
תגידו --

גם לכם השרשור הזה עושה רע בלב?
זה גורם לאנשים לאבד שליטה, להתחיל להשתמש בכינויים, בלגלוג, והכי חשוב לא להגיע לשום מקום. זה חסר טעם בצורה מגוחכת.

tamarhp

New member
התחלתי לקרוא והתייאשתי באמצע..

עוד שירשור שאני לא משתתפת
ועוד מעט עמיחי חוזר, אז אני מנסה למהר

למעלה