שאלה קצת מוזרה...

d a p h n a

New member
כשלי ממש כואב

אני מפסיקה לעבוד, וגם מתרחקת מהפורומים (שזה הרבה יותר קשה מלהפסיק לעבוד). הפסקה של יום או חצי יום בעבודה לא תהרוג אותי, אבל את הידיים שלי אני צריכה.

d a p h n a

New member
כן, אבל גם החומרים שאני מתרגמת

וגם החומרים שאני עובדת עליהם ללימודים עשירים במונחים מקצועיים שאני מתקשה להאמין שתוכנת הכתבה תכיר.

ST

New member
אם אתה מכיר בעברית,

אני אשמח לשמוע. עם ההכתבה באנגלית אני דווקא די מסתדרת (לאט לאט, הוורד לומד.
)

tafustafus

New member
לצערי אני לא מכיר בעברית

אבל כבר לפני כמה שנים יצא לי לשחק בתוכנה באנגלית, שהרשימה אותי עד מאוד. צריך לאמן אותה קצת ע"י הקראה של כמה קטעים, ואז, כשהיא לומדת לזהות את צורת הגייתך, הדיוק שלה מרשים ביותר. יש הטוענים שבעתיד, תקשורת קולית עם המחשב תהיה רגילה כמו המקלדתית בימינו.

Y. Welis

New member
יש שמועות שפיענוח קול בעברית

(שכבר ממומש בכמה מכשירים סלולאריים וגם קיים כפיתרון פרטי ויקר) יהיה זמין בעתיד הקרוב, אבל לוחות הזמנים שעליהם קראתי לפני שנה ומשהו עדיין לא התגשמו.

ST

New member
אתה מדבר על התוכנה של draggon?

או משהו דומה? שמעתי עליה רבות וטובות, ואף התרשמתי מכישוריה (בת דודה שלי השתמשה בה במשך שנה, כשהיתה בשליחות בחו"ל, וכל המכתבים שלה נכתבו בעזרתם), אבל כדי לקנות אותה אני צריכה להפרד מכמה משכורות חודשיות.

ST

New member
דודות?

ובאמת? בפעם האחרונה שראיתי, המחיר שלה היה פי עשר ממה שאתה כותב פה. עבור 200$, כבר יש על מה לדבר. תודה על המידע! (האם היא עובדת גם עם שפות נוספות, בעיקר אירופאיות?)

ST

New member
תודה! + שאלה לכולם

זה מה שאני עושה לפעמים (חובשת, ואכן, בגליל הרבה יותר נוח. יש לי בתיק עזרה ראשונה. פעם כמעט לא הייתי יוצאת מהבית ליותר מיום בלי תחבושת אלסטית). אבל זה יותר מגביל אותי ומציק (במיוחד בקיץ) מאשר עזר. אולי בשילוב עם המשחה זה יעזור יותר. (יש לנו בבית משהו דומה, כי בעלי סובל המון משרירים תפוסים בחורף. לפי ההוראות עליה זה אמור לעזור גם לי (היא בלי מרשם, אבל אשאל את החובש המשפחתי...) בפעם שעברה הגעתי לכמעט מיון (טרם, למי שמכיר) והייתי צריכה זריקות. לא מתחשק לי שוב, אבל הדד-ליין לוחץ. והשאלה - עד כמה זה לא מקצועי להתקשר למעסיק הנוכחי ולהגיד - תשמע, אני מבקשת דחייה של יום-יומיים כי יש לי דלקת? לא נעים לי, אבל מצד שני זאת תהיה ממש קריעה לסיים בזמן ככה. תודה!

Y. Welis

New member
לדעתי לא צריך להגיע בכלל למצב הזה

ראשית צריך לשפר כמה שניתן את תנאי העבודה (גובה המקלדת, כרית למפרק, מקלדת ארגונומית וכו') כדי לשלול את האפשרות שהם הגורמים לבעיה. שנית, צריך לערוך הפסקות יזומות ולעצור לגמרי כשיש כאב ממשי. זה לא שווה את הסבל והסיכון.

ST

New member
זהו,

ששיפרתי מה שאפשר מבחינת התנאים. זה אפילו לא ממש כואב לי במפרק, כמו באצבעות עצמן (ורק בחלק. זה די ברור לי שזה בגלל צורת העבודה שלי, אבל לא בגלל התנאים בשטח). וברור שעושים הפסקות. בזמנו עשיתי הפסקה של שבוע, הודעתי לכולם שאני בחופש ופשוט יצאנו מהבית ונסענו להורים כדי לא להתפתות לעבוד. הפעם, עשיתי כבר הפסקה יזומה של 24 שעות, ואני גם עובדת בקצב נמוך יותר, ועושה הפסקות די גדולות (ומשתדלת לכתוב רק ביד ה'טובה' יותר, גם אם זה אומר האטת הקצב). אבל מה עושים עם העבודה הדחופה?

למעלה